Taceddin Akbaş

29 Mayıs 1453'ün Fatihi Sultan Mehmed idi 28 Mayıs 2023'ün Fatihi ise 'Erdoğan' oldu!

Taceddin Akbaş'ın '29 Mayıs 1453'ün Fatihi Sultan Mehmed idi 28 Mayıs 2023'ün Fatihi ise 'Erdoğan' oldu!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Her Türk’ün ve Müslüman’ın bildiği-bilmesi gerektiği ve benim de ‘dünkü yazımda hatırlattığım’ gibi; Cennetmekân Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri, zorlu bir savaşın sonunda girdiği ve 29 Mayıs 1453’te gerçekleştirdiği İstanbul’un fethini dosta düşmana duyurmuş-îlân etmişti! Girdiği tüm seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 28 Mayıs 2023’te (geçtiğimiz Pazar günü) yapılan seçimleri de kazandığını, dolayısıyla da 2. kez Cumhurbaşkanı seçildiğini dosta düşmana îlân etti! Yani, Fatih Sultan Mehmed Han (r.aleyh) Hazretleri komutasındaki Osmanlı Ordusu; 29 Mayıs 1453 tarihinde büyük bir İslâm beldesi ve Osmanlı’nın Başkenti ve asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapmış olan, ancak bir ara Bizans orduları tarafından işgal edilmiş ve büyük bir İslâm kenti olan İstanbul’umuzu geri alarak ve Müslümanları küffarın zulümlerinden kurtararak büyük bir Osmanlı Padişahı, artı hadislere konu olan bir fethin komutanı olduğunu ispatladığı gibi; 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinde seçmenlerin yarıdan fazlasının oyunu alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seven insanların ‘gönül Fâtihi’ olduğunu ispatladı!
Kısacası ve açıkçası; bizden büyüklerin çok iyi, bizim kuşağın ise hayal mayal hatırlayacağı gibi, 27 Mayıs 1960 tarihinde ‘ABD destekli ve SSCB köstekli’ askerler, kansız bir darbe gerçekleştirmişler ama bu darbeyi ‘17 Eylül 1961 tarihinde ikisi bakan, biri de başbakan olmak üzere’ seçilmiş 3 devlet ve millet adamını îdam ederek kanlı darbeye çevirmişler; bunun adına da ‘kansız ve karşı darbe…’ demişlerdi!
Ve herkesin bildiği gibi, asil ve necip milletimiz, geçtiğimiz Pazar günü büyük bir olgunlukla ve dostları sevindirecek, düşmanları üzecek ve utandıracak şekilde sandık başına gitti ve 5 yıl-1860 gün Ülkesini yönetecek olan Cumhurbaşkanı’nı seçti. O nedenle ben daha yazımın burasında, yaklaşık 5 yıldır ülkemizi yöneten ve 28 Mayıs 2023 Pazar günü bir 5 yıl daha yönetme yetkisi alan eski-yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, yol ya da dava arkadaşlarını tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan tüm hayırlı karar ve yararlı işlerinde kendisinin ve yönetiminin yardımcısı olmasını niyaz ediyorum… Şimdide 27 ve 28 Mayıs tarihlerini kıyaslayan görüş ve düşüncelerimi kısaca değerlendirmek istiyorum:
Şöyle ki, sürekli olurlarımın bilecekleri gibi, İstanbul’un Fethi ile alâkalı görüş ve düşüncelerimi 29 Mayıs tarihli yazım da değerlendirmeye çalışmıştım! O nedenle bugün 27 Mayıs 1960 darbesini ve 17 Eylül 1961 tarihinde şehid edilen ikisi bakan ve biri başbakanla, geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ile kıyaslamak, dolayısıyla da sevgili okurlarıma bir oyun bile altın nitelik ve niceliğinde olduğuna vurgu yapmak istiyorum:
SİYÂSETİ ÖNEMSEMEYEN MÜSLÜMANLARI MÜSMÜMANLARI
ÖNEMSEMEYEN SİYASETÇİLER YÖNETİR! Necmeddin Erbakan
Malûm olduğu üzere yukarıdaki ara başlığımın sahibi ben nâçiz değil, Millî (İslâmî) Görüş Hareketi’nin ve MNP, MSP, RP ve FP gibi partilerin kurucu Genel Başkanı; 54. T.C Hükümeti’nin Başkanı-Başbakanı (ve benim de partilerinden biri olan MSP’nin dolu dolu 4 yıl Gençlik Kolları Başkanlığını yapma şerefine nail olduğum) merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocam’a ait! O nedenle ben Hocamızın sözünü tekrarlamayacağım ama günümüzde yerel ve genel veya merkez yöneticilerinin oylarla gelip gittiklerini hatırlatmadan edemeyeceğim… Ve Milletvekili Genel Seçimleri önceki hafta, Cumhurbaşkanı seçimleri de geçtiğimiz hafta (Pazar günü) problemsiz ve insanımızın şanına yakışır bir şekilde sona erdi elhamdülillan. Ancak, 2024 yılında ve Mart ayında yerel secimler yapılacak inşaAllah. O nedenle, ben sevgili, nazım ve sözüm geçecek olan okurlarıma yani, ‘Cennet misâli ülkesini, necip milletini ve büyük devletini düşünen, seven sayan dostlarıma gelecek yılın Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlere, hattâ ve normalde 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine bugünden hazırlanmalarını istirham ediyor ve konu da son olarak merhum Erbakan Hocamızın “Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen.. siyasetçiler yönetirler…’ sözünü hatırlatmakla yetiniyorum.
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI
DOĞRU ‘’YALAN SÖYLESELERDİ” ÇOK DAHA
YARARLI-HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞ OLURLARDI
MESELÂ MUHARREM İNCE GİBİ KONUŞMUŞ
‘ADAM KAZANDI YA’ DEMİŞ OLSALARDI ÇOK
DAHA İNANDIRICI VE DOĞRUCU OLURLARDI
Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; hemen herkesin bildiği gibi, asil ve necip milletimiz, 14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde milletvekillerini belirlemiş, Cumhurbaşkanını ise belirlememiş, dolayısıyla da 2. Tura bırakmıştı… Ancak, CHP’li İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları televizyonların karşısına geçerek Genel Başkanları Kemâl Kılıçdarıoğlu’nun seçildiğini ve T.C’nin 13. Cumhurbaşkanı olduğunu ilan etmişlerdi! Yani, iki belediye başkanı Partilerinin Grup Başkan vekilleri ya da sözcüleri dururken yalan bir açıklama yapmışlar, yalanları meydana çıkınca da halkımızdan en küçük bir af ya da özür dileme nezaketi göstermemişlerdi. Oysa Erdoğan’ın ‘önceki Cumhurbaşkanı seçimlerinde’ rakibi olan Muharrem İnce, seçim sonuçlarını öğrenir öğrenmez “Adam kazandı ya!..’’ diyerek gerçeği açıklama erdemliliği göstermişti… Ve milletimiz 14 Mayıstan 28 Mayıs’a bıraktığı işi geçtiğimiz Pazar (28 Mayıs) günü tamamlayarak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’yi yönetmek için 2. Bir 5 yıl daha yetki verdi; hem de CHP’nin vakitsiz öten horozları durumunda olan politikacılarına iyi bir ‘siyâsi’ ders verdi! O nedenle ben, ‘her şeyin ötesinde güzel bir seçim takvimi veya organizasyonu yapan Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) ve şanına yakışır bir şekilde seçim yapan asil ve necip milletimizle tekrar seçilen eski-yeni Cumhurbaşkanımızı yürekten kutluyor, Cenab-ı Hakk’tan tüm hayırlı karar ve işlerinde Kendisinin ve yönetiminin yardımcısı olmasını niyaz ediyorum… Ve bugünkü zor ve biraz da aceleye gelen yazımı merhum Mücâhid Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocamızın birbirinden özlü sözleriyle noktalamak istiyor, herkese saygılar sunuyorum.
ÎMAN VARSA, İMKÂN DA VARDIR. MİİLLÎ GÖRÜŞÇÜ
ASLA VAZ GEÇMEZ… HAKKI ÜSTÜN TUTMAK, HER
ZAMAN SAADET GETİRİR… Ve HAKSIZ BİR DAVA DA
ZİRVE OLMAKTANSA HAKK DAVA DA ZERRE OLMAYI
TERCİH EDERİZ… IRAK TA ÖLEN BİR ÇOCUĞUN VEBÂLİNİ
YEDİ SÜLÂLENİZ ALNINI SECDEDEN HİÇ KALDIRMASA DA
ÖDEYEMEYECEKTİR! CİHAD İZZET VE AYDINLIK, GEVŞEKLİK
İSE ZİLLET VE KARANLIKTIR… HAKK’IN TESİSİ İÇİN
ÇALIŞMAMAKLA, BÂTILIN HÂKİMİYETİ İÇİN ÇALIŞMAMAK
ARASINDA FARK YOKTUR… DÖNMELİKTEN HAYIR
GELİR Mİ BE AHMAK!
Prof. Dr. Necmeddin Erbakan

