Burdur / Burdur

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da, vatandaşla buluştu

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Burdur'a geldi. İşte Burdur'daki açıklamalar...

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da, vatandaşla buluştu

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Burdur'a geldi.

Burdur ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Burdur'da meydanda yapılan mitingte önce Mansur Yavaş ardından Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara hitap etti.

Mansur Yavaş, şunları dile getirdi:

“Ayın 14’ünden sonra asık suratlar, sürekli bizi azarlayan bir yönetim gidecek. Onun yerine şefkatle yaklaşan güler yüzlü bir yönetim gelecek. Belediye başkanımız burada 2 dönemdir burada.

Bizi küçük bir beldenin belediye başkanı diye eleştirdiler. Eski dönemin borcunu ödedik. Ayrıca haksız yere metro çalışması sebebiyle 1.4 milyon lira para kestiler.

Bizde önceki yönetim, metroyu kendi yapamıyor ve Ulaştırma Bakanlığı’na devrediyor. Sözleşme gereği bilet kesiminin yüzde 15′!ini ödeyeceksin diye. Biz seçildik, 28 Nisan’da bir Cumhurbaşkanı kararnamesi, metrolar bütçeden kesilecek diye.

Normalde metro, Ekrem beyde yapılıyor yurt dışında kredi bulunur 10 15 senede ödenir. Bizden kestikleri için 4-5 senede ödemiş olacağız. Buna rağmen belediyemiz, şeffaf ihalelerle hem borcu hem metro parasını ödedik hem de yapacağız hiçbir işten geri kalmıyoruz. Sonuçta, yaptığımız çalışmalarla Fisch denen kuruluş, ABB’yi dünyadaki en yüksek kredi puanına sahip belediye olarak seçti.

“ŞEFFAF YÖNETİMİN NASIL OLDUĞUNU GÖSTERDİK”

Ankara’da şeffaf yönetiminin nasıl olduğunu gösterdik. 14 Mayıs’ta sıra Türkiye’de. Bizden başka kimse bir şey yapamaz diyen zihniyet gidecek. Seçildik, rozetimizi çıkardık, hiç kimseyi ayırmadan çalıştık. Oy verdi vermedi diye ayrım yapmadık. Nerenin ne ihtiyacı varsa öncelik verdik. Cebimizden bir kuruş parayı vermeyeceğimiz yere para harcamadık.

Belediye, harcadığının hesabını vermek zorundadır. Yaptığımız bütün harcamaları, Sayıştay’da.

“HALKTAN ALDIĞINIZ PARANIN HESABINI HALKA VERECEKSİNİZ”

Gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Belediyemize ait bütün bilgiler ortada. Denetim Komisyonu kurulacak. Bunun başkanı da muhalefet olacak. Böyle bir özgüven var gelecek hükümette. Hesabı size değil yukarı veririz diye geçtiler. Böyle bir yönetim olamaz. Halktan aldığınız paranın hesabını halka vereceksiniz.

Belediyenin işten çıkaracağını söylediler, sahte evraklarla. Bir kişi haksız yere işten çıkarılmadı benim belediyemde. Hiçk imse zorla mitinge götürülmez. Ankara halkı için çalışır emeğinin karşılığını alır. Hatırlayın, rakibim utanmadan PKK’lılar elektrik faturası götürecek dedi.

Sonuçta faturaları Ankaralılara tertemiz vatansever gençler götürüyor.

Ekrem başkana da seçilmezsek devletin bekası gider diyorlardı. Seçildiğimiz gün onların söktüğü T.C tabelasını geri taktık. Arabalarda çakarları kaldırdık, ayrıcalığımız yok.

Baktılar ki böyle yönetim var, bu sefer İstanbul’da başladılar İstanbul düşerse Kudüs düşer. Siz Binali’yi mi Sisi’yi mi seçiceksiniz dediler. Ekrem Başkan 805 bin oy farkla yanıt verdi. Ne Kudüs düştü ne Büyük İsrail kuruldu ama gittiler kendileri Sisi ile tokalaştılar.

Siz giderseniz çok güzel olacak. Hiçbir şey olmayacak. Neden kazanmamızı istemediler, çünkü Ankara parsel parsel satılıyordu. Çoluk çocuklarına televizyon alıp spor kulübü alıyorlardı. Bu şatafatlı hayattan vazgeçmek istemiyorlardı.

