ABD Savaşın Faturasını Açıkladı "Maaşlar Bile Ödenmeyebilir!" Hegseth'ten İran Savaşı Sonrası Şok Rakam

Pentagon'un acil bütçe çağrısıyla gündeme bomba gibi düşen ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran savaşının devasa faturasını ilan etti. İşte Washington'ı karıştıran o açıklama...

ABD Savaşın Faturasını Açıkladı "Maaşlar Bile Ödenmeyebilir!" Hegseth'ten İran Savaşı Sonrası Şok Rakam

ABD Savunma Bakanı Hegseth İran Savaşının Faturasını Açıkladı: "37,5 Milyar Dolar"

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran ile devam eden savaşın maliyetinin 37,5 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Ek bütçe çağrısında bulunan Hegseth, fon sağlanmaması halinde askeri personel maaşlarının ve kritik operasyonların riske gireceği uyarısını yaptı.

Pentagon’dan Senato’da Kritik Ek Bütçe Mesaisi

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon’un ek bütçe talebini görüşmek üzere ABD Senatosu Ödenekler Komitesi üyelerinin karşısına geçti. Senatörlerin sorularını yanıtlayan Hegseth, İran savaşının ABD ekonomisine maliyetine ilişkin çarpıcı rakamlar paylaştı.

Savaşın güncel bilançosunu açıklayan Hegseth, "Bugün itibarıyla maliyet 37 buçuk milyar dolar" ifadelerini kullandı. Hegseth, bu devasa rakamın 30 Eylül tarihine kadar olan öngörülen tüm maliyetleri kapsadığını belirtti.

"Yapay Zeka ve Uzay Yatırımlarında Geride Kalabiliriz"

Tehlikeli bir küresel konjonktürden geçildiğini vurgulayan Hegseth, 2026 mali yılı ek bütçe talebinin bir tercih değil, acil bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Savunma teknolojilerindeki rekabete dikkat çeken Hegseth, şu uyarılarda bulundu:

  • Teknolojik Yarış: "İşlem gücü, yapay zeka, otonom sistemler ve uzay alanındaki yatırımları hemen yapmazsak, düşmanlarımız bizi geride bırakabilir."

  • Maaşlar ve Operasyon Risk Altında: Ek bütçenin onaylanmaması durumunda askeri personel maaşlarının ödenemeyebileceğini ve ABD ordusunun hayati operasyon kabiliyetinin aksayabileceğini belirtti.

"Trump 'Aptalca Savaşlar' Hatasını Tekrarlamıyor"

Başkan Donald Trump’a yönelik eleştirilere de yanıt veren Bakan Hegseth, Trump’ın "başkomutan" olarak nükleer tehdidi engelleme cesareti gösterdiğini ve övgüyü hak ettiğini söyledi.

Irak ve Afganistan savaşlarını hatırlatan Hegseth, yeni stratejiyi şu sözlerle özetledi:

"Başkan Trump’ın politikası bir daha asla o tür aptalca savaşlara girmemektir. ABD olarak İran toplumunu yeniden şekillendirmeye çalışmıyoruz. Gerçekçi bir yaklaşımla ve 'Önce Amerika' anlayışıyla hareket ederek İran'ın nükleer silaha ulaşmasını engelliyoruz."

Hürmüz Boğazı Uyarısı: "Çekilirsek İrade Dayatırlar"

ABD birliklerinin bölgeden çekilmesi veya İran limanlarındaki ablukanın kaldırılması durumunda yaşanacaklara değinen Hegseth, olası bir geri çekilmenin küresel dengeleri sarsacağını belirtti.

Hegseth, "Çekilseydik muhtemel sonuç, İran'ın dünyanın hoşuna gitmeyecek şekilde Hürmüz Boğazı’nda kendi iradesini dayatmaya çalışması olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.