Taceddin Akbaş

Genelde Amerika özel de Trump önüne geleni ısırıyor; arkasına geleni tepiyor

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde Amerika Özel de Trump önüne geleni ısırıyor; arkasına geleni tepiyor' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

GENELDE AMERİKA ÖZEL DE TRUMP ÖNÜNE GELENİ ISIRIYOR; ARKASINA GELENİ TEPİYOR(!)

Emperyalist (yayılmacı) Amerika Bitişik(!) Dev(letleri (ABD)’nin Siyonist ve Siyonist destekçisi Başkanı Donald Trump, yaptığı bir açıklama da ‘’İran’ı büyük yapacağız ve özgürleştireceğiz…’’ dedi. Yâni, Bay Trump’ın, her durumdan kendisine ve ülkesine vazife çıkaran ve kendisini dünyanın jandarması gibi görüp gösteren ülkesinin Kuzey Vietnam’da uğradığı hezîmeti, büyütme ve özgürlük getirme iddiasıyla(!) girdiği Afganistan’ı, Libya’yı, Irak’ı ve Suriye’yi kan revan içine düşürdüğü durumu görüp anlamak için kâhin, medyum ya da dışişleri uzmanı olmaya gerek yok!

ABD’NİN BUGÜNE KADARKİ YAPTIKLARI BUNDAN SONRAKİ YAPACAKLARININ VE YAPMAK İSTEDİKLERİNİN TEMÎNÂTIDIR!

Emperyalist ABD’nin daha önceki yıllarda yaptıkları varsa da 48 yıldır Filistin’de, 2 yıldan fazla bir süredir de Gazze’de yaptıkları soykırımları, işlediği-işlettiği cinayetleri, yakıp yıktığı ve söndürdüğü ocakları sağır sultanlar dahî duydu, âmâlar bile gördü; Ancak, başta birçok İslâm Ülkesi ve Bir(leşmiş (M)illetler ya da Bir(leşmiş Zilletler Teşkilâtı olmak üzere çok sayıda ülke yöneticisi hattâ halkı tarafından görülmedi duyulmadı maalesef!

ABD’NİN ‘ÖZGÜRLÜK GETİRİCEĞİ’ ÜLKE İRAN!

İran’ın adı İslâm Cumhuriyeti olsa da Şii inanışa sahip olan bir ülke! Yani, rejiminin de yönetiminin de sünni inanışla bir alâkası olmasa ve ülke demokrasi ile yönetilmese de İran bağlantısız bağımsız ve egemen bir ülke… O nedenle, İran’a demokrasi getirmek veya rejimini değiştirmek ne Emperyalist Amerika’nın ne Siyonist Netanyahu’nun destekçisi Trump’ın ne de bir başka ülkenin görevi olmaz-olamaz!

Amerika da yayınlanan Time Dergisi’nin, ‘dünyanın en etkili, inanılır güvenilir ve saygı duyulur akademisyeni’ olarak seçip gösterdiği Jeffrey David Sachs, geçtiğimiz yıl Antalya’da düzenlenen (Antalya Diplomasi Formu)’n da yaptığı bir konuşmada ‘’Bu savaş Washington’dan çıktı… Amaç beş yıl içinde yedi savaş çıkarmaktı. Netanyahu’nun üzüntüsüne rağmen gerçekleşen tek savaş İran’la olandı!..’’ dedi…

Bizim de hatırlayacağımız gibi o tarihte 12 gün savaşı yaşanmıştı ve İsrail ya da Netanyahu İran’la ilgili hayallerini sürdürüyor ve CİA ajanları da Mossad Ajanları da Ülkenin rejimini değiştirme ve demokrasi getirme bahanesiyle-uydurmasıyla, artı rejim karşıtı İranlılar ülkeyi karıştırmaya, iç savaşın içine çekmeye çalışıyorlar. Ben de ‘gayrimüslimlerin ve Şiilerin canları cehenneme’ diyeceğim ama bunu diyemiyorum. Çünkü bu kesimler içinde yaşayan mâsum insanların, çoluk çocukların, hayvan ve haşerelerin olduğunu-olabileceğini, ayrıca komşularda başlayan yangınların ülkemize sıçrama ihtimalleri olduğunu-olacağını düşünüyorum! Dolaysıyla nefsim adına olmasa da neslim adına, büyük devletim, asil ve necip milletim adına endişe duyuyorum!

EMPERYALİSTLER İLE SİYONİSTLER SA-VAŞ-LAR-DAN BESLENİYORLAR GÖLGE ETMEYİN, İHSAN İSTEMEZ

At hırsızları, kovboylar, seyisler, korsanlar ve benzer soysuzlar tarafından 4 Temmuz 1776 da, yani daha bundan 250 yıl-2,5 asır önce kurulan Amerika Bitişik Devletleri! (ABD) ile 14 Mayıs 1948 yılında, yani daha bundan 78 yıl önce ve Dünyanın çeşitli ülke, belde ve noktalarında yaşamakta olan zengin ve Siyonist-Armageddon’a inanan Yahudilerin bir kısmını alavere dalavereyle satın aldıkları, bir kısmını da savaş ve benzer yollarla işgal ettikleri Filistin’de 78 yıldır; Gazze’de ise 2 yıldan fazla bir süredir Filistinlilere-Gazzelilere yapmadığını bırakmadılar! Şimdi de kalkmışlar kullardan utanmadan ve Allah’tan (c.c) korkmadan “İran’ı kurtaracağız ve İranlıları özgürleştireceğiz’’ diyorlar… Oysa bütün varlıkları toplu ve kitle imha silahları olan nükleer, biyolojik ve kimyasal (NBC) ile konvensiyonel silahlar üretip satmak ve dünya ülkelerini bu silahlarla korkutmak olan Emperyalist ABD’nin bir dediği diğerine uymayan Başkanı Trump ile Siyonist İsrail’in haydut Başbakanı Netanyahu İran’ı kimden kurtaracak ve İranlıları nasıl özgürleştirecek acaba? Meselâ; İran’ı Azerbaycanlı ve bir İran Türkü olan ve 6-7 aydır İran’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan veya Dînî Lideri Ali Hamaney’ den mi yoksa, (sizin tabirinizle) mollalardan mı; Venezuela’yı Nicalos Maduro’dan, Libya’yı Mendi Mansur Kaddafi’den, Suriye’yi Beşar Esad’tan, Irak’ı Saddam Hüseyin’den ve benzer ülkeleri benzer liderden kurtardıkları gibi mi kurtaracaklar acaba?

Siz bırakın diğer ülkelere ihsanda bulunmayı, gölge etmeyin yeter Bay Trump, Netanyahu ve benzer dudumda olan haydutlar!

BİZ KURTARICILARDAN ÇEKTİĞİMİZ KADAR HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKMEDİK!

Yaşı müsait olanların iyi hatırlayacak ve bilecekleri gibi, Ülke olarak biz, ülkemizi sivil, seçilmiş ama kötü yöneten hükümetlerden ve yöneticilerden kurtarmak maksadıyla darbeleyen-darbe yapan darbecilerden çok çektik! Ki, sözde kurtarıcılar ülkemiz de defalarca darbeler yaparak, TBMM’yi kapatarak başbakanlar ve bakanlar astılar, başbakanları ve bakanları hapislere attılar, hükümetlere muhtıralar verdiler, güya uyarılar yaptılar! Yani biz devlet ve millet olarak kurtarıcı adıyla devirdikleri hükümetlerin yerine geçen emekli ve emeksiz paşalar ile destekçilerinin ellerinden çok çektik… O nedenle ben kendi devletini ve milletini kurtarma bahanesiyle hükümetler devirirken; ABD ve İsrail gibi ülkelerin İran’ı kimden kurtaracakları ve ülkeye demokrasi getirecekleri yalanına kimse inanmaz-inanamaz!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; şimdiye kadar Emperyalistlerin ve Siyonistlerin girdiği hiçbir ülke, devlet ve millet iflah olmamıştır… O nedenle, ben ‘bunlardan uzak durulmalıdır diyor; Cenab-ı Hakk’ın bizleri, cennet misali ülkemizi, büyük devletimizi, gönül coğrafyamızı, asil ve necip milletimizi bu ve bu gibi, sistemlerin ve uygulayıcılarının şerlerinden korumasını niyaz ediyor, herkese ‘İslâmî’ saygılar sunuyorum

ÜLKÜ UĞRUNDA GÖNÜLLER DELİDİR.

