
Hemen herkesin bildiği ya da görüp duyduğu gibi, “NATO’YA girebilmek için” aylardır büyük bir Kur’an Ülkesi ve insanının yüzde 98-99’u ‘katıksız karışıksız’ Müslüman olan Türkiye’den himmet dilenen İsveç Hükümeti; Ülkesinin Başkenti olan Stokholm’de ve Müslümanların 2 dînî bayramından biri olan Kurban Bayramında atesitlerin veya bilmem ne istlerin, bir olan Allah’ın Kelâmı’nı (Kur’an-ı Kerim’i) yakmalarına seyirci kalarak hem büyük günâha girdi, hem de suça iştirak etti! Dolayısıyla da İsveçli yetkililer, tek yakıtı insan ve taş olan Cehennemlerindeki yerlerine yakıt postaladılar!
İSVEÇ ASLINDA NATO’YA GİRMEK İSTEMİYOR
AMA BUNUN KABAHÂTİNİ BİZİM ÜSTÜMÜZE
HÜKÛMETİMİZİN ÜSTÜNE YIKMAK İSTİYOR!!!
Stakolm Meydanı’nda ve Müslümanlara ait ve kamuya açık bir ibâdethânenin-Câminin önünde, kirli elleriyle getirdiği Müslümanların tertemiz kitapları ve Allah’ın (c.c) yediemininde olan Kur’an-ı Kerim’i yakan kefereye sesini çıkarmayan İsveç Polisi; “Kur’an senin elinde değil kalbimizde” diyen bir Müslüman’ı ise gözaltına almış ki, İsveç’te bu ve buna benzer olayların ardı arkası kesilmiyor maalesef… Bu da İsveç’in NATO’ya üye olmak istemediği halde istiyor (muş) gibi yaptığını gösteriyor! Çünkü İsveç’in NATO vizesi Türkiye’nin elinde! Büyük bir İslâm Ülkesi, Kur’an Beldesi olan Türkiye’de böyle bir ülkeye vize vermez-veremez-vermemeli! Verirse küfre rıza göstermiş gibi olur, küfre rıza da bir çeşit küfürdür!
İSVEÇ HÜKÜMETİ “NATO’YA GİRMEMEK İÇİN”
BAHÂNE ARIYOR! ONUN İÇİN ÜLK DE KUR’AN
YAKILMASINA İZİN VERİYOR-MÜSADE EDİYOR
Benim bildiğim ya da hatırladığım kadarıyla 1949 yılında kurulan ve şu andaki üye sayısı 31 olan Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO)’nün 5 DAİMİ ülkesi var ve bu ülkeler Amerika Bitişik!) Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya… Yani Dünya da ya da Avrupa’da bu 5 daimî ülke ne derse o olduğu gibi, bu 5 ülkeden birinin, alınmış olan herhangi bir kararı veto etme hakkı veya yetkisi de var! Daha doğrusu, ister daimi olsun ister geçici, 31 ülkeden 30’nun aldığı ya da alacağı herhangi bir karar keenlemyekün (yok hükmünde) sayılabiliyor! Belki de İsveç bu yüzden NATO’ya girmek istemiyor ama küfürdaşı veya dindaşı olan batıyı karşısına almamak için de Türkiye’yi kullanıyor!
Kısacası ve açıkçası, İsveç Hükümeti, bizim hayat damarımız, dünya ve âhiret kitabımız ve olmazsa olmazımız durumunda olan Kur’an-ı Kerimlerin yakılmasına izin veriyor ve belki de teşvik ediyor… Dolayısıyla da NATO’ya alınmayacak olmasının vebalini bize yıkmak istiyor!
HEM KUR’AN-I KERİM’İN YAKILIŞINA SEYİRCİ KALACAKSIN
HEM DE ‘KUR’AN ÜLKESİ’NDEN’ HİMMET DİLENECEKSİN!!
Yüce Mevlâmız, tek Hâlıkımız, büyük Rabbimiz olan Allah’ımız (c.c) Milyarlarca Müslüman’ın kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerîm’i nüzulü esnasında şeytan ve cinlerin saldırılarından koruduğu gibi, nâzil olduktan sonra da en azılı ve en acımasız kâfirlerin, müşriklerin ve münâfıkların şerlerinden, tahriflerinden ve tahriplerinden de kıyamete kadar koruyacaktır! Çünkü Yüce Rabb’imiz el-Hıcr Sûresi’nin 15 ve 9. Âyeti Kerîmelerinde “Şüphesiz o zikri (Kur’an-ı Kerîm’i) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da ‘elbette’ biz olacağız..!” buyurduğu gibi, el-Ankebût Sûresinin 29/48. Âyeti Kerimesinde, “Sen bundan önce ne bir kitap okuyabiliyor ne de onu kendi elinle yazabiliyordun; öyle olsaydı gerçeği çürütmeye çalışanlar şüpheye düşerlerdi…” Ayrıca Fussilet Sûresi 41/41-42. Âyeti kerîmelerinde “Kur’an kendilerine geldiğinde onu inkâr edenler mutlaka cezalarını göreceklerdir. Şüphesiz o çok değerli ve sağlam bir kitaptır. Ona ne önünden ne de ardından bâtıl gelemez. O hüküm ve hikmet sahibi, övülmeye lâyık olan Allah (c.c) tarafından gönderilmiştir..!” buyruluyor.
