Burdur / Karamanlı

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı. Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı.

Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezine ait binada, Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Karakod: Karamanlı Kodluyor” robotik kodlama projesi çerçevesinde açılan atölye, 142 bin liraya mal oldu.

Öğretmenler tarafından verilen sunumu dinleyen Vali Şıldak, öğrencilerin yaptığı çalışmalarını inceledi.

Vali Şıldak yaptığı açıklamada, robotik kodlama projesinin, Karamanlı Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşların verdiği destekle hayata geçirildiğini söyledi.

Okulların modern hizmetlere kavuştuğunu dile getiren Şıldak şunları kaydetti:

“Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın çok güzel çalışmaları var. İlimizde ve ilçelerimizde bu örnekleri görüyoruz. Hedefimiz, ilçelerimizde en az bir tane modern eğitim hizmeti veren böyle bir atölyenin kazandırılmasıdır. Bunun için de çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler. Gurur duyduk. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, projenin önceki Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak’ın büyük gayreti ile hayat geçtiğini belirtti.

Dünyanın her geçen gün küreselleştiğini ve rekabet ortamının çoğaldığını ifade eden Eker, dünya ölçeğindeki pastadan pay alabilmenin artık çok zor olduğuna vurgu yaparak, “Dolayısıyla ülke olarak çağı yakalamamız gerekiyor. Bu ve benzeri atılımlar ülkemiz açısından son derece önemli. Bu anlamda kodlama atölyemizin ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaymakam Eker, öğrencilerin 3D yazıcı ile yaptıkları Vali Hasan Şıldak’ın isminin yer aldığı isimliği Vali Şıldak’a takdim etti.

Daha sonra Vali Şıldak, yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Şıldak’a Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, Karamanlı Belediye Başkan vekili Hüseyin Uğurel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram eşlik etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hataylı Öğrenciler, Robotik Kodlama Yarışmasında Dünya Üçüncüsü Oldu
Etkinlik

Hataylı Öğrenciler, Robotik Kodlama Yarışmasında Dünya Üçüncüsü Oldu

Dünya çapında online olarak düzenlenen robot yazılımı yarışmasına Hatay’ın Dörtyol ilçesinden katılan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, dünya üçüncülüğünü elde etti.

Burdur'da gökyüzünden trafik denetimi! 27 araç dronla yakalandı
Bölgesel

Burdur'da gökyüzünden trafik denetimi! 27 araç dronla yakalandı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından Hava Araçlarıyla (Drone) Trafik Denetimine yönelik yapılan uygulamalarda 27 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Detaylar haberimizde...

Burdur Bahçeşehir Koleji 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı!
Bölgesel

Burdur Bahçeşehir Koleji 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı!

Bahçeşehir Koleji Burdur kampüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Anaokulu ve İlkokul öğrencilerinin hazırladığı programda dans, koro, piyano resitali ve halk oyunu gösterileri yer aldı.

Burdur'da zehire geçit yok! 2 zanlı tutuklandı
Bölgesel

Burdur'da zehire geçit yok! 2 zanlı tutuklandı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan/kullanan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 2 olayda 3 şahsa işlem yapılmış, 2 şahıs tutuklandı.

Burdur Şekeri artık çuvalla satılıyor! Burdur şekeri olduğunu böyle kontrol edebilirsiniz
Bölgesel

Burdur Şekeri artık çuvalla satılıyor! Burdur şekeri olduğunu böyle kontrol edebilirsiniz

Burdur Şekeri sevenler dikkat! Artık Burdur Şekeri'ni çuvalla satın alabilirsiniz. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'un girişimleri ile Burdur Şeker Fabrikası satış mağazalarında Burdur Şekeri çuvalla satışa sunuldu.

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!
Bölgesel

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov'u ağırladı.