Antalya

Katılım Enerjiden Kadın Òstihdam progesi

Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi ve devamında gerçekleşen ekonomik daralma, tüm dünyada istihdam oranlarında azalma meydana getirdi.

Katılım  Enerjiden Kadın  Òstihdam progesi

.

Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi ve devamında gerçekleşen ekonomik daralma, tüm dünyada istihdam oranlarında azalma meydana getirdi.

KATILIM ENERJİ’DEN KADIN İSTİHDAM PROJESİ
Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi ve devamında gerçekleşen ekonomik daralma, tüm dünyada istihdam oranlarında azalma meydana getirdi. Bu süreçte kadın istihdam oranındaki azalma erkeklere oranla %25 daha yüksek oldu. Hali hazırda kayıt dışı çalıştırılma ve maaş eşitsizliği gibi alanlarda kadınların çoğunlukla mağdur edilmeleri, sorunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.
KADIN İSTİHDAMI BİZİM İÇİN BİR SAYI DEĞİL, TEMEL BİR PRENSİP
Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Şavlı: “Bugün Dünya Kadınlar Günü ve biz, şirketimiz bünyesinde çalışanların %93'ünün kadın olduğu gerçeğiyle gurur duyuyoruz. Kadın istihdamı bizim için sadece bir sayı değil, temel bir prensip. Kadınların gücüne inanıyor ve bu gücü enerji sektöründe kullanmaları için fırsatlar sunuyoruz. Kadınlarımızın yaratıcı ve yenilikçi fikirleri, işimizdeki başarıyı artırıyor. Onların liderlik becerileri, ekip çalışmasına olan katkıları ve empatik yaklaşımları, şirketimizi daha da güçlendiriyor. Kadınlarımız, bizim için değerli birer öğretmen ve ilham kaynağı.
KADINLARA YÖNELİK EĞİTİMLERLE GELİŞİMLERİNİ DE DESTEKLİYORUZ
Kadın çalışanların şirkete olan katkısına değinen Ferhan Şavlı, firma bünyesinde yapılan eğitim faaliyetlerinden de bahsetti: “Kadınların iş hayatında yer alması, toplumsal ve ekonomik gelişimin en temel unsurlarından biridir. Bu nedenle, Katılım Enerji olarak, sadece kadın istihdamını desteklemiyor, aynı zamanda kadınların kendilerini geliştirmeleri için de fırsatlar sunuyoruz. Sosyal ve mesleki eğitim programlarımızla, iş hayatında daha da güçlenmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Katılım Eğitim isimli bir eğitim programımız dahi mevcut. Çalışanlarımız arasında yer alan kadınlar, enerji sektöründeki geleneksel cinsiyet rollerini yıkarak, bu alanda da başarılı bir şekilde varlıklarını sürdürmektedirler. Bizler de, tüm dünyada kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olmalarını desteklemeye devam edeceğiz.”
Yeni nesil GES Projesi Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı
Ferhan Şavlı, “Firmamız, kadın istihdamının önemine inanan ve bu
alanda güçlü adımlar atan bir kuruluştur. Bugün, Dünya Kadınlar
Günü vesilesiyle, kadın çalışanlarımızın oranının %93 olduğunu
gururla duyurmak istiyoruz” diyor.

