Bucak Karbeyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde engelli öğrenciler ve aileleri doyasıya eğlendi.
Bucak Kültür Merkezi’nde dün akşam düzenlenen etkinliğe, kamu kurumlarının daire amir ve müdürleri,sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri, engelli öğrenciler ve aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Karbeyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kenan Akman açılış konuşmasını yaptı. Kendisi de bir engelli babası olduğunu ifade eden Akman, “Engelliler gününde amacımız onların farkına varmak.Onların rahatça, her işi kendilerinin yapabileceği bir dünya onlara bırakmak ve onların sevgiye ve ihtiyacı olduğunun farkına varmak” dedi.
Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.Mehter takımı, ront gösterileri,step gösterileri ve son olarak da Atatürk gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Engelli çocuklar ve aileleri ile hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından program müzik eğlencesi ile devam etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)