Edirne

Kırkpnar Güreş Ağası Seyfetin Selim Ağalığın gerçek Bedeli 22 milyon ama ....dedi

"Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL" diyen Kırkpınar Ağalar Ağası Seyfettin Selim Ağalığa yeni talipler bekliyoruz ama bununda bir kriteri var dedi.

Kırkpnar Güreş  Ağası Seyfetin Selim Ağalığın gerçek Bedeli 22 milyon ama ....dedi

"Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL"

Kırkpınar Ağası Selim, "Türkiye'deki bütün güreşlerin ağalığı bir yana, Kırkpınar Ağalığı bir yana. Antalya'da bu paralar veriliyor, gelsinler burada versinler. Çünkü Antalyalılar bu işi seviyorlar. Onlardan bir kardeşim çıksa seve seve veririm ağalığı. Çünkü güreşi bilen, güreşi seven insanlar. Benim amacım Kırkpınar'da 3 sene ağalık yapmaktı, ondan sonraki senelerde Kırkpınar öyle güzel bir duygu ki devam ettim. Ata sporu güreşe bu kadar hizmet ettiğim için kendimi çok şanslı buluyorum. Bundan sonra da edeceğim. Bu dediklerimden kimse ağa çekilecek gibi anlamasın. Öyle bir dünya yok. Ama birisi isterse, yaparsa veririm. Gördüm bu sene aldı yapamadı, seneye yine karşısına çıkarız, dediğimizle kalmayız katlarız, bu sefer yine alırız. Dışarıdan göründüğü gibi değil bu iş. Biz Kırkpınar Ağalığı yaparken, sosyal yatırımlar da yapıyoruz. Edirne güreş anlamında Türkiye'nin gururu, son noktası. Bu şerefi, onuru korumak lazım. Geçen sene 4 milyondu, bu sene 3 milyon olmaz; en az 8 milyon olması lazım. Bir miktarı seneye biri çıksın diye bilerek arttırmıyoruz. Yoksa Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL'dir. Seneye de bunun üzerine devam etmek lazımdır ama biz bunu sırf piyasa yükseldikten sonra başka ağa adayı çıkmaz diye arttırmıyoruz. Yoksa Edirne'nin değeri budur” diye konuştu.

SEYFETTİN SELİM KİMDİR?

Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu ve Müdürü olan Seyfettin Selim 1 Ağustos 1967’de Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Yeşilova köyünde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Genç yaşlarda inşaat sektöründe işçi olarak çalışmaya başlayan Seyfettin Selim, ustabaşçılık, kalfalık ve taşeronluk yaparak bu sektördeki tecrübesini ve bilgi birikimini giderek artırmıştır. Ticaret hayatına müteahhit olarak devam eden Seyfettin Selim, hâlen çok sayıda kuruluşun yönetim kurulu başkanlığını, üyeliğini ve murahhas üyeliğini yürütüyor. 1997’den bu güne dek Hadımköy Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HASİAD) üyesi olan ve aynı zamanda da 2013’te de Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğine de (ASKON) üye olan Seyfettin Selim, sporun gelişmesi adına maddi ve manevi desteğini aralıksız sürdürüyor. Futbolla birlikte 2008-2016 tarihlerinde yağlı güreş ağalığı, güreş müsabakaları sponsorluğu, kick boks müsabakaları sponsorluğu da yapan Seyfettin Selim, Cumhuriyet tarihinin en fazla Kırkpınar Ağalığını yapmıştı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.