“ANADOLU GEMİSİNİ ADETA SEÇİM OTOBÜSÜ YAPTILAR”

Burada gencin hayal kurmasına dahi engel olacak şekilde toorpille işe girecek, bu düzenin devam etmesini istiyorlar. Bırakmak istememelerinin en büyük sebebi bu. TOGG’u Anadolu gemisini İHA’ları SİHA’ları öne çıkararak sanki gelecekler onu yok edecek diyorlar. Bu devlet 1000 yıllıktır. Burada devlet geleneği vardır. 80’li yıllarda ROKETSAN’ı kurdular ne oldu onlar görevini yaptı kendinden sonra gelenleri devrettiler. TOGG’u yapan da Allah razı olsun Anadolu gemisini de. Gelirsek daha da iyisini yapacağız. Ama bunu sanki partinin malıymış gibi seçim ortamında kullanıyorlar. Anadolu gemisi çıkmış egede dolaşıyorlar.. Övündüğümüz gemiyi adeta seçim otobüsü gibi kullanıyorlar.

Bebek katilini serbest bırakacaklar diyorlar. Kim neyi bırakıyor. Kimden ne haber aldınız. Ekrem başkanın seçiminde gücü yetmediğini anlayınca katil Apo’dan mektup getiren kimdir? Şimdi Kandil görüntüleri oynatıyorlar. Kandil’den konuşanlarda nasıl Osman Öcalan TV’ye çıktıysa aynı şeye hizmet ediyor. Suçu olan herkes cezasını çekecek.

En az onlar kadar Müslüman, onlar kadar milliyetçiyiz. Bize kimse vatanperverlik taslamasın. Çözüm sürecini hatırlayın. Ağzını açanlara, kandan besleniyorsunuz diyordu. Yakında bunları yayınlayacağım.

Biz onlar gibi mevsimlik vatansever değiliz. O zaman neyi söylüyorsak şimdi de aynısını söylüyoruz.

Yardımları göstere göstere dağıtıyorlardı. Biz geldik, Başkentkart’a yardımları yükledik. O aile ihtiyacını bakkaldan marketten kartla alıyor. 

Bu yılda yine 3’er ay doğalgaz verdik, 200 bin ailenin çocuğunu o evde üşütmedik.

Artık gelişimde güçlük çekmeye başladı bu çocuklar. Çünkü bu iktidar sayesinde gıdaya ete ulaşım zorlaştı. Ankara halkı öğrendi otomatik olarak 1 kilo et parası yatıyor. O parayı da başka yere harcayamaz illaki o eti alacak.

100 bin çocuğa bayram harclığı yatırdık. Ankara’da 60 bin öğrenci okuldan evine ücretsiz gidiyor. Hani konu edildi, kantinlerde alışveriş yapamıyor çocuklar diye. Yaklaşık 15 bin öğrencinin ailesine de kantin ücreti veriyoruz.

Eskiden Ankara’nın her yerinde tarım hayvancılık vardı. Fakat iktidarın politikaları nedeniyle çiftçi bıraktı, hayvanını kesti. 4 milyonun üzerinde yardım ettik. Tohumlarını verdik, fidelerini verdik yetmedi belediyemizce ürettiğimiz sıvı gübreyi de verdik. Mazot yardımı da yaptık. 35 bin çiftçinin cebine 4,5 milyar lira koyduk. Çılgın projem yok, Ankara’nın boşa harcayacağı parası yok.

“15 MAYIS’TA HESAP SORULACAK”

Şu anda güneş enerjisi vereceğiz. Kahramanmaraş’a da 500 ton civarında sıvı gübre gönderdik, orada üretim devam etsin diye. Ankara’nın yanında Kahramanmaraş’ın da ayağa kalkması için çalışma yapıyoruz.

6 liderin mutabakat metninde, tarım neler yapılacağı yazılıyor. Bundan sonra gelecek hükümet, halkın parasını boşa götürmeden acil ihtiyaçlar için çalışacak

Hepiniz gördünüz Ankara’da Ankapark diye 16 milyar lirayı gömdüler. İnşallah bunun hesabı 15 Mayıs’ta sorulacak. 100 kadar dosyayı savcılığa verdim. Milletin parasını boşa götüren kim varsa cezasını çekecek.

Sevgili Burdurlular, gençler. İlk defa oy kullanacaksınız ülke o geldi ki ilk ver son oyunuz olabilir. Seçimlere gidiyoruz, sürekli nefret dili bunlar illet ama zillet. Seçime girebilirsiniz ama kazanmak yasak, bunların böyle mantık.

Altı fikirde altı genel başkan bir araya geldi. Yan yana geldiler bunları uygulayacaklar. Elbette bazen anlaşamadıkları konuda olur ama bunlar uzlaşmaya da sevk ediyor .

Bu kelimeler unutuldu. Bundan sonra ben yaptım olmayacak. Altılı masa hep beraber bir araya geldi. İyi bir Müslümandan beklenen, kimseye kötülük yapmalı iftira atmalıdır. Ama kafalarında uydurmuş senaryoları anlatıyorlar.

Bugüne kadar genel başkanımızın ağzından Cumhur İttifakı’na oy vereceklere bir defa kötü laf işittiniz mi? Seçildikten sonra herkesi kucaklayacak.

Millet İttifakı olarak inşallah biz bu iyi niyetlerle bir araya geldik bu çabaları ne kandil ne iktidar bozacak.

Sayın Cumhurbaşkanımız uzun bir adalet yürüyüşü yaptı. Seçimi kazanınca inşallah Kızılay meydanında toplanıp Çankaya Köşkü’ne yürüyerek onu makamına oturtacağız. Kötü konuşmayacağız, biz bize yakışanı yapacağız. İlk turda bu işi bitiriyoruz gençler. Birleşe birleşe kazanacağız. 15 Mayıs’ta bahar gelecek. ”

KILIÇDAROĞLU CUMHURİYET SÖZÜ VERDİ

Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Yürekten teşekkür ederim. Daha da iyi günlere güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Bu ülkeye huzuru getireceğim, bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğim. Ayrışmadan bıkmadık mı? İşsizlik canımız yakmıyor mu? Bu ülkeyi soğana muhtaç hale getirdiler. Allah şahit bütün bunları çözeceğim.

“MADEM HESAP UZMANIYIM…”

Şimdi Burdur’a gelirken, kaç genç ilk kez sandığa gidecek diye. Madem hesap uzmanıyım yaptım. 14 bin 258 genç ilk kez sandığa gidecek. Şimdi gençlerden söz istiyorum. Demokrasi, hukuk, hak, adalet, sevgi, istiyor musunuz? O zaman Türkiye’nin kaderini değiştirmek sizin elinizde. Gençlerin hak hukuk ve adalet için oyunu istiyorum. Burdurlu gençlere sözüm var. Siz rahata ermedikçe ben asla rahat etmeyeceğim. Siz huzura kavuşmadan asla huzura kavuştum demeyeceğim. Sizin için mücadele vereceğim. Buraya gelirken, Ağustos 2021’de Bucak Çoban Pınar’da iki ev yanıyordu. Ağustos 2021’de söz veriyorlar bu evleri yapacağız, şimdi geldik 2023’e bu evler hala yapılmadı. Bana söylediler, bunu seslendirin çünkü seni dinlerler belki evleri yapamıyorlar.

“HİÇBİR FAKİR FUKARANIN ELEKTRİK SUYU DOĞAL GAZI KESİLMEYECEK”

Meraklanma kardeşim onlar parayı beşli çeteye veriyor. Geleceğim o evleri yapacağız o evleri teslim edeceğim. Ayrım yapmadan adalet istemek zorundayız. Yüce yaradan kainatı adalet üzerine inşa etmiştir. İnsanların kimlikleri inançları ile ayrıştırmayacaksınız. İnsan, eşrefi mahluktur yani en yüce mahluktur. İnsan arasında ayrım yapmak bizim kitabımızda yoktur. Oy versin vermesin yardım ediyor Mansur Başkan. Bu memlekete söz veriyorum Burdur Meydan’ında Cumhuriyet sözü veriyorum. Bu memlekette hiçbir fakir fukaranın elektrik suyu doğal gazı kesilmeyecek.

Binlerce kişinin doğalgazını kestiler. O aileleri ziyaret ettim. Dul bir kadın, iki evladı olan doğalgazı kesilmiş. O anne ne yapacak? Bunların tamamını çözeceğim. Var olan sorunlar çözeceğim. Çiftçiye ÖTV’siz KDV’siz mazot vereceğim. Çiftçinin kredinin faizini sileceğiz. Bunları dediğimde koro halinde parayı nereden bulacaksın diyorlar.

