
Yaşı müsait olanların bilecekleri ya da hatırlayacakları gibi, müteveffa Bülent Ecevit, Başbakanlığı öncesinde ve sırasında ülkemizin bozulan ekonomisini düzeltecek kişi olarak gördüğü Türkiye menşeli ama ABD veya Avrupa kafalı Kemal Derviş’i taaa Amerika’lardan ve Merkez Bankası Başkanı yapma maksatlı olarak ithal etmiş ama sonradan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı yapmış-yapmak zorunda kalmıştı! İthal Bakan Derviş’ de Ülkemizin bozulan ekonomisini düzeltmek yerine daha da bozmuştu! (Ki, belki görevi de oydu..!) Derviş’ten umduğunu bulamayan Ecevit, Derviş’in hemen ardından da kendisi yerli, ama kafa yapısı Amerikalı veya Avrupalı olan Masum Türker’i ‘Ekonomiden sorumlu’ Devlet Bakanı yapmıştı! Ki, Masum Bey ülkemizin bozuk olan Ekonomisini Kemal Derviş’ten biraz daha iyiye götürmüştü! Ancak Ecevit’in Başbakanlığı da, Masum Bey’in kurtarıcılığı da uzun sürmemişti!
BU MEMLEKET KURTARICILARDAN ÇOK ÇEKTİ!
VE ‘CUMHURİYETLE YAŞIT’ OLAN BİR PARTİ DE
YERLİ BİR KURTARICI BULUNAMADIMI Kİ TAAA
AVRUPA’LARA AMERİKA’LARA KADAR GİDİLDİ?
Sık sık Atatürk’ün kurucu Genel Başkanları, partilerini de Cumhuriyetle yaşıt olmasıyla övünen CHP’nin kurmayları, yöneticileri veya gönüllüleri arasında bir(kaç) tane yerli ve millî, hattâ ulusalcı bir ekonomist yok muyduydu da Kemal Bey kalktı taaa Amerikalardan, Avrupalardan ve Ülkemizden fersah fersah uzak yad ellerden ve büyük bir çoğunluğu gayrimüslimlerden oluşan 70 tane kurtarıcı ithal etti!
Yine yaşı müsait olanların ve biraz memleket meseleleriyle ilgilenenler bilir veya hatırlarlar ki, Ülkemizde ortalama her 10-15 yılda (Kenan Evren gibi) bir kurtarıcı peyda eder ve ülkemizi kurtarmak yerine daha da batırır giderdi!
EKONOMİMİZE DAHLEDECEK KİŞİ BARİ
MÜSELMAN OLSA DİYORUM! AMA ‘70’
KİŞİLİK İTHAL EKONOMİSTTEN HANGİSİ
ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNİ DÜZELTECEK
VE BU ‘İTHAL HEYETTEN KAÇI, HANGİSİ
HANGİ! GÖ-REV-LE-RE GE-Tİ-Rİ-LE-CEK?
ACABA DİYE SORMADAN EDEMİYORUM
Yazı başlığımda da belirtmeye çalıştığım gibi, Kemâl Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ithâlâtın on da birini Tayyip Erdoğan yapmış olsaydı, yani Erdoğan Avrupa ve Amerika gibi Siyonist destekli Kapitalist-materyalist ve bilhassa Emperyalist ülkelerden değil 70, 7 tane, hattâ 1 tane bile ithal ekonomist getirmiş olsaydı, kendisine denmedik lâf bırakılmaz, mürtet (dîninden döndü) bile denilebilirdi..!
YERLİ ‘DERVİŞ’İN BATIRDIĞI’ EKONOMİMİZİ
YABANCI ‘JEREMY RİFKİN’ DÜZELTECEKMİŞ
ÜLKEMİZ DE RİFKİN’İN DİLİNDEN ANLAYAN
VATANDAŞ SAYISI AZ OLDUĞU GİBİ, KEMAL
BEY’İN KENDİSİ DE ANLAMIYOR HERHALDE!
Jeremy Rifkin’in ve birkaç yardımcısının Türkiye’ye gelme tenezzülünde bulunmadığı ya da zahmetine katlanmadığı için olsa gerek Amerika’dan katıldığı telekonferanslı muhabbetine CHP’den kaç kişi katıldı ya da katılmadı onu bilmiyorum ama ‘başkurtarıcı’ Rifkin’in katılma lütfunda bulunmadığını biliyorum!.. Ve saatlerce yapılan tercümelerden partili partisiz vatandaşlar ne anladılar onu da bilmiyorum ama ben By Rifkin’in binlerce kilometre uzaklıktan, denizaşırı ülke ABD’den bir ses ve görüntü cihazıyla katılarak yaptığı konuşmalardan; ülkesini ölümüne ve karşılıksız seven insanların Türkiye’sine, küreselciler ile yayılmacıların, sömürge ülkelerde uyguladıkları, dolayısıyla da soyup soğana çevirdikleri modelleri tanıttığını anladım…
RİFKİN İLE NE DİN BİRLİĞİ VAR, NE DE DİL BİRLİĞİ!
