Aydın'ın Söke ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 43 gün önce başlayan yangın halen devam ediyor. Bir yandan faaliyetlerin sürdürüldüğü diğer yandan da iş makineleri ile söndürme çalışmalarının devam ettiği kağıt fabrikasından yükselen dumanlar özellikle geceleri Söke’yi yaşanmaz hale getirdi.
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Sazlı Mahallesi yakınlarında bulunan Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasında 12 Temmuz Cuma günü başlayan yangın aradan geçen 43 gündür devam ediyor. Fabrikanın depolama alanında devam eden yangını söndürmek için iş makineleri kullanılırken, yangından dolayı yükselen dumanlar Aydın’ın sıcağı ile birleşince özellikle geceleri Söke yaşanmaz hale geldi.
Yaklaşık 250 bin metrekare alan üzerinde kurulu fabrikada devam eden yangın dolayısıyla Sökeliler'in yanı sıra kağıt teslim etmeye gelen tırcıların da ciddi sıkıntı yaşadığı belirtildi. Eskiden 1 -2 saatte teslim ettikleri atık ağıtları artık bir günde teslim edemez hale geldiklerini belirten tırcılar yangından sonra işleyişin bir türlü düzeltilememesinden dert yandılar. Türkiye’nin değişik illerinden hatta yurt dışından fabrikaya atık kağıt getiren tırlar yüklerini teslim edebilmek için bölgede uzun kuyruklar oluştururken sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini dile getirdiler.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)