Burada Burdur, Cumhuriyet Meydanı’ndan sesleniyorum. Beşli Çetelere veremeyeceğim halka vereceğim esnafa vereceği, sanayiye vereceğim. Alınteri kutsaldır.

“HİÇ KİMSEYİ BİR BAŞKASINA MUHTAÇ HALE GETİRMEYECEĞİZ”

Eğer bu memlekette çocuklar yatağa aç giriyorsa, okula giden evladına anne, beslenme çantasına ne koyarım diye düşünüyorsa bu siyaset kurumunun ayıbıdır o ailenin ayıbı değildir. Sosyal devletin anlayışı yitirilmemeli. Sevgili anneler aile destek sigortası getireceğim. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Beslenme çantası olmayacak, okula gidecek suyunu sütünü yemeğini akranlarıyla beraber yiyecek. Eve karnı tok gelecek. Çünkü, öyle aileler ile karşılaştım ki.. Çocuğuna ekmek arasına salça sürüp çocuğuna verenleri gördüm. Bu anneleri dinledim. Bu sorunları çözmemiz lazım. Bir çocuk açsa hepimiz açız. Bir çocuk soğukta kalıyorsa hepimiz soğukta kalıyoruz. Geliri asgari ücreti altında olan ailelerde, kadının banka hesabına asgari ücret yatırılacak. Onun yoksulluğunu devletten kimse bilmeyecek. işçi emekli gibi parasını alacak. Nerede bir aile hekimi varsa, sosyal hizmet uzmanı olacak. Onlar, ailelere gidecek görüşecek. Rapor düzenleyecek bu raporun gereği olarak o ailenin kadının banka hesabına para yatacak. Hiç kimsenin yoksulluğu istismar konusu olmayacak. Bazı anneler dediler ki, katılım bankasında hesap açabilir miyiz. Bize altın hesabı açabilir misiniz diye. Altın hesabı da açacağım. Hiç kimseye bir başkasına muhtaç hale getirmeyeceğiz. Kadının güvencesi devlet olacak. Çünkü ev kadını, en büyük zorlukları çeken kadındır. Ailede sorun varsa bu sorunu en çok kadın bilir. Biz de bütün dertlerimizi annemize anlatırdık. Anne ile çocuk arasındaki ilişki özel bir ilişkidir. Anneler çocuklarını çok iyi yerde görmek ister. Üniversiteye giden bir çocuğun işsizliği varsa. Hakkı yeniyorsa, onun da hesabını soracağım. Bay Kemal hesabını soracak. Kul hakkı yedirmeyeceğim, yedirenlerin de burnundan getireceğim. Bana bu fırsatı siz vereceksiniz.

“GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇİFTÇİYE ELEKTRİĞİ BEDAVAYA VERECEĞİZ”

Gölünüz kuruyor. O eski halini de bilirdim. O gölün kenarında sipsi de dinledim. Ama bu göl neden kuruyor? Bu kuruyan alanlara güneş enerjisi yapabilir miyiz? Güneş enerjisi ile çiftçiye elektriği bedavaya vereceğiz. Şanlıurfa’da 2,5 milyon hektar taşlık arazi var. Çiftçiler şikayet ediyor elektriği ödeyemiyor, kesiliyor diye. Bize verin belediyeye en geç 2 sene içinde elektriği bedava vereceğiz. Çıktı dediler ki elinden tutan mı var? Denizli Bozkurt Belediyemiz yaptı, Antalya da. Demek oluyormuş.

Allah’ın güneşi bedava, dolar avro ödemiyorsun. Panelleri kurup elektrikleri üreteceksin. Çünkü, doğalgaz lobisi istemiyor petrol dolar lobisi istemiyor. Çünkü sizi sömürüyorlar. O güneşten elektrik elde edip çiftçiye bedava vereceğiz.

Kiralar, giderek artıyor, şu anda mahkemelerde en çok görülen dava kiracı ve ev sahibi arasında. Oturan diyor aldığım ücret belli bu kirayı nasıl ödeyeyim?

Hiç aklınıza geldi mi? TOKİ neden kuruldu? Orta gelirli ailelere, ucuz konut yapılsın diye kuruldu. Allah aşkına bakıyorsun TOKİ’ye başka şeylerle uğraşıyor .Yoksul ailelere ev yapsalardı bu sorun çıkmazdı.

