Antalya'nın Kaş, Finike ve Gazipaşa ilçelerinde kurulan yeni vergi dairesi müdürlükleri 12 Mayıs Pazartesi günü resmen hizmet vermeye başladı. Yeni birimlerle birlikte mükelleflere daha etkin ve verimli hizmet sunulması hedefleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mükellef odaklı ve etkin hizmet anlayışı doğrultusunda Antalya'da vergi hizmetleri genişletiliyor. Bu kapsamda Antalya Defterdarlığına bağlı olarak Kaş, Finike ve Gazipaşa ilçelerinde yeni vergi dairesi müdürlükleri kuruldu. Daha önce Mal Müdürlükleri bünyesinde gelir servisi olarak hizmet veren birimler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni idari yapılanmasıyla birlikte bağımsız vergi dairesine dönüştürüldü. Kaş, Finike ve Gazipaşa Vergi Dairesi Müdürlükleri 12 Mayıs Pazartesi günü resmen hizmet vermeye başladı. Yetkililer, söz konusu ilçelerin sosyo-ekonomik yapısı, işlem yoğunluğu ve mükellef sayısı göz önünde bulundurularak yapılan bu düzenleme sayesinde vergi hizmetlerinin daha hızlı, etkili ve vatandaş odaklı yürütüleceğini belirtti.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)