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

28
MART

2024

Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!

Taceddin Akbaş'ın 'Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!' adlı köşe yazısı Devamı

27
MART

2024

Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!

Taceddin Akbaş'ın 'Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!' adlı köşe yazısı Devamı

26
MART

2024

‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimalimiz Geçmedi!!

Taceddin Akbaş'ın '‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimâlimiz Geçmedi!!' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Amillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Âmillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı Devamı

20
MART

2024

Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü

Taceddin Akbaş'ın 'Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü' adlı köşe yazısı Devamı

19
MART

2024

Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'' adlı köşe yazısı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özdemir İnce'den Diyânet'e Tepki! Şarap Fetvası Tartışma Yarattı Devamı

18
MART

2024

Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel Yönetim

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık
Bölgesel

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık

İftar sonrası toplanan Bucaklılar adeta miting havasında gerçekleştirdikleri toplantılarla seçim ruhunu günden güne hissettiriyorlar.

AK Parti Çetinkaya’nın başkanlığına kenetlendi
İş Dünyası

AK Parti Çetinkaya’nın başkanlığına kenetlendi

AK Parti Karabük kurmayları, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya’nın yanında kenetlendi.

Kars’ta seçim hazırlıkları devam ediyor
Bölgesel

Kars’ta seçim hazırlıkları devam ediyor

Kars’ta Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın başkanlığında “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan’a Bursa'da moral buldu
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan’a Bursa'da moral buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günkü seçim öncesi Bursa’da moral buldu. Atatürk Caddesi’nden başlayarak Setbaşı ve Yeşil’e kadar binlerce Bursalı yollara dökülüp Erdoğan’ın otobüsüne karanfil attı. Erdoğan da çocuklara oyuncak dağıttı.

Karaman’da seçim hazırlıkları devam ediyor
Bölgesel

Karaman’da seçim hazırlıkları devam ediyor

Karaman’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı.