Taceddin Akbaş

İttifak öldü, Yaşasın ihtilaf(!)

Taceddin Akbaş'ın 'İttifak öldü, Yaşasın ihtilaf(!)' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Birçoğumuzun bildiği gibi, Parlamenter Sistem de partiler ‘genel seçimlere’ ortak girmez veya giremezlerdi! Ama bu sistemle yapılan seçimler de herhangi bir parti de tek başına iktidar olacak veya hükümet kuracak sayıda milletvekili çıkaramazdı! Hal böyle olunca da Hükümeti kurmakla görevlendirilen bir siyasi partinin genel başkanı, iki-üç, hattâ daha fazla partinin genel başkanı veya yetkilileriyle bir araya gelir ve hükümetler,uzun uzun pazarlıklar, milletvekili transferleri yapıldıktan sona kurulurdu! Ancak birkaç partiden, artı dünya görüşleri birbirine taban tabana zıt olan partilerden oluşan koalisyon hükümetlerinin ömürleri de aylarla, hattâ günlerle sınırlı olur, dolayısıyla da ülke günlerce ya güvenoyu almamış, ya da güvenoyu alsa bile koalisyon ortakları arasında güven bunalımı yaşayan hükümetler tarafından yönetilirdi! Daha doğrusu yönetilemezdi!
Hal böyle olunca, usta ve oldukça tecrübeli bir siyasetçi olan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmay heyeti, Türkiye’yi Başkanlık-Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yönetilme işini referanduma götürdü… Ve halkımız tarafından kabul edilen sistem yürürlüğe girdi. Dolayısıyla da ‘yürütme yetkisi, yani hükümeti kurma ve hükümet etme yetkisi Cumhurbaşkanına verildi. Çünkü yeni yasaya göre ‘Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına aittir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanı partili olabilir’ deniliyordu!
Hepimizin bildiği gibi, yapılan anayasa değişikliğinden sonra seçime giren Recep Tayyip Erdoğan, Ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu ki; Cumhurbaşkanlığı sisteminde bakanlar Cumhurbaşkanı tarafından TBMM dışından da atanabilmektedir…
Bu durumu yorumlayan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Cumhurbaşkanı siyasi kararları verme kanosunda tek yetkilidir... Bakanların hiç bir siyasi yetkisi ve TBMM’ye karşı sorumluluğu yoktur… Bakanlar Cumhurbaşkanının ‘teknik çalışma ekibidirler…” diyor.
Bu kadar mukaddimeden ve hatırlatmadan sonra asıl konumuna geçiyor ve sözü Millet İttifâkı’nın Cumhurbaşkanı seçilemeyen, milletvekili de olamayan, ancak birçok Milletvekilini küçük ortaklarına ikram eden, dolayısıyla da kendi parti yönetimi ve seçmeni tarafından yoğun bir eleştiriye maruz kalan CHP’nin Genel Başkanı ve Millet İttifâkı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakın rakibi olduğunu belli eden Ekrem İmamoğlu’na getirmek istiyorum:
Şöyle ki; görüldüğü ya da bilindiği gibi, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, (her şeye rağmen) Partisinin Genel Başkanlığını bırakmamak için efor sarf ediyor... Ancak Ekrem İmamoğlu; kendisi sıradan bir İlçenin Belediye Başkanı iken İstanbul gibi büyük bir şehrin Belediye Başkanı olmasını sağlayan; ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı da gösteren Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu altından kaydırmaya çalışıyor… Öyle bir hakkı olsa bile, İmamoğlu bence bayrağı erken açtı! Çünkü orta da siyaseten mağlup olmuş, dolayısıyla da yaralanmış olan bir Genel Başkan var ve İmamoğlu’nun, Genel Başkanının yarası kanarken koltuğunu altından almaya çalışması hoş olmuyor!
DÜŞMANLARIN TAŞ ATTIĞI ESNÂ DA DOSTLARIN
ATTIĞI GÜL VEYA ÇİKEK DE TAŞ YERİNE GEÇER!!!
Ara başlığımda da vurgulamaya çalıştığım gibi, düşmanların taş attığı esnada dostların attıkları gül ya da çiçeklerin de taş yerine geçtiği ve bu gülün veya çiçeklerin insanları daha çok yaraladığı ya da incittiği gibi; siyaseten yaralı durumunda olan ve ‘dostum…’ dediği bir partilisi tarafından koltuğundan edilmeye çalışılması da Kemal Bey’i yaralar!
KILIÇDAROGLU İMAMOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI
YARDIMCISI ADAYI GÖSTERMESEYDİ, 29 MAYIS’TA
GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞ OLURDU!!
Velhâsılı-ı kelâm, hülâsa-i netice; biz de ‘sarımsağı gelin etmişlerde kırk gün kokusu çıkmamış’ derler… Bende Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu İstanbul gibi bir dünya şehrine Belediye Başkanı adayı gösterdi ve kazanması için çırpındı; Ayrıca 14 Mayıs ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı göstererek Kendisine büyük önem veya değer verdiğini gösterdi… Ancak, İmamoğlu, Genel Başkanı’nın seçim yenilgisi henüz taptaze iken bir video yayınladı ve Genel Başkanının koltuğuna talip olduğunu îmâ etti! Dolayısıyla da Kılıçdaroğlu, kendisini Cumhurbaşkanı Adayı göstermemiş olsaydı, İmamoğlu daha seçim sonuçları kesinleşmeden CHP Genel Bakanlığına aday olduğunu îlân edibilecek durumda idi! O nedenle, ben İmamoğlu ‘ittifak öldü, yaşasın ihtilaf’ veya kral çıplak’ diyerek; ‘yaralı’ Genel Başkanının yarasına merhem olmak yerine tuz bastı!’ diye düşünüyorum.
6’LI MASANIN 4 AYAĞI AYRILDI! AMA 2 AYAKLI
BİR MASA DAHA KURULMA İHTİMÂLİ YÜKSEK!!
6’lı Masanın en kuvvetli 2 ayağından biri olan İYİ Parti’nin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, 6’lı Masanın sona erdiğini, yani Millet İttifâkı’nın dağıldığını söyledi ama ben CHP ve İYİ Parti’nin yaklaşık 10 ay sonra yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde resmî ve total olmasa bile gayriresmî ve lokal bir ittifak oluşturup 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin rövanşını almaya, yani Yerel Seçimleri kazanmaya çalışacaklarını düşünüyorum… Ve hemen her konuda olduğu gibi, bu konuda da ‘Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler…’ diyor, herkese ‘zaman ayarlı ve vefâlı’ saygılar sunuyorum.
KİMSEDEN VEFÂ GÖRMESEM DE
VEFÂ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİM!
Hz. Ali (r.a)
İNSANA SADAKAT YARAŞIR GÖRSE DE İKRAH
YARDIMCISIDIR DOĞRUNUN HZ. ALLAH(c.c)
Ziya Paşa
BİR İNSANIN DİĞER BİR İNSANA VEREBİLECEĞİ
EN GÜZEL HEDİYE, ONA AYARICAĞI ZAMANDIR
Dale Carnegie
CÖMERTLİK OLMAYINCA MALIN, VEFA
OLMAYINCA ARKADAŞIN HAYRI YOKTUR!
Kolektif
EMÂNETİN EN FASÎLETLİSİ AHDE VEFA ETMEKTİR!
Kolektif
EVRENİN EN GÜÇLÜ SAVAŞÇILARI SABIR VE ZAMANDIR
Kolektif

