Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde, Honamlı keçi ırkının yaygınlaştırılması projesi kapsamında 9 üreticiye toplam 180 adet Honamlı keçi dağıtıldı. İşte proje hakkındaki detaylar:
Proje, Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve Kocaaliler Belediyesi ile ortaklaşa yürütülmüştür. Proje kapsamında, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden temin edilen toplam 180 adet Honamlı keçisi, projeye başvuran dokuz üreticiye dağıtılmıştır.
Dağıtım törenine Burdur İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Burdur İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Akgül, Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Samur, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökce ve çiftçiler katılmıştır.
Bu proje, Kocaaliler Beldesi'nde Honamlı keçi ırkının korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir adımı temsil etmektedir. Bu tür projeler, yerel ekonomiyi desteklemenin yanı sıra yerel hayvancılığın sürdürülebilirliğini artırmaya da katkı sağlar.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)