KBÜ'de Afrika festivali rüzgarı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Afrika Festivali düzenlendi.

KBÜ'de Afrika festivali rüzgarı

KARABÜK (İHA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Afrika Festivali düzenlendi.
KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen festivale, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Festival, Afrika’nın zengin kültürünü, geleneklerini ve müziğini tanıtmak üzere düzenlenirken; farklı Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler ve konuklar, geleneksel kıyafetleriyle, el sanatlarıyla, müzikleriyle ve danslarıyla zengin bir kültürel deneyim sunarak katılımcıları eğlenceli anlar yaşattı. Festival çerçevesinde oluşturulan stantlarda Afrika yemekleri, el yapımı sanat eserleri ve geleneksel ürünler sergilendi. Ayrıca, Afrika’nın farklı bölgelerine ait dans gösterileri ve canlı müzik performansları, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
KBÜ Rektör Yardımcısı Karaş, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Siz kardeşlerimizle Anadolu insanının çok ortak noktası var. Bu düşünceyle buradasınız. Karabük Üniversitesi bu düşünceyle sizlere kucak açtı. Sizleri davet etti, sizlere imkan sağlamaya çalıştı ve bu yüzden hepiniz buradasınız, burada öğrencisiniz. Bu konuştuğumuz şeyleri tamamlamak, geleceğin Afrika’sını ortaya çıkarmak üzere inşallah burada aldığınız eğitim ve sadece eğitim değil ruhla geleceği birlikte tesis edeceğiz inşallah" dedi.
Programın ardından Karaş, Afrikalı öğrencilerin açmış olduğu sergiyi ziyaret ederek geleneksel yemeklerini tattı, öğrencilerle sohbet etti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla'da gençlik festivali 15 Mayıs’ta başladı.
Etkinlik

Muğla'da gençlik festivali 15 Mayıs’ta başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yerel seçimler öncesi vaatlerinden biri olan Gençlik Festivali 15 Mayıs’ta başladı.

DÜFEST açılış töreni ile başladı
Bölgesel

DÜFEST açılış töreni ile başladı

Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bilimsel etkinliklerden sportif aktivitelere, yarışmalardan kültürel etkinliklere kadar öğrencilere değer katan DÜFest 2024 Öğrenci Festivali, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Atatürk'ü Anma Haftası'nda Motokros Festivali: Afyonkarahisar'da Heyecanlı Yarışlar!
Etkinlik

Atatürk'ü Anma Haftası'nda Motokros Festivali: Afyonkarahisar'da Heyecanlı Yarışlar!

Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17-19 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlenecek.

Turkcell Sesli Betimleme ile 1923 Müzikali'ni Herkese Ulaşılabilir Hale Getiriyor!
Bölgesel

Turkcell Sesli Betimleme ile 1923 Müzikali'ni Herkese Ulaşılabilir Hale Getiriyor!

Sesli kitaplardan film festivallerine ve tiyatrolara kadar görme engelli sanatseverlerin yanında olan Turkcell Hayal Ortağım uygulaması bu kez de ‘1923’ Müzikali’ni herkes için erişilebilir hale getiriyor.

Burdur'da Gençler Buluşuyor! 19 Mayıs Gençlik Festivali
Etkinlik

Burdur'da Gençler Buluşuyor! 19 Mayıs Gençlik Festivali

Burdur Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için 17-18 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Festivali düzenliyor. Festivalde Postmodern, Süleyman ve Orkestrası, Grup Segah THM ve 3XL sahne alacak.

Karavan festivaline sayılı günler
Bölgesel

Karavan festivaline sayılı günler

Doğa ile iç içe unutulmaz anlar yaşamak isteyenlerin beklediği İstanbul Karavan Festivali, 17-19 Mayıs tarihleri arasında 5’inci kez karavan tutkunlarını ve doğaseverleri bir araya getiriyor.