Bitlis / Adilcevaz

Köpek tarafından ısırılarak kuduz olan çocuğun köyünde başıboş köpekler dehşet saçıyor

Bitlis'te sokak köpekleri tarafından ısırılarak, kuduz olan çocuğun yoğun bakım tedavisi devam ederken, köydeki sokak köpekleri köy halkının korkulu rüyası haline geldi.

Köpek tarafından ısırılarak kuduz olan çocuğun köyünde başıboş köpekler dehşet saçıyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırması sonucu kuduz olduğu kesinleşen 1 çocuğun yoğun bakımda tedavisi sürerken çocukların yaşadığı köydeki sokak köpekleri ise köy halkının korkulu rüyası oluyor.
Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık 10 gün önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. (10) ve M.E. (12) yaralanmıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edilen 2 çocuğa yapılan tetkikler sonucu M.E.’de kuduz teşhisine rastlanmazken, kuduz belirtileri gösteren 10 yaşındaki P.E.’nin ise ilk iki testinin negatif çıktığı ancak üçüncü testte virüse rastlandığı bildirildi. P.E.’nin durumuna ilişkin Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz’in açıklama yapmıştı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler, belediye personelleri ile ilçe merkezi ve köyde bulunan sokak hayvanlarına kuduz aşısı yapılırken Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ekipleri tarafından da bölgede denetleme yapıldı. Olayın ardından 600 haneli Göldüzü köyünde başıboş gezen sokak köpekleri, köy halkının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Sokaklara dökülen çöplerde yiyecek arayan başıboş köpekler ise okul çevrelerinde gezerek köy halkına ve çocuklara korku saçıyor. Başıboş gezen köpeklerden korkan bazı aileler çocuklarını okula göndermezken bazı aileler ise okul servisleri ile çocuklarını okula gönderiyor. Köy halkı konu ile ilgili yetkililerden yardım isterken çocuklar ise korkudan okula gidemediklerini söyledi.

“Çocuklar köpeklerin korkusunda okula gidemiyorlar”

Çocukların korkudan okula gidemediğini dile getiren Göldüzü köyü muhtarı Halis Uruçlu, köydeki okul servislerinin sayısının arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu olaydan sonra Kaymakam ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden ekipler gelerek sokak köpeklerine aşı yaptılar. Herkesin kendine mukayyet olması gerekiyor. Elazığ’dan gelene ekiplere de bu olayı anlattık. Yaralanan çocukların durumunu anlattık. Çevredeki köpekler çok fazla. Köyde bazı boş evler var. Bu evlerde de köpek dolu. Sokak köpekleri köyde tek bir tavuk bırakmadılar. Çocuklar köpeklerin korkusunda okula gelip gitmiyorlar. Köyümüz 600 haneli ve bizim köy de çok dağınık. Evler arasında 2 kilometre mesafe var. Bundan dolayı çocuklar köpeklerin korkusundan gelip gidemiyorlar. Çok geniş bir köydür. Okul için servislerinin de arttırılması gerekiyor ki herkes okula gitsin” diye konuştu.

“Bizim ciğerimiz yandı başkasının ciğeri yanmasın”

M.E.’nin dedesi Yılmaz Erçetin, umutlu bir şekilde torununun sağlığına kavuşmasını temenni ederek, “Torunumu 20 gün önce köpek ısırmıştı ve bize söylemedi. Bizim ev ile torunumu köpeğin ısırdığı yer arasında 2 buçuk kilometre mesafe var. Orada çocuklar ile oyun oynamışlar. Artık köpek nasıl ısırmışsa onu bilmiyoruz bize söylemedi. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra bana gelip ‘dede kolum kaşınıyor’ dedi. Hemen o gece acile götürdüm. Eve geldik bir daha kolum kaşınıyor deyince bu defa çocuk doktoruna götürdüm. Çocuk doktoru baktı dedi ‘bunu Hacettepe’ye kaldıracağız. Hemen ambulans istedi. Ambulansla torunum Ankara’ya kaldırıldı. Şu anda durumu Allah’a kalmış, Allah’tan umut kesilmez. İnşallah iyi olur. Yurt dışından ilaç getirilmiş. Dünden beri o ilacı veriyorlar. Yetkililerden sadece bu köy için servis istiyoruz. Köyde şu an 3 tane okul servisi var. 3 tane servis toplamda 45 öğrenciyi alıyor. Ama servis ne kadar fazla olursa o kadar güvenilir olur. Bizim ciğerimiz yandı başkasının ciğeri yanmasın” şeklinde konuştu.
Çevre köylerde de tehlikenin sürdüğünü belirten P.E.’nin dedesi Cemal Orak ise, “Bizim çocuklar köpeklerin korkusundan okula gidemiyorlar. Bizim sürekli mazot almaya imkânımız yok. Arabayla götürüp getiremiyoruz. Devlet buna bir el atsın. Benim iki tane köpeğim var aşısız. Torunum bugün geliyor ama durumu hakkında bizim bir bilgimiz yok. Ama diğer çocuğun durumu kötü. Devlet bize bir yardım etsin” ifadelerini kullandı.

“Köpekler bizi kovalıyor”

Köpeklerden çok korktuğunu ve yetkililerden yardım istediklerini ifade eden Menderes Uruçlu adlı çocuk da, “Arkadaşlarımızdan dolayı çok üzgünüz. Köyde servis yok. Yeterince servis olmadığından dolayı köye servis istiyoruz. Yaralanan bir çocuk benim amcamın oğlu onu ikisinin durumu iyi birisinin durumu çok kötü, çok korkuyorum yani köpekler çok. Toplanmasını istiyoruz sayın valimizden. Okula gelemiyoruz. Çünkü bunlar köpekler bizi kovalıyorlar” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Köy Yolları Kapandı, Ulaşıma Açılıyor! -Haberler
Bölgesel

Köy Yolları Kapandı, Ulaşıma Açılıyor! -Haberler

Bitlis’in Mutki ilçesine etkili olan kar yağışı ile birlikte kapanan köy yoları ulaşıma açılıyor.

Jandarma Aracı Karda Kaydı, Ekipler Yardımına Koştu!
Bölgesel

Jandarma Aracı Karda Kaydı, Ekipler Yardımına Koştu!

Bitlis’te etkili olan kar yağışından dolayı karda kayıp yoldan çıkan jandarma aracı ve vatandaşların araçları Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bitlis’te Kar Yağışı: 75 Köy Yolu Kapandı, Okullar Tatil Edildi - Haberler
Bölgesel

Bitlis’te Kar Yağışı: 75 Köy Yolu Kapandı, Okullar Tatil Edildi - Haberler

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar ise 1 gün süreyle tatil edildi.

Bitlis'te Kar Yağışı Devam Ediyor: 103 Köy Yolu Kapandı, Tedbirler Alınıyor - Haberler
Bölgesel

Bitlis'te Kar Yağışı Devam Ediyor: 103 Köy Yolu Kapandı, Tedbirler Alınıyor - Haberler

Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kent genelinde 103 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar Yağışı Bitlis'in Adilcevaz İlçesinde Hayatı Felç Etti - Haberler
Bölgesel

Kar Yağışı Bitlis'in Adilcevaz İlçesinde Hayatı Felç Etti - Haberler

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Ahlat'ta Mart Ayında Kar Yağışı Sürüyor: Köy Yolları Ulaşıma Kapandı - Haberler
Bölgesel

Ahlat'ta Mart Ayında Kar Yağışı Sürüyor: Köy Yolları Ulaşıma Kapandı - Haberler

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Mart ayında kar yağışı etkili oluyor.