Taceddin Akbaş

İnce 'Adaylıktan çekilirken' ince ince düşünmeliydi!

Taceddin Akbaş'ın 'İnce 'Adaylıktan çekilirken' ince ince düşünmeliydi!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Hemen herkesin bildiği gibi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine ve ailesine kurulan kumpas veya atılan iftiralar nedeniyle, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin îtibarını koruyamadığını” belirterek Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı… İnce koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin îtibarından sorumlu bir Cumhurbaşkanı adayı mı idi ki istifasını buna dayandırdı! Şahsen ben bunu anlayamadım ve anlamlandıramadım ama İnce bunu Kendisine kurulan kumpas ile medyanın ilgilenmediğini-haber yapmadığını belirtti ve bu konuda muhalefeti de eleştirdi… Konu hakkında bir açıklama yapan Muharrem İnce, “Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize yıkacaklar” dedi! Yani Muharrem İnce, ‘Millet İttifâkı seçimi kaybedecek, bunun suçunu da bize ve partimize yıkacak… Adaylıktan çekileyim ki, kaybetme nedenlerini bizim üzerimize yıkamasınlar…’ dedi!
Ve İnce’nin adaylıktan çekildiğini öğrenen ve oldukça üzülen partililerden bazıları orada ağlamış, bazıları da açıklamayı takip eden medya mensuplarına saldırmış…
İNCE “GEREĞİNİ YAPARIM” DEMİŞTİ ve YAPTI!
Yine birçoğumuzun bildiği gibi, 9 Mayıs’ta ve Aydın da miting düzenleyen Muharrem İnce, midesindeki rahatsızlığı nedeniyle diğer mitinglerini iptal etmişti. Çünkü bir süredir sosyal medya da, mal varlığı ve özel hayatına ilişkin görüntüler olduğuna dair paylaşımlar yapılan İnce’nin, Millet İttifâkı’nın ya da Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine çekilmesi yönünde paylaşımlar yapılıyordu… Partisinin kendisini aday gösterme kararı aldığı 12 Mart’ta, gazetecilerin ‘Millet İttifâkı’nın lehine çekilmesinin’ söz konusu olup olmayacağı yolundaki sorulara İnce, öncelikle adaylığının kesinleşmesinin ardından, meydanların, mitinglerin havasına bakacaklarını belirterek, “Olmuyorsa seçime iki gün kala gereğini yaparız. Biz gereğini yaparız da başkaları da gereğini yaparlar mı acaba? Ben yaparım, biz memleket sevdalısı insanlarız…” demişti!
İNCE’NİN ‘KİMİN LEHİNE’ ÇEKİLDİĞİNİ BİLMİYORUM
AMA PARTİSİNİN ALEYHİNE ÇEKİLDİĞİNİ BİLİYORUM
MUHARREM BEY’İN BU HAMURU ÇOK SU GÖTÜRÜR
Aylardır Cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade eden, günlerdir de resmen aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin; seçimlere saatler kala adaylıktan çekilmesi birçok kişi gibi benim de kafamı karıştırdı ve bazı nedenleri aklıma getirdi. Ki, İnce bundan daha 3-4 gün önce ‘’Tek başıma kalsam yine adaylıktan çekilmeyeceğim…” demişti! Çekilmesinin ilk ve birinci nedeni, (çekildikten sonra yaptığı açıklamadan anlaşılacağı gibi) İnce Millet İttifâkı’na değil belki ama CHP’nin veya Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine çekildiği… ikinci nedeni, herhangi bir şekilde ve ağır bir tehdide mâruz kaldığı… Üçüncü nedeni, Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği herkes tarafından bilinen İnce’ye CHP’den herhangi bir câzip teklif gelme ihtimali… Dördüncüsü hayâtî bir tehdit alması, en zayıf ihtimal ise, kendisi ile alâkalı kasetteki görüntülerin gerçek olması!
Ve Muharrem İnce kimin lehine ya da aleyhine veya hangi saikle çekilirse çekilsin bunu hem ince ince düşünmeli, arkadaşlarıyla istişâre etmeli ve gerekirse vuruşa vuruşa çekilmeli idi! O nedenle İnce böyle zamansız ve yersiz bir çekilme ile hem kendi siyasi hayatını, hem istikbal ve ikbâlini riske atmıştır, hem de yol arkadaşlarını yarı yolda bırakarak, dereyi geçerken at değiştirmese bile attan inerek kendisine güvenen kişilerin güvenlerini kaybetmiştir…
Yani, Muharrem Bey kendi siyasî hayatı neyse ne amma, partisinin milletvekili adaylarına karşı ayıp ettiği gibi, partisinin oy oranının da ciddi bir oranda düşmesine neden olmuştur ya da olacaktır!
HER NE OLURSA OLSUN ÇEKİLMEMELİ İDİ!
Atatürk tarafından kurulan ve Cumhuriyetle yaşıt olan bir Partiden, Ana muhalefet Partisinden Cumhurbaşkanı adayı gösterilen ve hatırı sayılır da bir oy almasına rağmen Partisinden istifa eden; sonra da ‘Memleket Partisi’ adı altında bir parti kuran ve iddialı bir şekilde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin seçimlere saatler kala adaylıktan çekilmesi (ki, çekilme kararını partisinin yetkili kurullarıyla görüşmeden aldığı iddia olunuyor) hiçbir korku, hiçbir saygı, hiçbir sevgi ve hiçbir dünyalık kazanım ya da kaybediş ile açıklanamaz!
TECESSÜS BÜYÜK GÜNÂH, ELDE EDİLEN GÖRÜNTÜLERİ
YAYMAK VEYA YAYINLAMAK İSE DAHA BÜYÜK GÜNAH!
Velhâsıl-ı kelâm; Yüce Dinimiz İslam Tecessüs yapmayı, yani insanların gizili hallerini araştırmayı kesin bir dille yasakladığı gibi, Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed (sav)’de bir Hadis-i şeriflerinde, “Kim bir topluluğun duyulmasını istemediği sözü öğrenmeye çalışırsa, kıyâmet günü kulaklarına eritilmiş kurşun dökülür!” buyuruyor. O nedenle ben bu konu da ‘insanların, başkaları tarafından görülmesini, duyulmasını, dinlenmesini ve öğrenilmesini istemediği yalan yanlış (gerçek bile olsa) görüntüleri, sayılarını kimsenin bilmediği kadar fazla kişinin duymasını, görmesini sağlayan kişilerin sadece ‘kulakları çınlasın’ diyor, daha fazla bir şey söylemek istemiyorum! Ki, bundan bir müddet önce de CHP’nin önceki Genel Başkanı Baykal da İnce’nin iddialarına benzer bir kaset kumpasıyla saf dışı bırakılmıştı. Böyle çirkin bir kumpas da Memleket Partisi Genel Başkanı’na kuruldu… Dolayısıyla da İnce’nin iddialı bir şekilde aday olduğu Cumhurbaşkanı adaylığından (ve alelacele bir şekilde) çekilmesine neden oldu!
Hülâsâ-i netice; rahmetli Baykal’ı Genel Başkanlıktan eden video görüntüleri de, İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine neden olan video görüntüleri de, ister gerçek olsun ister sahte, ister çakma olsun, isterse dublaj veya montaj olsun, o görüntüleri sağa sola yaymak, sosyal medya aracılığıyla yüzlerce binlerce kişiye dinletmek ve izletmek yüz kere bin kere, hattâ milyon kere daha günah olmalı! Ancak, günümüzde en mahrem konular, ister gerçek olsun ister sahte, halka sosyal medya üzerinden duyuruluyor ve yayılıyor… Bu da söz konusu kişilerin itibarlarını yerle bir, dolayısıyla da (tıpkı merhum Baykal ve İnce örneğinde olduğu gibi) makam ve mevkilerini, hattâ en yakın ailelerini, eş ve dostlarını ve sevdiklerini kaybetmelerine neden oluyor! O nedenle, ben ‘bu kumpasçılara, tuzakçılara ve iftiracılara en ağır cezalar verilmeli ve insanların mahrem konuşmalarının veya uygunsuz görüntülerinin orada burada yayınlanmasının önüne geçilmeli!’ diyor; yarın yapılacak olan seçimlerin de devletimize, milletimize, ülkemize ve seçilecek (ve de seçilemeyecek) olan kişilere hayırlı uğurlu olmasını diliyor, herkese saygılar sunuyorum.

