Konya’nın Karatay ilçesinde dini eğitim ve sosyal faaliyetleri tek çatı altında toplayacak olan dev proje için ilk adım atıldı; Ulubatlıhasan mahallesinde inşa edilecek olan Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin yapım protokolü Karatay İlçe Müftülüğü’nde resmen imzalandı. Ulubatlı Hasan Mahallesi Akşemsettin Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından üstlenilen proje, tamamlandığında yatılı ve gündüzlü eğitim seçenekleriyle bölgedeki gençlere hizmet verecek.
Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş ve Dernek Başkanı Mustafa Ak’ın imzaladığı protokol, binanın tüm müştemilatıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tahsis amacına uygun şekilde yükselmesini şart koşuyor. Projenin finansmanını dernek ve hayırseverler üstlendi. İmzaların ardından konuşan Müftü Halil Taş, süreci şu sözlerle değerlendirdi: "Kur’an Kursu ve müştemilatına ait tüm yapım ve giderleri karşılayacak olan derneğimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." Karar sonrası çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.
Karatay Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, " Ulubatlıhasan mahallesinde inşa edilecek Kur'an Kursu için protokol imzalandı.
Ulubatlı Hasan Mahallesi Akşemsettin Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Ulubatlıhasan mahallesinde inşa edilecek Hafızlık Erkek Kur’an Kursu (yatılı-gündüzlü-gençlik merkezi) için Karatay İlçe Müftülüğünde protokol imzalandı.
Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş ve Dernek Başkanı Mustafa Ak’ın imzaladığı protokol çerçevesinde yapımına başlanacak Kur’an Kursu ve müştemilatı Diyanet İşleri Başkanlığı tahsis amacına uygun olarak inşa edilecek.
Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş, imzalanan protokol sonrasında Ku’an Kursu ve müştemilatına ait tüm yapım ve giderleri karşılayacak olan Ulubatlı Hasan Mahallesi Akşemsettin Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğine ve hayırseverlere teşekkür etti. " ifadelerine yer verildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)