Koca Seyit Havalimanı 2024 yılının ilk yarısında 105 bin 698 yolcuyu ağırladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan ve Kuzey Ege’deki tatil merkezlerini dünyaya havayolu ile bağlayan Koca Seyit Havalimanı 2024 yılının ilk yarısında 105 bin 698 yolcuya hizmet verdi.

Koca Seyit Havalimanı 2024 yılının ilk yarısında 105 bin 698 yolcuyu ağırladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan ve Kuzey Ege’deki tatil merkezlerini dünyaya havayolu ile bağlayan Koca Seyit Havalimanı 2024 yılının ilk yarısında 105 bin 698 yolcuya hizmet verdi. Koca Seyit Havalimanı 3 günlük bayram süresince de yüzde 90’ın üzerindeki uçuş dolulukları ile dikkatleri çekti.
Kuzey Ege’nin turizm merkezlerini dünyaya hava yolu ile bağlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanından İstanbul'da iki havalimanına, Ankara Esenboğa ve Almanya uçuşları gerçekleştiriliyor. Günde 5 karşılık yolcu seferinin yapıldığı havalimanı ayrıca Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılamak için uçuş okulları ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme uçaklarına da ev sahipliği yapıyor.
Koca Seyit Havalimanı'nda ilk altı aylık periyotta 10 bin 987 iç hat, 75 dış hat toplamda 11 bin 62 uçuş gerçekleştirildi. Yılın ilk yarısında iç hatlarda 97 bin 77 iç hat yolcusu ve 8 bin 621 dış hat yolcusu olmak üzer 105 bin 698 yolcuya uçuş öncesi ve sonrası hizmet verildi. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ticari uçuşları ile de dikkatleri çekiyor. İlk altı ayda 759 iç hat, 51 dış hat olmak üzere 810 adet ticari uçuş bu havalimanında gerçekleştirildi.
Havalimanı özellikle bayram tatillerinde ve yüksek turizm sezonunda doluluk oranları ile de dikkatleri çekiyor. 3 günlük tatil boyunca havalimanındaki ticari uçuşlardaki yoğunluk yüzde 90’ların üzerinde gerçekleşiyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.