Denizli Devlet Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Kliniği'ne karında şişlik ve ağrı şikayetleriyle başvuran 48 yaşındaki Serpil Işık'a yapılan tahlillerde ortaya çıkan 9 santimetrelik kisti, alınarak sağlığına kavuşturuldu.
Hasta Serpil Işık, karnında şişlik ve ağrı şikayetleriyle Denizli Devlet Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Kliniği'ne başvurdu. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülşah Selvi Demirtaş tarafından yapılan tetkiklerde hasta ışığın karnında 9 santimetrelik kist bulundu. Dr. Demirtaş'ın değerlendirmelerinin ardından hasta Işık laporoskopik yöntemle yapılan cerrahi operasyonla 9 santimlik kist, rahmi, yumurtalığı ve safra kesesi alınarak sağlığına kavuştu.
Hastanın teşhis ve tedavi sürecini yürüten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülşah Selvi Demirtaş, "Polikliniğimize karnında şişlik ve ağrı şikâyetleriyle başvuran 48 yaşındaki hastamıza yaptığımız tahlil ve tetkiklerden sonra karnında 9 santimetrelik kist bulduk. Ve bu kistin hücresel anormallikler sonucu vücutta meydana gelen zararsız tümör olduğunu belirledik. Kistle birlikte hastamızın menapozda olması nedeniyle rahim ve yumurtalıkları da alındı. Hastamızda aynı zamanda safra kesesinde anormal derecede taşları vardı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çeldir ile birlikte bu durumu hastamıza ileterek, Laporoskopik yöntemle aynı ameliyatta hastanın kistini, rahmini, yumurtalıklarını ve safra kesesini başarılı geçen bir operasyon sonucunda aldık. Laparoskopik ameliyatlar kapalı olarak adlandırdığımız karnından 4 delik açılarak gerçekleştirilen ameliyatlardır. Karında büyük bir kesi olmaması nedeni ile hasta ertesi gün ayağa kalkar ve işe dönüşü hızlı olur. Myom, kist, anormal uterin kanama, çikolata kistleri gibi jinekolojik ameliyatlar laparoskopik olarak gerçekleştirilebilir. Gelişen teknolojik yenilikler ile artık minimal girişimsel ameliyatlar daha da yaygınlaştı. Yara yeri enfeksiyon riskinin az olması, ameliyat sonrası hemen işe dönüş nedeni ile de hastalarımız artık kapalı ameliyatları tercih etmektedirler. Hastanemizde de bu ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz" dedi.
Başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Serpil Işık ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek; "Gülşah Hocamla karşılaştığım için çok şanslıyım. Ameliyatımın öncesinde ve sonrasında çok ilgilendi. Sayesinde sağlığıma kavuştum. Çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)