
Ben İl dışında olduğum için bizzat katılamadım ama Burdur’un gündemini takip eden ve problemleriyle ilgilenen her vatandaşın ‘internet aracılıyla’ izlediği, gördüğü ya da duyduğu gibi; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu yılki “Çalışan Gazeteciler Günü’’nü Burdur’da vazife yapan gazeteci arkadaşlarımla birlikte kutladı.
Şöyle ki; 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla tüm gazetecileri Üniversite’nin Merkez Yerleşkesinde ağırladığı ve meslektaşlarımın günlerini kutladığı gibi MAKÜ’nün gelmişi geçmişi, geleceği ve yeni oluşturduğu yönetiminin plan ve projeleri hakkında geniş açıklamalarda bulunan, önemli bilgiler veren Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açıklamalarını basın yayın organlarımız ve haber sitelerimiz yayınlamış olmalılar. O nedenle ben Rektör Hoca’nın birbirinden parlak fikir, değerli düşünce, uygulanabilir plan ve projelerini değil, Üniversite’nin Dünya sıralamasındaki yerinin yükseltmesinde katkıları olan önceki Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, Prof. Dr. Mustafa Saatçı’yı ve kurucu Rektörü Prof. Gökay Yıldız hocalarımı ‘Burdurlu bir vatandaş ve naçiz bir gazeteci olarak’ tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz bölgemizin tek üniversitesiz İli olan Burdur’umuzun yıllarca bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu biliyorduk, dolayısıyla da mutlaka bir üniversite istiyorduk. Ve siyasi irade ‘sağ olsun’ İlimize millî isimli bir üniversite kazandırdı… Bize düşen de bu üniversiteye sahip çıkmak ve bu nîmete vesilenin kadir kıymetini bilmek ve bildirmek düşerdi… Biz bunu yapabildik mi yapamadık mı, o ayrı bir değerlendirme konusu… O nedenle ben sözü son zamanlarda ve bilhassa gıda, tarım ve hayvancılık gibi konularda atağa geçen ve büyük bir tarım ve hayvancılık İli olan Burdur’umuzun bu özellik ve güzelliklerini gündeme getiren ve bu konuda planlar yapıp projeler üreten ve bunları da hayata geçirme yolunda önemli adımlar atan Üniversitemizin gelmiş geçmiş tüm saygıdeğer rektör, dekan ve hocalarını, artı sevgili öğrencilerini yürekten kutluyorum. Çünkü ben üniversite hocalarımızı İlimizin beyinleri, öğrencilerini ise istikbâli olarak görüyorum!
Hâsılı; şimdi sözü geçtiğimiz salı günü Taş Oda’da bizlerin günlerini kutlayan ve 2023’ün envanterini çıkarıp bizlerle paylaşan Vali Türker Öksüz’ün ardından (perşembe günü) Oda da bizleri misafir ederek hem günümüzü kutlayan hem de Odası’nın bir yıllık bilançosunu gazetecilerle paylaşan Burdur Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ve diğer yöneticilere getirmek istiyorum:
Velhâsıl-ı kelâm; sürekli okurlarımın ve basın yayın organlarını takip eden kişilerin hatırlayacakları gibi, Vali Türker Öksüz, Taş Oda’da hem bizim günümüzü kutlamış hem de 2023 yılında Burdur genelinde yapılan çalışmaları uzunca ve detaylı bir şekilde özetlemişti.
