Keçiören’de YKS ve LGS öğrencilerine yeni eğitim öğretim yılı çerçevesinde verilen eğitim faaliyetlerinin hazırlıkları başladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öğrencilerine eğitim veren Keçiören Belediyesi Tepebaşı Kurs Merkezi’nde, 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi faaliyetleri başladı. Bu kapsamda LGS ve YKS öğrencilerine yönelik yapılan seviye tespit sınavı, öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan seviye tespit sınavı sonuçlarına göre Tepebaşı Kurs Merkezi’nden eğitim almaya hak kazanan öğrenciler belirlenecek.
Sınav müfredatına yönelik eğitim
Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte eğitimlere başlaması planlanan kurslarda, sınav müfredatına yönelik tüm dersler verilecek. Öğrenciler, alanında uzman öğretmenler eşliğinde çalışmalarını yürütecek olup okulda geri kaldıkları konuları pekiştirme fırsatı bulacak. Öğrencilere yıl boyunca düzenli olarak yapılacak deneme sınavlarıyla öğrencilerin gelişim süreçleri değerlendirilecek. Keçiören Belediyesi bünyesindeki kurs merkezlerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, Keçiören Belediyesi web sitesi üzerinden ön kayıt yaparak seviye tespit sınavlarına başvuruda bulunabilir. Veliler ve öğrenciler, kurslara yönelik detaylı bilgi için 0312 380 43 35 numaralı telefondan iletişim sağlayabilirler.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)