KATILIM ENERJİ YATIRIMI İLE TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR
Yeni nesil GES Projesi Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı
Ferhan Şavlı, “Yeni dünya düzeninde dengeler değişti. Yeni
dünyanın yeni yatırım aracı yenilenebilir enerji olacak. Türkiye’de
ilk kez endüstriyel bazda enerjiyi halk satacak. Yani kendi ürettikleri
enerjide, kendileri söz sahibi olacak. Üstelik sistem 5 bin euro
yatırımla 17 yıllık getiriyi mümkün kılıyor” diyor.
Dünyada etkili olan kuraklık, pandemi döneminde yaşanan tedarik sıkıntısı, kömür fiyatları ile karbon vergisi fiyatlarındaki artış, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile doğalgaz sevkiyatında yaşanan kesintiler dünyada enerji krizini derinleştirdi. Kriz aynı zamanda alternatif enerji kaynaklarına olan ilgiyi de artırdı. Enerji üretimi, stratejik ve ekonomik bir eylem olmasının yanı sıra önemli bir yatırım aracı hüviyeti de kazandı. Bu talebe yanıt vermek amacıyla kurulan, özelleştirilmemiş, demokratik bir yapıya sahip yeni nesil enerji GES Projesi Katılım Enerji bu dönemde yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yeni gözdesi oldu.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ ENDÜSTRİYEL BAZDA ENERJİYİ HALK SATACAK
Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Şavlı, sisteme dair merak edilenleri anlattı: “Türkiye’nin elektrik kapasitesinde güneşin payı yüzde 7,5 ve sürekli artmaya devam ediyor. Biz de “Yenilenebilir Enerji, Sürdürülebilir Kazanç” mottosuyla çıktığımız bu yolda, 20 bin üye kapasiteli bir GES Projesi olan Katılım Enerji’yi kurduk. Türkiye’de ilk kez halkın enerji üretimine ve dağıtımına katılarak demokratik bir sistemde gelir elde ettiği, %93 kadın çalışan oranıyla kadın istihdamına destek veren, ülkemizin enerji ithalatı yükünü azaltarak sosyal sorumluluk yapısı da olan yerli ve milli bir oluşum bu. GES üzerine planlanan yatırım faaliyetleri kapsamında Afyonkarahisar, Eskişehir, Konya, Antalya ve Muğla illerinde hali hazırda kurulu ve faaliyet gösteren santrallerin sahip olmanın yanı sıra, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsisi yapılacak hazine arazileri üzerinde etap etap olmak üzere 50 MW elektrik üretimi gerçekleştirecek. Her etap minimum 1 MW elektrik üretecek ve minimum 400 üyeye ulaşıldığında başlatılacak.”
YILLIK GETİRİNİN YANI SIRA YATIRIM MALİYETİNDEN DE KAZANDIRIYOR
Sistemi yeni nesil yüksek kar marjlı yatırım aracı olarak tanımlayan Ferhan Şavlı, Katılım Enerji’nin getirdiği avantajları şöyle sıraladı: “Kuracağımız güneş panellerinin ömrü 25 yıl. 25 yılda bir yenileneceğiz. Üretim faaliyetleri doğrultusunda, 25 yıllık getiriyi yatırımcısına sunan karlı bir sistem. Bu süreç içerisinde yatırım için pay başına ödenen 5 bin 300 euro, üretimin başlaması, enerji maliyetleri ve talebin artmasına istinaden, arzın sabit olması nedeniyle 8-9 bin euro değerine ulaşıp yıllık getirisinin yanı sıra yatırım maliyetinden de kar ettirir. Üyelerine, hem yatırım maliyetlerini hem de santralin üretim değerlerini Katılım Enerji web sitesi ve mobil uygulama üzerinden, her aşamasında kolaylıkla takip edebilecekleri, şeffaf bir sistem sunuyor. Üstelik üyelerimiz, paylarını e-devlet sistemi üzerinden diledikleri zaman görüntüleyebiliyorlar.”ñ

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Katılım Enerji'den kadın istihdam projesi
İş Dünyası

Katılım Enerji'den kadın istihdam projesi

Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi ve devamında gerçekleşen ekonomik daralma, tüm dünyada istihdam oranlarında azalma meydana getirdi.

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor

Burdur Belediye Başkanı ve CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, NNC Haber'de yerel seçime doğru programına konuk oldu. Canlı yayına katılan Ali Orkun Ercengiz, açıklamalarda bulunuyor.

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!
Bölgesel

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!

Burdur'da meydana gelen kazada ambulans ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı
3. Sayfa

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin savrulduğu kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.