Antalya

Köprüdeki 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunun olduğu Serik Caddesi Düden Çayı üzerinde bulunan Cırnık Köprüsü’nde genişletme çalışması sürüyor. İşte detaylar...

Köprüdeki 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunun olduğu Serik Caddesi Düden Çayı üzerinde bulunan Cırnık Köprüsü’nde genişletme çalışması sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sık kullanılan bir güzergahta yapılan çalışmayı gününden önce bitirebilmek için yüklenici firmadan söz aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cırnık Köprüsü üzerinde devam eden çalışmaları inceledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin ve yüklenici firma yetkilileri devam eden çalışmalar hakkında Başkan Böcek’e bilgi verdi.

Pik saatlerde yaşanan sorun çözülecek

Cırnık Köprüsü’nün hem havaalanı hem de Alanya’ya kadar giden ana yol üzerinde olması sebebiyle hem sabah hem akşam saatlerinde sıkıştığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, trafiği rahatlatmak adına çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Böcek, “Yaklaşık 94 metre uzunlukta köprü yapıyoruz. 12-18 metre arasında 58 adet fore kazıklar olacak. Bugünün fiyatıyla 23 milyon TL’lik bir çalışma yapıyoruz. 150 günlük bir süre verilmişti. Ama yüklenici firma yetkililerimiz ile görüştük gününden önce tamamlamış olacağız. Bu çalışma sonrası pik saatlerde yaşanan sorunu da çözmüş olacağız” dedi.

Çalışmalar kısa sürede bitecek

Serik Caddesi Yol Düzenleme Projesi ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda Serik Caddesi’nin 4 şeritli olması, mevcut yolun tramvay hattına doğru genişlemesi mümkün olmaması nedeniyle yolun Cırnık Köprüsü yönünde genişletilmesi kararlaştırıldı. Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nden de alınan izinler doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı. Köprü havaalanı istikametine doğru bir şerit daha genişletilecek.

Köprüdeki 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildiKöprüdeki 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildiKöprüdeki 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde eğitim alan kursiyerler katılım belgelerini aldı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu
Bölgesel

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda hizmete açtığı Karavan Park’ta havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da arttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da yeni yol açtı
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da yeni yol açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın Karaman sınırında bulunan yayla yolundaki tehlikeli bölümleri yeni bir yol açarak güvenli hale getirdi.