Antalya / Korkuteli

Korkuteli Kızılaliler Göletinin Yapımı Hızla devam ediyor

Korkuteli Kızılaliler Göletinde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 48 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken

Korkuteli Kızılaliler Göletinin Yapımı Hızla devam ediyor

KIZILALİLER GÖLETİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Korkuteli Kızılaliler Göletinde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 48 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.
Kızılaliler Göletinde şu anda gövde dolgusu ve dolusavak inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “inşaatta ulaşım yolları, gövde, dolusavak sıyırma ve cut-off kazılarını tamamladık. Ayrıca kondivi, enjeksiyon ve batardo imalatlarını da bitirdik. 495 bin m3’lük gövde dolgusunun ise % 17 tamamladık. Çalışmalarımız yıl boyunca aralıksız devam edecek. 2023 yılı içerisinde projeyi bitirip, barajda su tutmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Antalyalı üreticilere yılda 19 milyon lira ek gelir
2 040 dekar araziye can suyu verecek Kızılaliler Göletinin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 2 040 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Antalyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 19 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.
877 bin m3 su depolayacak
Temelden yüksekliği 32 metre olarak projelendirilen Korkuteli Kızılaliler Göletinin gövdesi homojen dolgu tipinde projelendirildi. 877 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 2 040 dekar araziye can suyu verecek.

Korkuteli Gündem 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tefenni Yaylaköy Göleti ve Sulaması İhalesi Gerçekleşti! Burdur'a Yeni Su Kaynağı
Bölgesel

Tefenni Yaylaköy Göleti ve Sulaması İhalesi Gerçekleşti! Burdur'a Yeni Su Kaynağı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, 15 Mart 2024 tarihinde Tefenni Yaylaköy Göleti ve Sulaması ihalesinin gerçekleştiğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

Dadağlı Köyü Göletleri: Doğal Güzelliğe Hayran Kalacaksınız!
Bölgesel

Dadağlı Köyü Göletleri: Doğal Güzelliğe Hayran Kalacaksınız!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı köyünde bulunan göletler, doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Uzun yıllar önce yapılan bu göletler, Sarıgöl'ün doğal güzelliğine güzellik katıyor. Göletlerin manzarası ve temiz havası, piknik yapmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek için ideal bir ortam sunuyor.

Gökçeköy’e yeni HİS göletleri
Bölgesel

Gökçeköy’e yeni HİS göletleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Salihli’ye bağlı Gökçeköy Mahallesi’nde 2 adet yeni HİS göletinin yapım çalışmalarına başladı. Mahalle muhtarı ve vatandaşlar, çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve ekibine teşekkür etti.

Bandırma'da Ördekler Su Birikintisinde Doğal Yaşam
Bölgesel

Bandırma'da Ördekler Su Birikintisinde Doğal Yaşam

Kaynak suyunun biriktirdiği bu küçük gölet, Levent Mahallesi'nde doğal bir yaşam alanı ve dinlence noktası haline gelmiş durumda. Ördeklerin gölet içinde özgürce dolaşıp suyun keyfini çıkarması kameralara yansıdı.

Cumaalanı Göledi tamamlandı
Yaşam

Cumaalanı Göledi tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Denizli’de yapım çalışmaları tamamlanan Cumaalanı Göledi su tutmaya hazır hale geldi.

Su tutulmaya başlandı! 600 dekar tarım arazisini sulayacak
Bölgesel

Su tutulmaya başlandı! 600 dekar tarım arazisini sulayacak

Burdur Çavdır ilçesinde yapımı devam eden Ambarcık Koca Mustafa Göleti'nde gövde dolgusu tamamlanarak su tutmaya başlandı.