Burdur / Karamanlı

Karamanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldı

Başkan Fatih Selimoğlu, Burdur'un Karamanlı ilçesinde bulunan sanayi dükkanlarının satışa çıkarıldığını açıkladı.

Karamanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldı

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Burdur'un Karamanlı ilçesinde bulunan sanayi dükkanlarının satışa çıkarıldığını açıkladı.

İlgili işyerlerinin ihalesi, Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilecek ve ihale tarihlerinin de 3 Temmuz 2023 Pazartesi ve 4 Temmuz 2023 Salı olacağı ifade edildi.

İhalelerin Belediye Encümeni tarafından yönetileceği ve katılımcıların belirlenen tarihlerde ihale sürecine katılacakları belirtildi. 

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, bu adımların ilçenin ekonomik ve ticari potansiyelini artırmayı hedeflediğini vurguladı. Satışa çıkarılan işyerlerinin, yerel girişimcilerin faaliyetlerini sürdürebilecekleri ve yeni iş alanları yaratabilecekleri önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

SANAYİ DÜKKANLARI ŞARTNAMESİ

İlçemiz Eşeler Mahallesi’nde bulunan 559 ada 1 parselde yapılacak olan dükkânlar için;

İhalede istekli olabilmek için ihale öncesinden % 3 geçici teminat ihalenin alınması halinde ise sözleşme esnasında % 6 kati teminat alınacaktır.

Aktif olarak sanayi sitesinde esnaflık yapan ve kiracı durumundaki esnaflar ile yeni işyeri açacaklar ihaleye katılabilecektir.

a ) İhale esnasında esnaf durumunda olan kişilerden faaliyetine devam ettiğine dair resmi evrak istenecektir. (Esnaf Kefalet, Esnaf Odası, Maliyeden alınan belge ayrıca şirketler için Ticaret ve Sanayi Odası)

b) Yeni işyeri açacaklar İşyerini teslim alıp 30 gün içerisinde fiili olarak faaliyete başlanmaması halinde işyeri geri alınır ve tahsil edilmiş olan teminat ile peşinat irad kaydedilir.

Alınan dükkânlara 5 yıl satılamaz şerhi işlenecektir. Ancak kişinin iflas etmesi durumunda ve bu iflası belgelemesi halinde 5 yıl şartı aranmaksızın işyerinin satışına müsaade edilecektir.

İhale yapıldıktan sonra sözleşme gününde ihale bedelinin % 10’ u oranında peşinat 30 gün içinde % 20’i oranında ödeme istenecek geri kalan tutar ise bina tamamlandıktan ve tesliminden sonra kredi çekmek isteyenlere kat irtifakı yapıldıktan sonra ödemeyi tamamlaması için 60 gün süre verilecektir.

İhaleye girerek işyeri alan ancak 30 gün sonunda ödenmesi gereken tutarın ödenmemesi ya da vazgeçilmesi halinde % 6 kati teminat ile % 10 peşinat irad kaydedilir.

Gerçek kişi ve tüzel kişi yetkilisinin nüfus cüzdanı fotokopisi

Gerçek Kişinin veya Tüzel Kişi yetkilisinin geçici teminat tutarını yatırdıklarını gösterir makbuz

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre cezalı olmadıklarına dair taahhütname

Karamanlı Beldiyesine borcu olmadığına dair yazı.

Vekaleten katılacak olan kişiler için vekaletname aslı veya noter onaylı sureti

Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekir.

Karamanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldıKaramanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldıKaramanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldıKaramanlı'da Sanayi dükkanları satışa çıkarıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu'nda Çalışmalar Başlıyor!
Bölgesel

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu'nda Çalışmalar Başlıyor!

Bucak-Kocaaliler güney çevre yolunun ihalesi 28 Mart 2024 tarihinde yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile Nisan ayının ilk haftası sözleşme yapılıp, Nisan ayı içerisinde çalışmalara başlanacak.

Odunpazarı’nda çalışan işçiler için promosyon ihalesi
Bölgesel

Odunpazarı’nda çalışan işçiler için promosyon ihalesi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı A.Ş’de çalışan işçiler için banka promosyon ihalesi düzenledi.

Afyonkarahisar'da Eğitim Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor - Haberler
Bölgesel

Afyonkarahisar'da Eğitim Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor - Haberler

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2022-2023 yatırım programı kapsamında 31 okulun ihalesini yaptı. İhalesi tamamlanan 5 okulun geçici kabulü yapılırken, 26 okulda da çalışmalar devam ediyor.

Aydın İncirliova'ya Yeni Tenis Kortları İnşa Edilecek: İhale Tamamlandı - Haberler
Bölgesel

Aydın İncirliova'ya Yeni Tenis Kortları İnşa Edilecek: İhale Tamamlandı - Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İncirliova ilçesine yapılacak olan tenis kortlarının ihalesi, 19 Mart 2024 tarihi itibariyle sonuçlandı.

Siirt’te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihaleye çıkacak
Bölgesel

Siirt’te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihaleye çıkacak

Siirt’te ihale edilecek jeotermal kaynak arama ruhsat sahası, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Jeotermal Kaynaklı Seralar için Altyapı Hazırlığı: Edremit'te Önemli İhale Gerçekleştirildi
İş Dünyası

Jeotermal Kaynaklı Seralar için Altyapı Hazırlığı: Edremit'te Önemli İhale Gerçekleştirildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jeotermal kaynaklı modern teknolojik seraların faaliyet göstereceği Edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’ne ait 640,52 Ha. büyüklüğünde altyapı, jeotermal ısıtma sistemi ve elektrik dağıtım şebekesi yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.