İzmir / Kınık

Kınık'taki orman yangını 17'nci saate girdi

Tedbir amaçlı 3 mahalle tahliye edilirken günün aydınlanmasıyla beraber havadan müdahale çalışmaları yeniden başlatıldı. Detaylar haberimizde...

Kınık'taki orman yangını 17'nci saate girdi

İzmir’in Kınık ilçesinde çıkan ve 3 mahallenin tedbiren tahliye edildiği orman yangınında 17’nci saate girerken, günün aydınlanmasıyla havalanan helikopterler yangın söndürme çalışmalarına yeniden başladı.

Yangın, dün saat 14.13 sıralarında İbrahimağa Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. 14.28’de ilk müdahalesi gerçekleştirilen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Yangınla mücadele çerçevesinde 7 uçak, 7’si askeri helikopter olmak üzere toplamda 19 helikopter, 34 arazöz, 13 su ikmal aracı 6 iş makinesi ve 7 ilk müdahale aracı ile ekipler alevlere müdahale ederken, havanın kararmasının ardından uçaklar ve helikopterler bölgeden ayrıldı. Alevlerle mücadele 600 personelin de katılımıyla yerden müdahale aralıksız devam etti.

Tedbiren 3 mahalle tahliye edildi

Tedbiren bölgedeki Balaban, Çiftlik ve Karatekeli mahallelerinin tahliye edildiği bildirilirken, yangının çıkış nedeni olarak saman basmada kullanılan bir balya makinesinin alev alması ve alevlerin ağaçlara sıçraması üzerine yangının meydana geldiği öne sürüldü.

Helikopterler yeniden havalandı

Gece boyunca yer ekiplerinin alevlerle mücadelesine günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da katıldı. 17’nci saate girdiğimiz yangında, havalanan helikopterler alevleri söndürmek için tekrardan çalışmalara başladı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Kınık'taki orman yangını 17'nci saate girdi

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak ve Gölhisar'da jandarma 7/24 sahada
Bölgesel

Bucak ve Gölhisar'da jandarma 7/24 sahada

Jandarma ekipleri, orman yangınlarının önlenmesine yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Gölhisar ve Bucak ilçelerinde 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde meydana gelmesi muhtemel orman yangınlarını önlemek ve vatandaşları bilgilendirmek maksadıyla denetimler yapıldı.

Antalya'da yangın | Lüks tekne ve ormanlık alan yandı | Antalya haber
3. Sayfa

Antalya'da yangın | Lüks tekne ve ormanlık alan yandı | Antalya haber

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan yangın, karada tadilat gören lüks bir tekneye ve ormanlık alana sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bucak'ta alevler kontrol altına alındı
3. Sayfa

Bucak'ta alevler kontrol altına alındı

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu. İşte detaylar...

Bucak'ta Orman Yangını! Ekipler Seferber oldu
3. Sayfa

Bucak'ta Orman Yangını! Ekipler Seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı  Alanya yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.
Bölgesel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Alanya yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından karşılanan Bakan İbrahim Yumaklı bölgeye giderek

Antalya Alanya  Dimçayı Akköprü  orman yangını
Yaşam

Antalya Alanya Dimçayı Akköprü orman yangını

Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.