Geçtiğimiz perşembe günü de BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yine hem bizim geçmiş olan ‘Gazeteciler Günü’müzü kutlamış, hem de Odası’nın 2023 yılında yaptığı faaliyetlerin uzunca bir özetini çıkarmıştı! Ki, Burdur Ticaret Borsası (BTB) da zaman zaman bizlerle bir araya gelerek özelde Borsa’nın, genelde de İlimizin önemli problemleri ve çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşıyor…
Hülâsâ-i netice; mâlum olduğu üzere Valiler illerin mülkî amirleri olduğu için, görev yaptıkları illerin A’dan Z’ye hemen her şeyi ile ilgilenirler. Belediye Başkanları belediye sınırlarında ve yükümlü oldukları görevlerini yerine getirir; Adliyeler ve askeri birlikler ise sadece görev alanlarıyla ilgilenirler. Fakat, Üniversiteler, öğrenci yetiştirmenin yanında ilgi, etki ve yetki alanlarına giren hemen her konuda fikir üretir, plan ve proje yaparlar. İlimizin en büyük, en etkin ve en yetkin Sivil Toplum Teşkilatlarının (STK) başında gelen Ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası da başta üyeleri olmak üzere ilin ticareti, sanayisi, hattâ esnaf ve sanatkârlarıyla ilgilenirler…
Ve Belediyenin son durumu hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim ama benim tespitlerime göre Valiliğimiz de Üniversitemiz de Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ticaret Borsamız da geçtiğimiz yıl üzerlerine düşen birçok şeyi yapmışlar. Yani Valilik tüm kurum ve kuruluşları koordine etmiş, Üniversite fikir, plan ve proje üretmiş, BUTSO ve BTB ise önce üyelerinin sıkıntılarını tespit etmiş, sonra da diğer vatandaşların sıkıntılarını derç ederek bizlerle paylaşmak istemiş… O nedenle ben ‘MAKÜ Burdur’un beyni’, ‘BUTSO ve BTB ise esnafıyla, sanatkârıyla sanayicisi ve tüccarıyla, kooperatifleriyle, kısaca tüm katmanları ve üreticileriyle ilimizin omurgası olmuş.’ O nedenle biz beynimize de omurgamıza da sahip çıkalım… Çünkü bir insan veya canlı nasıl beyinsiz ve omurgasız olmaz-olamaz veya yaşayamaz ise, bir il ve ülke de beyinsiz ve omurgasız olma-olamaz!’ diyor, bu vesileyle İlimizin çorbasında tuzu bulunan kişi, kurum ve kuruluşların tamamına teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İyi insanlar bir söz ve bir bağışlama, arkasından eziyetle gelen bir sadakadan daha iyidir. Allah (c.c) zengindir, halimdir. (Bakara 2/263)
Allah’a (c.c) ve âhiret gününe inanan-îman eden, misâfirine ikram da bulunsun. Ve insanlara teşekkür ekmeyen, Allah’a (c.c) da şükür etmez. (Hadis)
Ey Nebî! Allah’ın (c.c) selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerinde olsun. Bize ve Allah’ın sâlih kullarına selâm olsun. Ben; Allahtan başka hiçbir ilâh olmadığına, Muhammed’in (sav) Allah’ın elçisi olduğuna şahitlik ediyorum… (Dua)
2026
Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı
MAKÜ, hayvancılık alanındaki çalışmalarıyla YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında “Yerel Kalkınmaya Katkı” kategorisinde ödüle layık görüldü.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, TEKNOFEST Güneydoğu’da üniversitenin standını ziyaret eden Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’a TÜME kapsamında yürütülen tarım teknolojileri çalışmaları ve MAKÜ’nün projelere katkıları hakkında bilgi verdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gölhisar Meslek Yüksekokulu için yapılması planlanan yeni eğitim binasında önemli bir aşamaya geçildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Gölhisar yerleşkesindeki yüksekokulları ziyaret ederek eğitim yatırımlarını, yeni bina projesini ve üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarını değerlendirdi.
RİZE'de Türkiye Madenciler Derneği'nin (TMD) düzenlediği ve 13 arama kurtarma ekibinin katıldığı '4'üncü Maden Kurtarma Yarışması' başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, madencilerin afetlerdeki kritik rolüne dikkat çekip, kurtarma faaliyetlerini daha nitelikli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Burdur’un Gölhisar ilçesinde yükseköğretime olan ilgi artıyor. İlçede bulunan üç yükseköğretim kurumunda 2026-2027 eğitim öğretim yılı 907 yeni öğrenciyle başladı.
Yorumlar (0)