VAN (İHA) - Türkiye genelinde olduğu gibi Van’ın Erciş ilçesinde de ‘Kitap Kurdu Yarışması’ yapıldı.
Ortaokul öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA tarafından düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması, Türkiye genelinde olduğu gibi Erciş’te gerçekleşti. 27 okulda yaklaşık 3 bin 170 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.
TÜGVA Erciş Temsilcisi Engin İşler, sınav için öğrencilerin yaklaşık 2 ay önce kitaplarıyla buluşturulduğunu ifade ederek, “Bugün o meşakkatli dönemin son günüydü. Sınava katılan genç kardeşlerimiz için güzel bir çalışma oldu. Ülke genelinde 100 binlerce öğrencinin katıldığı sınava ilçemizden de 3 bin 170 öğrenci katıldı. İnşallah bu sene ilçemizden de birkaç öğrencimiz, güzel bir ödülle bu süreci bitirmiş olacaktır” dedi.
Kitap kurdu yarışmasına katılan Elif Azra Aydın ve Kayra Hatipoğlu, TÜGVA’nın düzenlediği yarışmaya katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, sınavın güzel geçtiğini söylediler.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)