KORKUTELİ BELEDİYESİ’NİN “ANNE TAKSİ” PROJESİNE AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİN’DEN BÜYÜK ÖDÜL
Korkuteli Belediyesi, sosyal belediyecilikte fark yaratan “Anne Taksi” projesi ile 10. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak ödülün sahibi oldu. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Saniye Caran, “Kadınlarımızın en hassas dönemlerinde ulaşımı sorun olmaktan çıkardık, bu ödül Korkuteli’nin annelerine armağan olsun” dedi.
(18 Nisan 2026) – Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve yerel yönetimlerin vizyon projelerinin yarıştığı 10. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması sonuçlandı. Antalya’da gerçekleştirilen ödül töreninde, Korkuteli Belediyesi’nin toplumda büyük yankı uyandıran “Anne Taksi” projesi ödüle layık görüldü.
PARAMEDİK EŞLİĞİNDE GÜVENLİ YOL ARKADAŞLIĞI
“Yolda değil, yanında” sloganıyla hayata geçirilen proje, bugüne kadar tam 101 kez anne ve anne adayının sağlık kuruluşlarına ulaşımına eşlik etti. Özel giydirilmiş aracı, kadın şoförü ve beraberindeki paramedik personeliyle tam donanımlı bir hizmet sunan Anne Taksi; hamilelik sürecinden doğum sonrası ilk 6 aya kadar annelere eşlerine dahi ihtiyaç duymadan güvenli bir ulaşım imkânı sağlıyor. Randevu sistemiyle çalışan ancak acil durumlarda hiçbir şart aramaksızın anneleri evinden alıp hastaneye, ardından tekrar evine ulaştıran proje, jüriden tam not aldı.
BAŞKAN SANİYE CARAN: “EVLATLARIMIZA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKILDIĞI BİR GELECEK DİLİYORUM”
Ödül töreninde hem bir belediye başkanı hem de bir anne olarak duygularını paylaşan Saniye Caran, projenin sadece bir ulaşım hizmeti değil, bir güven köprüsü olduğunu vurguladı. Başkan Caran konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Anne adaylarımızın en hassas yolculuklarında yanlarında olmayı kendimize görev edindik. Bugün aldığımız bu ödül, sosyal belediyecilik vizyonumuzun ne kadar doğru yolda olduğunun bir kanıtıdır. Ancak biz evlatlarımıza daha anne karnındayken bu özeni gösterirken, onların okullarda hedef alındığını görmek hepimizi derinden yaralıyor. En büyük dileğim, yavrularımıza tıpkı karnımızdaki gibi gözümüz gibi bakıldığı ve kendilerini güvende hissettikleri günlerin daim olmasıdır. Bu başarıda emeği geçen, bu sosyal destek mücadelesinde bizimle birlikte koşan tüm ekibime ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum.”
KESİNTİSİZ DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK
Korkuteli Belediyesi’nin ödüllü projesi “Anne Taksi”, randevu sistemiyle planlı kontrollerde hizmet vermeyi sürdürürken, acil durumlarda ise randevu şartı aramaksızın annelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıran uygulama, belediyenin öncelikli hizmetleri arasında yer alarak önümüzdeki süreçte de Korkuteli halkının yanında olmaya ve sosyal belediyecilikte yeni standartlar belirlemeye devam edecek.






Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)