Antalya / Korkuteli

Korkuteli'nde 2 .Eğitim Şenliği Coşkulu Başladı

Korkuteli İlçesinde Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve anaokulundan liseye kadar çocukların bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini kesen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Korkuteli'nde  2 .Eğitim Şenliği Coşkulu Başladı

KORKUTELİ’NDE 2. EĞİTİM ŞENLİĞİ TÖRENLE AÇILDI
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “İkinci Korkuteli Eğitim Şenliği”ne Antalya Valisi Ersin Yazıcı’da katıldı. Şenlikte 66 okuldan 9.554 öğrencinin hazırladığı 135 stant bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri sergilendi.
AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Kapsamında, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “2. Korkuteli Eğitim Şenliği”nin açılışını gerçekleştirdi. 66 okuldan 9.554 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği şenlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Çocuklarımızın mutlu olduğu ve yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
AHENK Projesi kapsamında, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve 66 okuldan 9.554 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği “2. Korkuteli Eğitim Şenliği” düzenlendi. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin resim, müzik, el işçiliği, halı dokuma, sportif etkinlikler vb. daha birçok çalışmanın sergilendiği şenliğe Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, siyasi parti ilçe temsilcileri, ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.
Gençlerimizin Kendilerine Olan Özgüvenlerini Yükseltecek Olan Bir Etkinlik
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve anaokulundan liseye kadar çocukların bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantları ziyareti sırasında çocukların yaptığı çalışmaları yakından inceleyen Vali Yazıcı, geçlerin yaptıkları başarılı işleri sergilemeleri ve kendilerine olan özgüvenlerini yükseltmeleri açısından etkinliğin önemine dikkat çekti.
Şenlikte, 66 Okuldan 9.554 Öğrenci Var
11 Haziran tarihine kadar devam edecek olan 2. Korkuteli Eğitim Şenliği’ndeki stantları gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla başlattığımız AHENK Projemiz kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de AHENK Projemiz kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen eğitim şenliğinde çocuklarımızla bir aradayız. Şenliğimizde, Anaokulundan liseye kadar 66 okuldan 9.554 öğrencimiz 135 stantta bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri, ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme imkânı buluyorlar. Müzikten tarihe, sağlıktan kimyaya her alanda serginin olduğu stantları büyük bir keyifle gezdik. Etkinlik tam bir şenlik havasında geçiyor ve gençlerimiz burada kendi yaptıkları ürünleri tanıtma fırsatı buluyor. Bu anlamda da çok önemli bir etkinlik.” şeklinde konuştu.
Şenlik Kapsamında 2 Gündür Devam Eden Bir Kitap Fuarımız Var
Etkinlikler kapsamında açılan kitap fuarına da dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Çok güzel ve cıvıl cıvıl bir şenlik oluyor. Şenlik kapsamında 2 gündür devam eden bir kitap fuarımız var. Bu fuarımızda etkinlik kapsamında 1 hafta boyunca devam edecek. Özellikle bu güzel kitap fuarının yapımında emeği geçen Kaymakamlığımıza, Korkuteli Belediyemize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Beraber ve koordineli bir şekilde hareket edip bu güzel ortamı çocuklarımıza hazırladılar.”
Çocuklarımızın Mutlu Olmaları ve İyi Bir Eğitim Almaları İçin Çalışıyoruz
Çocuklar ve gençlerle bir araya geldiği programların kendini mutlu ettiğini aktaran Vali Yazıcı; “Çocuklarımızın mutlu olduğu ve çocuklarımızın yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır. Okullarımızda da yaptığımız projeler ve etkinliklerle çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye ve onları mutlu etmeye gayret ediyoruz. Tüm çalışmalarımız, çocuklarımızın yüzlerini güldürmek ve onları iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamak için. Ben tekrardan şenliğin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Yazıcı ve protokol üyeleri “2. Korkuteli Eğitim Şenliği” ziyaretinin ardından Korkuteli Belediyesi tarafından yaptırılan ve çocukların eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda eğitimlerine de katkıda bulunacak Melikşah Çocuk Merkezi’ni gezip yetkililerden bilgi aldı. Korkuteli gündem Adem Durmaz 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Yazıcı  Başkan Böcek’e Veda Ziyaretinde Bulundu
Yerel Yönetim

Vali Yazıcı Başkan Böcek’e Veda Ziyaretinde Bulundu

Başkan Böcek, Yazıcı’ya yeni görevinde başarılar diledi. Devamı Haberimizde..

Korkuteli İlçesine Hayırser  Etem Ruhi Kavukcu ve Emin Öztürk Okul Yaptıracak
Yerel Yönetim

Korkuteli İlçesine Hayırser Etem Ruhi Kavukcu ve Emin Öztürk Okul Yaptıracak

Vali Ersin Yazıcı, hayırseverler Etem Ruhi Kavukcu ve Emin Öztürk ile Korkuteli Hacı Ethem-Şerife Kavukcu Anadolu Lisesi’ne yaptırılacak olan 16 derslikli Selen-Ethem Ruhi Kavukcu Ek Derslikleri için protokol imzaladı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Elmalı  Jandarmanın İftar  Yemeğine katıldı
Yaşam

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Elmalı Jandarmanın İftar Yemeğine katıldı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kadir Gecesi’nde iftarını Elmalı İlçesinde, dosta güven düşmana korku salan kahraman Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda

Antalya'daki depremzede sayısı 72 bini buldu
Bölgesel

Antalya'daki depremzede sayısı 72 bini buldu

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente gelen depremzede sayısının 72 bini bulduğunu bildirdi.

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Bölgesel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.