Kayseri

Kocasinan Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Veriyor!

Ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyaklılar için de ayrıcalıklı bir ilçe haline getiren Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti bulunan 225 vatandaşa glütensiz ürün paketini düzenli olarak dağıtmaya devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Veriyor!

Ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyaklılar için de ayrıcalıklı bir ilçe haline getiren Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti bulunan 225 vatandaşa glütensiz ürün paketini düzenli olarak dağıtmaya devam ediyor. Çölyak'ın hassas beslenme gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çölyaklı ailelerimizin her zaman yanında olmaya özen gösteriyoruz” dedi.
Yapılan hizmetlerin çölyaklı aileleri mutlu ettiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; "Çölyaklı aileler için hazırlamış olduğumuz gıda paketlerinin karşılığının, dua olarak ulaşması bizler için çok değerlidir. Bu hizmetin gurur veren bir diğer tarafı gerek şehrimizde gerekse ulusal manada Türkiye’mizde birçok belediyenin benzer organizasyonlar yapıyor olmasıdır. Bizim için bir işin yapılmış olması, sadece o bölgedeki insanlar tarafından beğenilmesi, kabul görmesi işin doğru olduğu noktasında elbette ki önemlidir. Ancak sadece yerelde kalmayarak, Türkiye'de bir çok belediyenin çölyaklı ailelere yönelik bir çalışma içerisinde bulunması daha da önemlidir. Bilindiği üzere; 2017 yılında meclis toplantımızda aldığımız karar doğrultusunda, 7 yıldır glütensiz ürün paketi ile çölyaklı ailelere destek oluyoruz. Yapmış olduğumuz bu destekler, her geçen gün artarak devam ediyor. Çölyak, bir gıda alerjisidir. Glüten duyarlılığı sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaşlarımız, glütensiz gıdalarla beslenmek zorundadır. Bu hassasiyeti bulunanların yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması, yani glütensiz gıdaları tüketmesi gerekmektedir. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti bulunan hemşerilerimize destek oluyor ve özel olarak hazırlamış olduğumuz glütensiz ürün paketlerini çölyaklı ailelere düzenli olarak ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra farklı projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda geçen yıl, Türkiye’de bir ilk olan Kayseri’nin yöresel mutfağının glütensiz olarak hem imalatının yapıldığı hem de paket hizmetinin olduğu ‘Kafe Sinan Glütensiz’ projesini hayat geçirdik. Amacımız, bir nebze de olsa çölyaklı ailelerimizin hayatını kolaylaştırmak, bunu yaparken de aramızdaki gönül bağını pekiştirmektir” ifadelerine yer verdi. Çölyaklı aileler ise Kocasinan Belediyesi’nin kendileri için yapılan hizmetlerden son derece memnun kaldıklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı glütensiz ürün paketlerinin içerisinde; kek unu, hamur işi unu, nişastalı karışımı, kakaolu çıtır top, burgu makarna, spagetti, şehriye, köftelik bulgur, fındık ezmesi, portakallı mini kek ve susamlı çubuk kraker gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Samsun TSO ve TOBB Ramazan'da 750 Aileye Gıda Yardımı!
Bölgesel

Samsun TSO ve TOBB Ramazan'da 750 Aileye Gıda Yardımı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB iş birliği ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 750 aileye gıda yardımında bulundu.

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
Bölgesel

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Ramazan ayı gıda yardım geleneğini bu yıl da sürdürerek 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi ulaştırdı.

Kızılay kapı kapı gezdi yardım dağıttı
Yaşam

Kızılay kapı kapı gezdi yardım dağıttı

Türk Kızılay’ı Ağrı şubesi, köy köy dolaşarak gıda yardımı yapıyor.

BURDUR BELEDİYESİ”SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE DEVAMEDİYORUZ”
Bölgesel

BURDUR BELEDİYESİ”SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE DEVAMEDİYORUZ”

Burdur Belediye Başkanlığı, ramazan ayı gıda yardımı kolilerini Burdur Valilik Vefa Sosyal Destek Grubuna teslim etti.

BUCAK BELEDİYESİ GIDA YARDIMINA BAŞLADI
Bölgesel

BUCAK BELEDİYESİ GIDA YARDIMINA BAŞLADI

Bucak Belediyesi, küresel çapta bir krize yol açan, tüm dünyada vaka sayısı artan Koronavirüse karşı bir dizi tedbirler alırken, vatandaşların bu süreçte mağdur olmaması adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor

 Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel'den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Açıklaması
Bölgesel

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel'den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Açıklaması

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel Tüm basın çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, gazetecilik mesleğini icra ederken yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anıyorum.