Edirne

Kırkpınar geleneği bozmadı

Kırkpınar için Edirne’ye gelen pehlivanlar ve ziyaretçiler camide buluştu. Devamı haberimizde...

Kırkpınar geleneği bozmadı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde Edirne’ye gelen pehlivanlar ve ziyaretçiler için, her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek sürdürülerek Eski Camii ile Selimiye Camii’nde mevlit okutuldu ve ardından cuma namazı kılındı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde Edirne Saray içi Er Meydanı’nda mücadele etmek üzere şehre gelen pehlivanlar cuma namazı öncesi Eski Camii ve Selimiye Camisine akın etti.

Ziyaretçilerin ve güreş tutkunlarının da yoğun katılımıyla Eski Cami, Selimiye Camii ile şehir merkezindeki diğer camiler kısa süre içerisinde doldu taştı. Camide yapılan mevlidi şerife Eski Cami imamı güreşmek için gelen güreşçiler için dua etti.

“Allah derman versin”
14 Defa Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim, mevlit sonrası yaptığı konuşmada, Türkün sporunda ağalık yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Tabii ki ata sporu, Peygamber sporu Cuma namazının ardından pehlivanlar meydana salınıyor. Ne mutlu böyle bir şeyi Allah bize nasip ediyor. Kırkpınar için güzel şeyler yapacağız. Allah derman versin inşallah kazasız belasız bir Kırkpınar diliyorum" dedi.

"Kazasız belasız bir güreş diliyorum"
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar için Edirne’de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, “Kazasız belasız bir güreş diliyorum. İlk defa Federasyon başkanı olarak burada bulunmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 2 bin 200 civarında pehlivan güreşiyor. Güzel bir şekilde spor ahlakına uygun bir güreş olur. Cuma namazının ardından güreşçilerimiz kol bağlayacak. Gelecek yıl 860 güreşçimiz olacak. Puanlama olmadan gerçek bir Kırkpınar olacak” ifadelerini kullandı.
Okunan mevlidi şerifin ve kılınan cuma namazının ardından coşkulu kalabalık Sarayiçi Er Meydanı’nın yolunu tuttu.

Kırkpınar geleneği bozmadıKırkpınar geleneği bozmadıKırkpınar geleneği bozmadıKırkpınar geleneği bozmadı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya imza atıllar
Spor

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya imza atıllar

Gölcük Belediyespor pehlivanları, Fethiye 2. Mustafa Kiremitli Yağlı Güreşleri'nde önemli başarılar elde etti.

Hamza Özkaradeniz Gömeç Ulubeyler Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlık Unvanını Kazandı!
Bölgesel

Hamza Özkaradeniz Gömeç Ulubeyler Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlık Unvanını Kazandı!

Balıkesir 3. Gömeç Ulubeyler Yağlı Güreşleri'nde rakibi İsmail Balaban'ı yenen Başiskele Belediye Spor Kulübü'nün başarılı güreşçisi Hamza Özkaradeniz başpehlivan oldu.

Muğla Fethiye Karaçulha'da Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu
Spor

Muğla Fethiye Karaçulha'da Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Karaçulha Mahallesi'nde düzenlenen Mustafa Kiremitli 2.Yağlı güreşlerinde başpehlivan, finalde rakibi Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz oldu.

Vali Hamza  Pehlivan, çocuklarla futbol oynadı
Bölgesel

Vali Hamza Pehlivan, çocuklarla futbol oynadı

Mersin'de valilik koordinesinde dezavantajlı çocuklara yönelik 'Futbol Hayalin Gerçekleşiyor' sloganıyla başlatılan proje kapsamında 218 çocuk Inter Academy Türkiye Futbol Okulu'ndan ücretsiz faydalanacak.

Tarım ve Seracılık Festivali'nde başpehlivanlar tartıştı! Ortalık gerildi
Bölgesel

Tarım ve Seracılık Festivali'nde başpehlivanlar tartıştı! Ortalık gerildi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25.'si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivanlar Cengizhan Şimşek ve Osman Kaan arasında tartışma yaşandı.

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.