Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, 2026 yılı yaz sezonu öncesi Kemer’de başlatılan Mavi Bayrak denetimlerine ilişkin açıklamada bulundu.
Başkan Yardımcısı Semih Top, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) kriterleri doğrultusunda yürütülen program kapsamında Kemer genelinde başvuru yapan 50 tesis ile Kemer Belediyesi Mustafa Ertuğrul Aker Parkı Plajı’nda sezon öncesi denetimlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Başkan yardımcısı Semih Top, denetim sürecinde plaj ve tesislerin Mavi Bayrak standartlarına uygunluğunun yerinde incelendiğini ifade ederek, "Yüzme suyu kalitesinin düzenli analizlerinden çevre yönetimi uygulamalarına, atık ayrıştırma sistemlerinden kıyı ekosisteminin korunmasına kadar tüm detaylar hassasiyetle değerlendirilmektedir. Amacımız, hem çevresel sürdürülebilirliği sağlamak hem de misafirlerimize uluslararası standartlarda temiz ve güvenli plajlar sunmaktır" dedi.

Denetimler kapsamında cankurtaran hizmetleri, ilk yardım imkanları ve engelli bireylerin sahillere erişimini kolaylaştıran düzenlemelerin de kontrol edildiğine dikkat çeken Başkan yardımcısı Semih Top, "Herkes için erişilebilir, güvenli ve çevreye duyarlı plajlar oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.
Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Serap Minta ise Kemer’in doğal güzelliklerini koruyarak Mavi Bayrak gibi uluslararası kalite standartlarını sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayarak denetimlerin sezon boyunca aralıksız devam edeceğini söyledi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)