Antalya / Korkuteli

Korkuteli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehitler anıtında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Korkuteli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehitler anıtında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Korkuteli ilçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreni sonrasında etkinlikler Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda devam etti.
Mesude-Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen Törene Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan yardımcısı Recep Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Tuncay Demirel, siyasi parti temsilcileri, Kurum Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İdarecileri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldılar.
Burada ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tak, konuşmasında; “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde; Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk istikbalinin teminatı olan genç beyinleri hayata hazırlamak ve gelecek nesillerimizi bu amaç doğrultusunda yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.
24 Kasım bir semboldür. İlmin, öğrenmenin, anlam ve anlatımın, öğüt ve kılavuzun sembolüdür. Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Demokrasinin ve evrensel değerlerin özümsenerek yaşam biçimi olarak benimsenmesi, millî ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek; ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır.
Öğretmenlerimiz, çağdaş ve müreffeh bir toplum olma yolunda en çok çaba gösteren fedakâr ve bir o kadar da azimli yol göstericilerimizdir. Aynı zamanda bir medeniyeti, bir kültürü inşa eden rehberlerimizdir.
Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleri ile her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen önemli görevleri vardır. Öğretmenlerin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları, bilgi çağının gereklerine uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır.
"Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir." diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenlik, meslekten öte bir yaşam biçimidir. Zaman ve mekândan bağımsız, özünde en yüce duyguları barındıran akıl ve gönül işidir.
Berrak bir Türkçe’dir öğretmen, diline kültürüne sarılmaktır. Ay yıldız olup göklerde dalgalanmaktır öğretmen. Sözün özü bir sevdadır öğretmen, yüreklerde vatan vatan atmak, damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır.
Değerli Öğretmenlerimiz,
Milli Eğitim Bakanlığımızın ilkeleri ve milletimizin yüce değerleri doğrultusunda nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri, ilkeleri, fikirleri ve idealleri doğrultusunda sorumluluğu büyük, etkisi de bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Bu yolda sizlere çok güveniyoruz.
Köklü tarihimizden ve millî değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşalemizi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacağız.
Öğretmenlerimizi mesleklerini özveri ve fedakârlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve eğitim şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.
Mesude-Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryo gösterisi sundu. Ardından adaylığı kaldırılan 7 öğretmen yemin etti.
2022 yılı içinde emekli olan 5 öğretmene Kaymakam Sezgin Üçüncü tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
ilkokul öğrencilerine yönelik resim, ortaokul öğrencilerine yönelik şiir ve ortaöğretim öğlencilerine yönelik kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan yardımcısı Recep Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak tarafından ödüllerin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Isparta Barida Otelde bir yemek organizasyonu düzenledi. Organizasyonda kurucu, yöneticiler ve öğretmenler bir araya geldi.

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında köy okullarında görev yapan öğretmenlere çiçek hediye edildi.

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede bulunan Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Burdur'da öğretmenler günü töreni!
Etkinlik

Burdur'da öğretmenler günü töreni!

Burdur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve itibarsızlaştırdığını belirterek, mücadeleye çağırdı.

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi
Yaşam

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı