Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın da yer aldığı Kayseri İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı'na katıldı. Büyükkılıç burada yaptığı konuşmada Kayseri'yi, devletine hiçbir zaman yük olmayan, hep yük çekmeye çalışan, yerli ve milli bir anlayışın sahibi olan bir şehir olarak niteledi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıya Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar ve Mahmut Gürcan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, üniversite rektörleri ve çok sayıda iş dünyasından konuk katıldı. Konuşmasında, kapasitesi, samimiyeti ile her zaman takdir ettikleri Bakan Bolat ve güçlü ekibini Kayseri'de görmekten onur duyduklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin kadim bir medeniyet şehri, ticaret ve sanayinin merkezi olan, diğer taraftan da tarım ve hayvancılık, kültür ve turizm potansiyeli ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu vurguladı. Kayseri'yi, devletine hiçbir zaman yük olmayan, hep yük çekmeye çalışan, yerli ve milli bir anlayışın sahibi olan, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, sıkıntısını yaşatmayan bir şehir şeklinde niteleyen Büyükkılıç, şunları aktardı;
“Kayseri cazibe merkezi. Etrafında 8 şehrin adeta uğrak yeri ve her zaman bu bölgenin plakalarını rahatlıkla görebildiğimiz bir güzel şehrimiz. Planlı, kuruluşu ve gelişmesiyle ihtiyaçlarımıza cevap veren, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan, eğitimin de merkezi olan, hele hele tercihlerin de yapılmaya çalışıldığı bu dönemde inanıyorum ki böyle konforlu ve huzur şehri Kayseri'mizi, gönül insanlarının yoğun olduğu bu şehri ve aynı zamanda araştırma üniversitesi başta Erciyes Üniversitemiz olmak üzere potansiyeli ile de tercih edilecek bir şehir olduğunu hatırlatmak istiyorum.”
Yerel yönetimi, valisi ve siyasileri ile el ele vermek suretiyle, birliğin beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen bir anlayış sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bunu sağlayan her paydaşa teşekkür etti. Söz konusu anlayış ile Kayseri'nin her zaman takdirle anıldığına da işaret eden Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, Havalimanı Terminal Binası'nı yenilediklerini, eski havalimanı binasının bir bakıma boşa çıktığını belirtti. Eski havalimanı binasının bu kapsamda kullanılabileceğini, havacılık konusunda gümrüklü kargo boyutunun önemsenmesi, bu konuda fırsat verilmesi gerektiğini kaydeden Büyükkılıç, bunun 200'e yakın ihracat yapan firma ile şehir, bölge ve ülkeye, ihracatı yukarıya taşımak adına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)