Taceddin Akbaş

Genelde her zaman, özellikle de Ramazan ve Arife Günlerinde fahiş fiyatlara dikkat edelim!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde her zaman, özellikle de Ramazan ve Arife Günlerinde fahiş fiyatlara dikkat edelim!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

GENELDE HER ZAMAN, ÖZELLİKLEDE DE RAMAZAN VE ARİFE GÜNLERİNDE FAHİŞ FİYATLARA DİKKÂT EDELİM!

İnsanının yüzde 98-99’u Müslüman olduğu yazılan çizilen veya öyle bilinen bir ülke de ve 11 ayın sultanı olan ve içinde kendisinin bulunmadığı bin aydan daha hayırlı olan bir geceyi (Kadir Gecesini) barındıran bir ayda üreticiler de tüketiciler de kullanıcılar ve alıp satıcılar da diğer aylara göre daha hassas olmalılar ve hayatlarına biraz daha çeki düzen vermeliler… Ancak gününüzde buna uyan kişi sayısı oldukça az maalesef… O nedenle, diğer insanlar neyse ne amma aklı başında, inancı-îmanı ve itikadı sağlam, akîdesi düzgün olan Müslümanlar bu saydığım şeylere dikkât etmeliler… Yani genelde tüm ihtiyaç maddeleri, özelde de gıda maddeleri ramazan ayında, mübârek gün ve gecelerde, diğer gün, hafta ve aylara göre daha temiz üretilmeli ve olabildiğince daha ucuza alınıp satılmalı… Amma velâkin, günümüzün üreticileri ve alıp satıcıları, (istisnalar hâriç tabii) bırakın bu şartlara uymayı ve kuralları uygulamayı, tam tersine yapıyor, mübârek gün ve geceleri fırsata çevirmek istiyorlar maalesef…

Bahsime konu hakkında bir açıklama yapan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük; bayram alışverişleri yapacak ve yapmakta olan kişilerin mağdur olmamaları için bazı tavsiyeler de bulunmuş… Küçük, yaptığı açıklama da “Başta bayram şekeri ve çikolata olmak üzere gıda ürünleri, kuruyemiş, baklava gibi ürünleri alırken, tanıdık, bildik yerler seçilmeli. Ve ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkât edilmeli…” demiş. Dernek Başkanı Levent Küçük, açıklamasını şöyle sürdürmüş:

“Alışverişlerde özellikle açıkta satılan ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat edilmeli. Çünkü bayram öncesi yaşanacak yoğunluğu göz önünde bulundurarak bazı kötü niyetli satıcılar, ellerinde kalmış ürünleri piyasaya ‘ucuz ürün’ kozuyla sürüp halk sağlığını tehlikeye atabiliyorlar…”

HRİSTİYANLAR ÜRÜNLERİNE NOELDE İNDİRİM YAPARLARKEN, MÜSLÜMANLARIN ÜRÜNLERE  RAMAZAN AYINDA ZAM YAPMALARININ İZAHI MÜMKÜN OLMAZ-OLAMAZ VE OLMUYOR DA!

Bu başlık bana değil, bir facebook klasiği… Ancak bir gerçeği yansıtıyor. Dolayısıyla da her aklı başında, ilmî irfanı yerinde olan Müslümanı, hattâ her vicdanı olan insanı olduğu gibi beni de çok üzüyor… Çünkü gerçek ya da bilinçli Müslümanlar ürettikleri ya da ticaretini yaptıkları gıda maddelerini ramazan ayına münhasıran indirim yaparlarken, gözlerini iki kürek topraktan başka bir şey doyurmayacak olan kılıç Müslümanları tam tersine genelde her zaman, özelde de ramazan aylarında, mübarek gün ve gecelerde gereksiz zam yapıyor, ürünlerini fahiş fiyatla satıyorlar… Dolayısıyla da dinimize ve diyanetimize zarar veriyorlar…

FAZLA TALEP, FAHİŞ FİYATLARI KÖRÜKLÜYOR!

Zamların birbirini kovaladığı zamanlarda insanlar ihtiyaçtan fazla mal mülk alıyorlar, bu da hem enflasyonu körüklüyor hem de fâhiş fiyat artışlarına neden oluyor… Oysa 8 günlük ömre 9 günlük katık yeter!

Dünya genelini bilmiyorum ama Cennet misâli Ülkemizin verimli ve bereketli toprakları bugünkü nüfuzun birkaç katı kadar insanı besleyecek durum da… Amma velâkin plansız projesiz üretim ve tatminsiz tüketim nedeniyle birçok şeyi olduğu gibi, bugün birçok gıda maddesini ki, bunların birçoğu Yahudi üretimi olmadığı halde paketlemesi ve pazarlaması Yahudi simsarların elinde… Yani, günümüzde hurma, tesbih ve namaz takkesi dahil satışlar ve paketlemeler Siyonist, korsan ve terörist İsrail Devletinin elinde maalesef! Ve İsrail bırakın diğer zamanları, bu satışlardan elde ettiği paralarla satın aldığı silahlara 6 aydır Gazze’yi yakıyor yıkıyor ve buna bir süre daha devam edecek gibi de gözüküyor!