ADAMLIK, AHDE VEFA GÖSTERMEK
Ve VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAKLA OLUR!..
Hz. Ali (r.a)
MÂDEM Kİ HATIRI YOK BUNCA SENENİN,
NÂMI NAMERT OLSUN GERİ DÖNENİN!
Anonim
MERT OLAN ÂCİZDEN ALMAZ İNTİKAM!
Ferit Kam
MERT DAYANIR, NÂMERT KAÇAR!
GÜZEL GÖZÜNDEN, YİĞİT SÖZÜNDEN BELLİ OLUR
Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

13
NİSAN

2024

'Un bitti-din bitti...' olmasın!

Taceddin Akbaş'ın ''Un bitti-din bitti...' olmasın!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!

Taceddin Akbaş'ın 'Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!

Taceddin Akbaş'ın 'Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!' adlı köşe yazısı Devamı

05
NİSAN

2024

Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de Yerel Seçimler İçin Sahaya İndi - Haberler
Yaşam

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de Yerel Seçimler İçin Sahaya İndi - Haberler

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, aday tanıtım ve esnaf ziyareti için Denizli’ye geldi.

Muharrem İnce, Ankara'da Esnafı Ziyaret Ederek Destek İstedi!
Yaşam

Muharrem İnce, Ankara'da Esnafı Ziyaret Ederek Destek İstedi!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya Sert Tepki: 'Haindir!
Yaşam

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya Sert Tepki: 'Haindir!

Türkiye gündemine oturan imam-hatip Halil Konakçı'nın Şeyh Said'i öven açıklamalarına Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan sert tepkiler geldi. Detaylar burada.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekildi
Yaşam

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekildi

4 adayla 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildi.

Muharrem İnce 100 bin imzayı topladı
Yaşam

Muharrem İnce 100 bin imzayı topladı

YSK seçimler için hazırlıklarını sürdürürken ittifaklar ve siyasi partiler de cumhurbaşkanı adaylarını netleştiriyor.

Muharrem İnce’den millet ittifakına adaylık şartı
Bölgesel

Muharrem İnce’den millet ittifakına adaylık şartı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı’ndan aday olması halinde şartlarını sıraladı.