Karasu’da tamamlanan Aziziye Aile Sağlığı Merkezi ile yapımına başlanan Yalı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, bölge halkına daha erişilebilir ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor.
Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Oturak Karasu ile Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Anıl Erdik yapımı tamamlanan ve devam eden sağlık yatırımlarını yerinde inceledi. Heyet, Aziziye Mahallesi'nde hizmete giren Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 Acil Sağlık İstasyonu binası ile Yalı Mahallesi'nde yapımına başlanan Aile Sağlığı Merkezi binasında detaylı incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, bin 698 metrekare arsa alanı üzerine 338 metrekare taban alanıyla inşa edilen Aziziye Aile Sağlığı Merkezi hakkında bilgi verdi. Özdemir, yeni yapılan ASM binalarının sağlık kompleksi olarak tasarlandığını ve ihtiyaçlar doğrultusunda 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Sağlıklı Hayat Merkezi, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) gibi birimlerin de aynı çatı altında yer alabileceğini belirtti. Bu yaklaşım, bölge halkına daha kapsamlı ve entegre sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor.
Karasu Aşağı İncilli Mahallesi'nde 2 bin 700 metrekarelik arsa alanına 911 metrekare taban alanı ile inşa edilecek Yalı ASM binası için temel atma çalışmalarının başladığını ifade eden Doç. Dr. Özdemir, bu yeni merkezin 6 birimlik ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak projelendirildiğini kaydetti. Binanın tamamlanıp teslim edilmesinin ardından Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nin de bu yeni binaya taşınarak hizmet vereceği bilgisi verildi. Bu sayede Karasu'da birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki altyapısı güçlenirken, bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimi daha da kolaylaşacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)