Burdur

Kibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Vali Öksüz, UNESCO geçici dünya mirası listesinde yer alan kentin muhteşem yapılarını gezdi.

Kibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldı

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ KİBYRA ANTİK KENTİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Burdur Valisi Türker Öksüz, programı kapsamında ziyarette bulunduğu Gölhisar İlçesinde ilimiz ve ülkemizin en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret ederek, UNESCO geçici dünya mirası listesinde yer alan Kibyra hakkında bilgiler aldı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru refakatinde Kibyra Antik Kentini gezen Vali Öksüz, Hızlı Atların ve Kahraman Savaşçıların şehri olarak anılan kentin muhteşem yapılarını görme fırsatı buldu.

Dünyada tek olan Medusa Mozaiği, Odeon başta olmak üzere, restore edilerek 13 asır sonra suyla yeniden buluşan 2000 yıllık Yuvarlak Planlı Çeşme Yapısını, Tiyatroyu, Agorayı ve Muhteşem Stadyumu gezen Vali Öksüz kentin tarihi, ve ziyaret edilen bölümler hakkında bilgiler aldı.

Vali Öksüz'e ziyareti sırasında Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J.Alb Mustafa Güder, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, kazı ekibi eşlik etti.

Kibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldı

Kibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldıKibyra'nın büyüleciliğine Burdur Valisi Türker Öksüz de kapıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 9
    ALKIŞ
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Gölhisar'da Toplantı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Gölhisar'da Toplantı

Burdur Valisi Türker Öksüz liderliğinde Gölhisar İlçesinde düzenlenen güvenlik ve değerlendirme toplantısında, kurum müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri, ilçede yürütülen çalışmaları, projeleri ve güvenlik hizmetlerini ele alarak koordinasyon sağladılar.

Vali Öksüz, düzensiz göçle mücadele bölge toplantısına katıldı
Yaşam

Vali Öksüz, düzensiz göçle mücadele bölge toplantısına katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Afyonkarahisar İlinde gerçekleşen 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı. Devamı haberimizde...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor
Etkinlik

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor

Burdur'lu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, bir dizi ziyaretler için 19 Ekim 2023 Perşembe günü Burdur’a geliyor.

Vali Türker Öksüz, Baki Bey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy  Kültür Evi'nde incelemede bulun
Yaşam

Vali Türker Öksüz, Baki Bey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde incelemede bulun

Burdur Valisi Türker Öksüz, Bakibey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy İstiklal Mücadelesi Kültür Evi'nde incelemede bulundu. Devamı haberimizde..

Vali Türker Öksüz, Salda lavanta tepesi uygulama otelinde incelemede bulundu
Bölgesel

Vali Türker Öksüz, Salda lavanta tepesi uygulama otelinde incelemede bulundu

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz'la birlikte Haziran ayından itibaren Yeşilova İlçesinde hizmet vermeye başlayan Salda Lavanta Tepesi Uygulama Oteli'nde incelemede bulundu. Devamı haberimizde...

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ, BURDUR'DA  DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI
Etkinlik

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ, BURDUR'DA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programları çerçevesinde düzenlenen Çelenk Sunma Töreni'ne katıldı. Devamı haberimizde..