TOKİ’yi de asli göreve döndüreceğiz Kızılay’ı döndüreceğimiz gibi. Kızılay’da çadır satmayacak. Binlerce çocuğumuz iş ararken, saray ve avanesi etrafında gezerken 6 yerde maaş alanların maaşlarını tamamını keseceğim. Beşli çeteler var, bir numaralı düşmanı benim. Acaba nasıl Kılıçdaroğlu’nu seçtirmeyiz diye. Baktılar ki sonuç yok paralarını yurt dışına götürüyorlar. Nereye götürdüklerini semti semtine biliyorum. Tamamını Türkiye’ye geri getireceğim. Efen uluslararası mahkeme izin vermez. Dünyanın hiçbir mahkemesi bir devletin soyulmasına izin vermez.

“BAY KEMAL TERÖRE KARŞI SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEK”

Mansur Başkan da değindi. Bizim milliyetçiliğimizi arada sorguluyorlar. Siz kim milliyetçilik kim? 34 askerimiz şehit edildi, vuran Rusya’ydı. Putin’in kapısında bekleyen kimdi? Bana milliyetçilik dersi veriyor.

Koşa koşa Putin’in kapısında bekletti. Putin kronometre çalıştırdı, bütün dünyaya gösterdi. Sonra ne adam dünya çağındaymış. Doğru, kronometre ile başka teşhir edilen cumhurbaşkanı yok.

Bay Kemal ordusuna da güvenlik güçlerine de sahip çıkacaktır. Bay Kemal, teröre karşı son damlasına kadar mücadele edecek.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatan. Ölüme gideriz bayrağımız ve vatanımız için. Hiç kimsenin inancını sorgulamayız bu hak bize ait değildir.

Herkesin inancına saygı gösterir. Kimin inançlı inançsız olduğunu yalnızca yüce yaradan bulur.

Diyordu ya, papazı alamazsın diye. Papazı teslim etti. Böyle bir kişi, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yapamaz. Vermiyorum diyeceksin söz verdiysen. O zaman 85 milyonda arkada dururdu. Ne oldu götürdün teslim etti. Sonra ‘aptal olma’dedi ses de çıkarmadın.

“NE EZEN NE EZİLEN İNSACA HAKÇA BİR DZÜEN İÇİN İKTİDAR OLACAĞIZ”

Sizden, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyenlere, yolsuzluk yapanlara oy vermeyin. Kul hakkı yemek, en büyük günah değil mi? En büyük günah işleyene oy vermeyin .Saraylarda oturuyorlar. Çankaya’ya gidip o mütevazi köşkte oturacağız.

Beraber iktidar olacağız ama halkın iktidarı. Rahmetli Ecevit’in dediği gibi ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen için iktidar olacağız.

Zenginleşeceksek hepimiz zenginleşeceğiz. Fakirimiz olmayacak.

20 bin sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı atayacağız. 100 bin öğretmen atayacağız, köy okullarını geri açacağız.

Her şey çok güzel olacak. Birinci turda alacağız, Türkiye’de tarih yazacağız.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENMEDİM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da, Hülya Gümüş'ü yanından ayırmadı
Bölgesel

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da, Hülya Gümüş'ü yanından ayırmadı

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Millet Buluşması süresince Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hülya Gümüş'ü yanından ayırmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da
Bölgesel

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Burdur'a geldi.

CHP Burdur Milletvekili Adayı İzzet Akbulut, vatandaşı selamladı
Bölgesel

CHP Burdur Milletvekili Adayı İzzet Akbulut, vatandaşı selamladı

CHP Burdur Milletvekili adayı İzzet Akbulut beraberindeki heyet ile birlikte, vatandaşları yarın yapılacak olan Kılıçdaroğlu mitingine davet etti.

Kılıçdaroğlu Burdur'a Mansur Yavaş'la birlikte geliyor
Bölgesel

Kılıçdaroğlu Burdur'a Mansur Yavaş'la birlikte geliyor

Seçim heyecanının her geçen gün yükseldiği Burdur'a Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'a geliyor! İşte programı
Bölgesel

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'a geliyor! İşte programı

Burdur'u sık sık ziyaret eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Nisan 2023 salı günü Burdur’a geliyor.

Kılıçdaroğlu Burdur'da, toplu açılış törenine katıldı
Bölgesel

Kılıçdaroğlu Burdur'da, toplu açılış törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı.