Kayseri

Kayseri'de bağımlılıkla mücadele sokakta

Bağımlılıkla mücadele meydana indi

Kayseri'de bağımlılıkla mücadele sokakta

 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, Yeşilay gönüllüsü gençler ile beraber cadde cadde gezerek vatandaşlara bağımlılığın zararlarını ve mücadele yöntemlerini anlattı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından başlatılan "Kontrol Sende, Hayat Sende" Projesi çerçevesinde çalışmalara başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, gönüllü öğrenciler ile beraber cadde cadde gezerek vatandaşlara bağımlılığın zararlarını ve mücadele yöntemlerini anlattı. Öğrenciler vatandaşlara üzerinde "Kontrol Sende, Hayat Sende" kokartı verirken, bilgilendirici broşürlerde dağıttı. Etkinlik hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Projemizin ismi, 'Kontrol Sende, Hayat Sende'. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilay Derneğimiz iş birliğinde ilimizde başlattığımız yeni bir proje, yeni bir heyecan, yeni bir mücadele. Amacımız bağımlılıkla mücadele edebilmek, farkındalık oluşturabilmek için tüm il genelinde okullarımız, öğrencilerimiz, tüm aileler, anneler, babalar, veliler, tüm halkımız, herkese bu konuda bir farkındalık oluşturabilmek, bilgi verebilmek. Bunun için de çok farklı kategorilerde, farklı çalışmalar hazırlandı. Bugünkü ilk çalışmamız il genelinde farkındalık oluşturabilmek için Kayseri genelinde 16 ilçede tüm okullardaki Yeşilay Kulübü öğrencilerimiz yollara düştüler, sokaklara çıktılar. Bugün Yeşilay Kulübü öğrenci sokaktalar. Farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Kokart dağıtıyorlar. Bağımlılıkla mücadelede, zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak, insanlarımızı bu konuda bilgilendirebilmek, düşündürebilmek, bir soru işareti koyabilmek için böyle bir etkinlikle başladık. Burada Valimizin liderliğinde, önderliğinde Yeşilay Derneğimizle beraber tüm okullarımızı, öğretmenlerimizi de harekete geçirdik. Projemiz hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.



"Sağlıklı bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz"


Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi de, "Uzun zamandır şehrimizde bütün kurumlarımızla, birimlerimizle farkındalık çalışmasıyla alakalı projeler geliştiriyorduk. Valimizin bu konuya olan önemi, desteği, hassasiyeti malumunuz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gelişen geliştirdiğimiz çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz hep gençlerimizin yanındaydık. Gençlerimizin de bizim yanımızda sahada olmaları, bu farkındalık çalışmasında büyük katkı sağlamalarını istedik. Onların gücünün farkındayız. Bugün sokağa çıktık. Cadde cadde dükkan dükkan, bütün vatandaşlarımıza olabildiğince ulaşıp bağımlılıklarla alakalı mücadelemizi anlatacağız ve onların desteğini alacağız. Bu çalışma önümüzdeki günlerde daha da büyüyerek devam edecek. Bu projedeki emeklerinden dolayı başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm Milli Eğitim kurum ve amirlerimize çok teşekkür ediyorum. Gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman sağlık için, sağlıklı bir toplum için, genç bir nesil için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "Bağımlılıkla Mücadele Merkezi" projesini açıkladı.

SANKO Üniversitesi’nde "Teknoloji Bağımlılığı” konferansı gerçekleştirlidi
Bölgesel

SANKO Üniversitesi’nde "Teknoloji Bağımlılığı” konferansı gerçekleştirlidi

SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından “Teknoloji Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

Karapınar'da Gençlere Uyuşturucuya Hayır Deme Semineri
Etkinlik

Karapınar'da Gençlere Uyuşturucuya Hayır Deme Semineri

Konya'nın Karapınar ilçesinde Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verildi.

Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Kararlar! Vali Öksüz'den Önemli Açıklamalar
Bölgesel

Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Kararlar! Vali Öksüz'den Önemli Açıklamalar

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu'nda uyuşturucu, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Vali Öksüz, "Bağımlılıkla mücadele sadece kamu kurumlarının değil, tüm toplumun sorunu!" dedi.

Kocasinan Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Veriyor!
Bölgesel

Kocasinan Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Veriyor!

Ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyaklılar için de ayrıcalıklı bir ilçe haline getiren Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti bulunan 225 vatandaşa glütensiz ürün paketini düzenli olarak dağıtmaya devam ediyor.

Pastırmacı Yasin Güzel: - “Bayramda 2-3 gün güzel işimiz oldu
Yaşam

Pastırmacı Yasin Güzel: - “Bayramda 2-3 gün güzel işimiz oldu

Kayseri’de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı’nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını söyledi.