Kayseri’de bulunan üç devlet üniversitesine yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 12 bin 742 yeni öğrenci kayıt yaptırdı.
2023-2024 eğitim-öğretim yılında Kayseri’nin üç devlet üniversitesinde kayıtlar tamamlandı. Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) eğitim görmek için kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yılın başlamasıyla dersbaşı yaptı. Erciyes Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’ne 287, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne 635, Mühendislik Fakültesi’ne bin 41, İlahiyat Fakültesi’ne 358, Mimarlık Fakültesi’ne 197, Veteriner Fakültesi’ne 96, Eğitim Fakültesi’ne 496, İletişim Fakültesi’ne 666, Fen Fakültesi’ne 208, Edebiyat Fakültesi’ne bin 111, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne 284, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne 451, Turizm Fakültesi’ne 86, Hukuk Fakültesi’ne 236, Eczacılık Fakültesi’ne 93, Diş Hekimliği Fakültesi’ne 123, Ziraat Fakültesi’ne 192, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na 686 ve Adalet Meslek Yüksekokulu’na 122 olmak üzere toplamda 7 bin 368 yeni öğrenci kayıt yaptırdı.
Abdullah Gül Üniversitesi’ne de 816 yeni öğrenci kayıt yaptırırken, Kayseri’de bulunan üç devlet üniversitesine toplamda 12 bin 742 yeni öğrenci kayıt yaptırmış oldu.İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)