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar
Bölgesel

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi'nde düzenlenen Komşu Buluşması'nda Muratpaşa'da geçmiş dönem Millet İttifakı'nı da aşan bir taban ittifakı olduğunu açıkladı. Uysal, Muratpaşa'da nitelikli bir yaşam standardı oluşturduklarını ve bunu bozmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Uysal Güzeloba'da "Ekmek Büyüyecek" Sözü Verdi
İş Dünyası

Uysal Güzeloba'da "Ekmek Büyüyecek" Sözü Verdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba'da düzenlenen Komşu Buluşması'nda Muratpaşa'da geçmiş dönemdeki Millet İttifakı'nı da aşan bir ittifak olduğunu söyledi.

Sinan Oğan Millet İttifakını neden desteklemediğini açıkladı
Bölgesel

Sinan Oğan Millet İttifakını neden desteklemediğini açıkladı

İkinci turda Cumhur İttifakı’na destek veren Sinan Oğan, Millet İttifakı’nı desteklememesinin sebebini ilk kez paylaştı. Sinan Oğan neden Millet İttifakını desteklemedi? İşte cevabı....

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ; 4 Yılda Alanya'ya 1 Milyar 462 milyon Tl Yatırım Yaptık
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ; 4 Yılda Alanya'ya 1 Milyar 462 milyon Tl Yatırım Yaptık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Alanya’ya 4 yıllık süre içerisinde 1 milyar 462 milyon TL’lik yatırım ve hizmet yaptıklarını

Akşener, Denizli’de 1 oy kendine, 1 oy Kılıçdaroğlu’na istedi
Bölgesel

Akşener, Denizli’de 1 oy kendine, 1 oy Kılıçdaroğlu’na istedi

Denizli’de düzenlenen açık hava toplantısında partilileriyle bulaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “14 Mayıs akşamı ben Başbakan olacağım, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

Bucak'ta Millet İttifakından sahada aralıksız çalışma
Bölgesel

Bucak'ta Millet İttifakından sahada aralıksız çalışma

Burdur'un Bucak ilçesinde çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı stant açarak vatandaşlardan destek istedi. İşte detaylar...