MÜSLÜMAN BİRÇOK KONU DA TECESSÜS YAPARKEN, ALIŞVERİŞLERDE YAPMIYOR!!

Günümüz Müslümanı bir başka Müslümanın ne kadar gizli hali veya özeli varsa araştırıp öğrenmeye, öğrendiklerini yaymaya çalışıyor ama alıp sattığı ve kullandığı birçok eşyanın, yiyip içtiği ürünün kime ait olduğunu veya kime hizmet ettiğini araştırmıyor…

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞLARA DİKKAT!

Bilindiği üzere günümüz insanı alışverişlerinin birçoğunu internet üzerinden yapıyor… Bu satışlarda çoğu zaman tartışmaya neden oluyor… O nedenle bu durum iyi bilinmeli ve alışverişler ona göre yapılmalı…

YERLİ ÜRETİCİLER-ÜRETİMLER TERCİH EDİLMELİ!

Velhâsıl-ı kelâm; gününüz insanın da büyük bir kompleks oluştu ve birçok insan bırakın kendi mahallesinin bakkalını veya ilindeki, ilçesindeki esnafını, tüccarını; bir başka ilden, hattâ büyük şehir ve lüks mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor ve bunu da böbürlene böbürlene yapıyor ve herkese anlatıyor!

Hülâsâ-i netice; Dinimiz İslâm, domuz, içki, leş, hırsızlık, rüşvet ve gasp gibi yollardan elde edilen malların hem kendileri bizzat hem vasfı nedeniyle haram sayarken, faiz, kumar ve ihtikâr gibi yollardan elde edilen mallar ise vasfı itibariyle haram; gereksiz yere stok yapmayı, yani satıcının elindeki malı satmayıp zamlanmasını bekletmesini ve gerçek değerinden daha yüksek fiyata satmasını da yasaklıyor. O nedenle insanlar, bilhassa bayram günü önceleri ve bazı özel günler öncesinde Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük’ün dediği gibi yapmalılar, meselâ ‘bildik esnaf, sanatkâr ve markaları, hattâ yerli ürünleri ya da yerel üreticileri tercih etmeliler ki, hem kendileri kazansınlar hem de bulundukları yerin üreticilerini desteklemiş olsunlar’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HER ÜMMETİN BİR FİTNESİ VARDIR. BENİM

ÜMMETİMİN FİTNESİ DE MALDIR… MALINI

PİYASAYA SÜRET SATICI KAZANMIŞ, PAHALIYA

SATMAK İÇİN BEKLETEN SATICI İSE ALLAH’IN

(c.c) LÂNETİNE UĞRAMIŞTIR… DÜRÜST VE

GÜVENİLİR TÜCCAR, PEYGAMBERLER, SIDDIKLAR

VE ŞEHİDLERLE BERABERLERDİR… Hadis-i Şerif

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!
Bölgesel

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!

Burdur'un Ağlasun İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2500 adet aşılı zeytin fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL
Bölgesel

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL

Afyonkarahisar'daki bir zincir market şubesi mağazasının bir kısmını öğrencilere maliyetine yemek satışı için lokantaya çevirdi. Lokantada öğrencilere çorba ve pilav başta olmak üzere yemekler 20 TL'den satılmaya başlandı.

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun
Bölgesel

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, süt fiyatlarına yapılan yüzde 8,5 oranındaki zammın yeterli olmadığını belirterek çiftçilerin ve süt üreticilerinin mali durumuna dikkat çekti.

Çiğ süt fiyatı açıklandı! Karar şaşırtmadı! Peki üretici memnun olacak mı
İş Dünyası

Çiğ süt fiyatı açıklandı! Karar şaşırtmadı! Peki üretici memnun olacak mı

Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına 14,65 TL olarak belirledi.

Bucak'ta Yeni Sigorta Acentesi HATİCE ÇİTEKÇİ Sigorta! En Uygun Fiyat ve Hizmet Garantisiyle 7/24 Yanınızda
Tanıtım

Bucak'ta Yeni Sigorta Acentesi HATİCE ÇİTEKÇİ Sigorta! En Uygun Fiyat ve Hizmet Garantisiyle 7/24 Yanınızda

HATİCE ÇİTEKÇİ Sigorta, Bucak'ta Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Konut Sigortası ve daha birçok sigorta branşında en uygun fiyat ve hizmet garantisini sunarak sizleri bekliyor.

Gel Al Toptan Perakende Satış Mağazası hizmete açıldı! Toptan fiyatına satış burada
Tanıtım

Gel Al Toptan Perakende Satış Mağazası hizmete açıldı! Toptan fiyatına satış burada

Köklüler Ticaret, yepyeni bir mağazayla sizlere merhaba diyor! Gel Al Toptan Perakende Satış Mağazası ile su, meşrubat, gıda ve daha birçok ürünü toptan fiyatına satın alabilirsiniz.