KİŞİLER ÜLKÜ UĞRUNA ÖLMELİDİR!

TÜRKLÜĞÜN VİCDANI BİR, DİNİ BİR, VATANI BİR

FAKAT HEPSİ AYRILIR, OLMAZSA LÎSÂNI BİR…

Ziya Gökâlp

TÜKÜRÜN CEPHE-İ LÂKAYDINA ŞARKIN

TÜKÜRÜN KUŞKULANSIN, GÖRELİM

GAYRETLERİ HALKIN. TÜKÜRÜN MİLLETİ

ALÇAKÇA VURAN DARBELERE, TÜKÜRÜN

ONLARA AYKIŞ TUTAN KAHBELERE…

Mehmed Akif Ersoy

BU KAPIDAN KOL VE KANAT KIRILMADAN

GEÇİLMEZ. EŞTEN, DOSTTAN, SEVGİLİDEN

GEÇİLMEZ… Necip Fazıl Kısakürek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

14
EKİM

2026

AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!

Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı

13
EKİM

2026

Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'

Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı

13
EKİM

2026

Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!

Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı

12
EKİM

2026

Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak

Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı

09
EKİM

2026

Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı

Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı

09
EKİM

2026

Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!

Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı

07
EKİM

2026

Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor

Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı

05
EKİM

2026

Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!

Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı

05
EKİM

2026

Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım

Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı

02
EKİM

2026

'Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!

Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı

İlgili Haberler

Erdoğan: Türkiye İle Amerika’nın Yakın Diyalog İçinde Olması Gerekiyor
Siyaset

Erdoğan: Türkiye İle Amerika’nın Yakın Diyalog İçinde Olması Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen “100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri” etkinliğinde Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan çatışma, savaş ve krizlerin iki ülkenin yakın diyalog içinde olmasını gerekli kıldığını söyledi.

ABD Savaşın Faturasını Açıkladı "Maaşlar Bile Ödenmeyebilir!" Hegseth'ten İran Savaşı Sonrası Şok Rakam
Dünya

ABD Savaşın Faturasını Açıkladı "Maaşlar Bile Ödenmeyebilir!" Hegseth'ten İran Savaşı Sonrası Şok Rakam

Pentagon'un acil bütçe çağrısıyla gündeme bomba gibi düşen ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran savaşının devasa faturasını ilan etti. İşte Washington'ı karıştıran o açıklama...

Pezeşkiyan'dan Trump'ın Sert Sözlerine Yanıt: "Hakaretle Siyaset Yapıyor"
Siyaset

Pezeşkiyan'dan Trump'ın Sert Sözlerine Yanıt: "Hakaretle Siyaset Yapıyor"

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'nde yaptığı değerlendirmede İran ile ateşkes sürecinin sona erdiğini öne sürmüş, İranlı liderleri hedef alan sert ifadeler kullanmıştı. Pezeşkiyan'ın açıklamaları, iki ülke arasındaki söz düellosunun diplomatik gerilimi daha da artırabileceği yönünde değerlendirmelere neden oldu.

Orta Doğu Alev Alev! İran'dan ABD'ye Hürmüz Boğazı Resti: "Saldırırsanız, Karşılık Görürsünüz!"
Dünya

Orta Doğu Alev Alev! İran'dan ABD'ye Hürmüz Boğazı Resti: "Saldırırsanız, Karşılık Görürsünüz!"

ABD Başkanı Trump’ın talimatıyla İran kentleri bombalandı, Tahran'dan dünyayı ayağa kaldıracak Hürmüz Boğazı tehdidi geldi: "Amerikan tehditleriyle değil, yalnızca bizim düzenlememizle açılır."

Trump, NATO Zirvesi Ziyaretinde Anıtkabir’e Gitmedi: Muhalefetten Tepki
Siyaset

Trump, NATO Zirvesi Ziyaretinde Anıtkabir’e Gitmedi: Muhalefetten Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği Ankara temaslarında Anıtkabir’i ziyaret etmedi. Böylece Trump, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunmasına rağmen Anıtkabir’e gitmeyen ilk ABD Başkanı olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Ankara'ya geldi.