Velhâsıl-ı kelâm; tüm zamanların ve mekânların tek sâhibi olan Yüce Allah kâinatı ve büyük bir kâinat kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i asırlardır koruduğu gibi, kıyâmet gününe kadar da koruyacaktır! Çünkü O’nun için hiçbir şeyde zorluk yoktur ve her şey O’nun ‘OL’ demesine bakar Ve o sözünde sâdıktır! O nedenle Allah (c.c), Kitab-ı Kadimi okumayan ve öğrenmeyenlerin durumları ayrı, inkâr edenleri ve bilhassa yakanları tek yakıtı taş ve insan olan nâr-ı Cehennemin de, Cehennemi zümerasında yakacaktır!
Hülâsâ-i netice; eceli gelen kelplerin câmi duvarına bevlettikleri gibi, bazı kefereler, gelmiş geçmiş ve gelecek olan milyarlarca Müslüman’ın kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i yine milyarlarca Müslüman’ın ve gayri Müslim’in gözleri önünde yakarak küfrünü ikrar ediyorlar; dolayısıyla da Cehennem vizelerini bu dünya da alıyorlar! Ki, Kur’an-ı Kerim’i değil yakmak, bir âyetine zarar vermek bile insanı dinden îmandan çıkarır! İmansız olanın gideceği yer de bellidir..! O nedenle Cenab-ı Hakk nefsimizi ve neslimizi inkârdan.. muhâfaza eylesin!’ diyor ve bugünkü yazımı Millî Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un ‘İmandır o cevher ki İlâhî ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek sîne de yüktür…’ dizesi ve ‘Kur’an-a Hitap’ şiiryle noktalamak istiyor, herkese ‘’Kur’anlı,” saygılar sunuyorum.
İBRET ALINMAZ, HER GÜN OKURUZ EZBERE DE
BİR İBRET ALINMZ MI ÂYETLER DE?
YA OKUR GEÇERİZ BİR ÖLÜNÜN TOPRAĞINA
YA AÇAR BAKARIZ NAZM-I CELİLİN YAPRAĞINA
İNMEMİŞTİR HELE KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE TAZE MEZARA OKUMAK, NE FAL BAKMAK İÇİN
İNMEMİŞTİR KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE DUVARLARA ASILMAK, NE EL SÜRMEMEK İÇİN
İNMEMİŞTİR HELE KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE TEZHİP, NE SÜLÜS, NE HAT YAZMAK İÇİN
İNMEMİŞTİR HELE KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE TAPINAK, NE NUTUK, NE VAAZ DÎNİ İÇİN
İNMEMİŞTİR HELE KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE MESLEK KAYGILARI, NE KARİYER HESAPLARI İÇİN
İNMEMİŞTİR HELE KUR’AN BUNU HAKKIYLA BİLİN
NE ERKEĞİ YÜCELTMEK, NE KADINI AŞAĞILAMAK İÇİN
NE ARAP’A PÂYE VERMEK, NE ACEMİ HOR GÖRMEK İÇİN:
2026
Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mekke Antlaşması’na ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent’in raylı sistem ağını genişletmek amacıyla hayata geçirilen A1-ANKARAY Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 7,46 kilometre uzunluğunda ve 8 istasyondan oluşacak projede tünel kazılarından istasyon imalatlarına, altyapı deplaselerinden ray ve tünel segmentlerinin hazırlıklarına kadar birçok alanda eş zamanlı çalışma yürütülüyor.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, NATO toplantısının sona erdiğini, Meclis çalışmalarının durduğunu ve esnafın da zirve sürecinde olumsuz etkilendiğini belirterek, "NATO toplantısı bitti, Meclis çalışmadı, esnaf iş yapmadı, şimdi hesap vakti" ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. NATO Zirvesi'nden savunma sanayiine, İran-ABD geriliminden Avrupa Birliği ilişkilerine, 15 Temmuz'un 10. yıl dönümünden FETÖ ile mücadeleye kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türkiye'nin milli güvenliği ve bölgesel rolüne vurgu yaptı.
Bekin, önergesinde özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın zirve sırasında yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini savundu.
Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin Türkiye açısından tarihi bir başarı olduğunu belirterek, zirvenin ülkenin diplomatik gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
Yorumlar (0)