Hacı Hasanbaşı'ndan Konya Eğitimine Çifte Yatırım Yeni Kız İmam Hatip Lisesi ve Erkek Hafız Ortaokulu Geliyor
Konya’nın köklü eğitim kurumlarından Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu, artan talebi karşılamak ve hafızlık eğitimini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir yenilenme ve büyüme sürecine girdi. Kurulan Dernek çatısı altında, yeni bir Kız İmam Hatip Lisesi ve Erkek Hafız Ortaokulu projesi için düğmeye basıldı.
Hacıhasanbaşı Kur'an Kursu ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 1. Genel Kurulu, üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimle Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Körpe seçilirken, Başkan Yardımcılığı görevini Abdülkerim Yılmaz üstlendi. Yönetim Kurulu üyeleri ise Hakkı Hanefi Uslu, Halil İbrahim Bozdağ ve Rüştü Yıldırım oldu.
Aşırı Talep Yeni Kompleksi Gerekli Kıldı
Dernek Başkanı Ali Körpe, mevcut eğitim tesislerine olan yoğun ilgiye dikkat çekti. Körpe, Türkiye’nin sayılı okullarından biri haline gelen Türk Anadolu Vakfı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Konya içi ve dışından gelen aşırı talep nedeniyle kapasitenin tamamen dolduğunu belirtti.
Başkan Körpe, bu talebi karşılamak amacıyla 2,5 yıldır devam eden arsa temin çalışmalarında sona yaklaşıldığını müjdeledi:
“Mevcut okulumuza ilave olarak, Karatay ilçemizde bulunmayan kız yurdu ile birlikte, tüm ülkemizle birlikte Konyamıza verimli, kullanışlı ve hafız yetiştirme öğrenimine uygun yeni bir tesis daha kazandıracağız. Konya hayırseverlerimizin desteği ile bu projeyi kısa zamanda bitireceğimize inanıyorum.”
1961'den Gelen Kurstan İki Yeni Okula Dönüşüm
1961 yılından bu yana hizmet veren Kur’an kursunun yenilenme ve büyütme projesinin detayları da belli oldu.
Proje kapsamında;
Yeni Kız İmam Hatip Lisesi ve Yurdu: Arsa alımının %60-70’i tamamlandı ve ruhsat aşamasına geçildi. Planlanan 25 derslikli bu okul, yurt imkânıyla uzaktan gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak.
Erkek Hafız Ortaokulu: Yeni Kız İmam Hatip Lisesi tamamlandıktan sonra, mevcut kurs binası Erkek Hafız Ortaokulu’na dönüştürülerek iki farklı kademede eğitime hizmet vermesi sağlanacak.
Dernek, arsa alımlarının kalan kısmını tamamlamak ve yeni yurt ile Kur’an kursu binalarını inşa etmek için hayırseverlerin ve Müftülüğün desteğiyle kısa zamanda çalışmalara başlamayı hedefliyor.
Yönetim kurulu, destek olan herkese teşekkür ederek, Konya’nın eğitim ve manevi gelişimine katkı sunacak bu büyük projeyi hayata geçirme kararlılığını bir kez daha vurguladı.







Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)