Rifkin’in Amerika’dan ve telekonferans sistemiyle katıldığı ve İngilizce olarak yaptığı konuşmayı Türkiye de anlayan kişi sayısı hesaba bile gelmeyecek kadar az olduğu gibi, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere anlayan CHP’li sayısının da az olduğunu biliyorum. Yani bizim Rifkin ile din birliğimiz olmadığı
gibi, dil birliğimiz de yok! Daha doğrusu Rifkin’in ‘kimliği bellen belirsiz’ 70 kişilik heyet-i âlisinden birkaçı hariç, Müslüman Türk insanıyla arasında hiçbir bağ veya ortak noktası olmadığı görülüyor, biliniyor veya düşünülüyor…
KEMAL BEY’İN RİFKİN SEVGİSİ NERDEN GELİYOR
BAY RİFKİN’İN ‘NÜFUS PLANLAMASI ÖNERİSİ NE
DEMEK OLUYOR? YA DA NE ANLAMA GELİYOR!?
(VE RİFKİN İLE EKİBİNE KAÇ DOLAR ÖDENECEK?)
Velhâsıl-ı kelâm; Partisinin içinden gelen ciddi eleştirilere rağmen ABD’ye giden ve orada 8 saat gibi uzun bir süre kaybolan Kemal Bey’in, izini kaybettirdiği o 8 saat zarfında Jeremy Rifkin’in kendisiyle veya elçileriyle görüştüğü anlaşılıyor ya da tahmin ediliyor!
JEREMY RİFKİN’DE SİHİRBAZLIK VAR MI ACABA!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Kemal Derviş de bir zamanlar Türkiye’ye ‘kurtarıcı’ olarak getirildi ve halka öyle lânse edildi… Amma ve lâkin Derviş bırakın ekonomimizi düzeltmeyi, tam tersine bozdu ve gitti! Yerine getirilen Masum Türker, Derviş’in düzeltme vaadine rağmen düzeltemediği, hattâ iyice bozduğu ekonomimize can suyu vermişti… Ve tam bir cambaz veya sihirbaz ya da kurtarıcı edasıyla Ülkemize gelmek isteyen ve ne kadar Ülkemizde kalacağı da belli olmayan Bay Rifkin elinde sihirli bir değneğimi var acaba?’ diye merak ettiğimi ifade diyor, herkese ‘%yerli ve millî’ saygılar sunuyorum.
DOMUZ DERİSİNDEN POST, GÂVURDAN DOST OLMAZ!
Atasözü
DURMA DÜŞMAN DURMA GÜCÜNÜ ARTIR,
TÜRKLÜĞÜN BAŞINA HAKARET YAĞDIR.
UYUYAN BİR KAVME BU FELÂKET AZDIR,
VUR ESKİ KÖLESİ, VUR UTANDIR ONU.
BIRAKMA UYUSUN, UYANDIR ONU…
Ziya Gökalp
2026
Taceddin Akbaş'ın 'BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Allah affeder, ihmal affetmez!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR! adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Beyaz melek< olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda' adlı köşe yazısı... Devamı
Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel adına oluşturulan heyetler, saat 14.00’te CHP Genel Merkezi dışında bir araya gelecek.
Görevi devralan Kılıçdaroğlu, düşmanlaştırıcı söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Özgür Özel ile henüz görüşmediğini açıkladı.
Medya sektörünün yakından tanıdığı isimlerden olan 1978 doğumlu Çerkes kökenli gazeteci Atakan Sönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iade-i itibar hamlesinin ardından ekibine katılan ilk isim oldu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Sönmez'in mesleki geçmişi ve biyografisi merak konusu. Peki, Atakan Sönmez hangi gazetelerde internet haber müdürlüğü yaptı, "mutlak butlan" kararı sonrası yeni görevi ne olacak?
Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi'nin mutlak butlan kararının ardından CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi resmen başladı. Genel başkanın ilk hamlesi, partinin kurultay davalarını yürüten avukatları görevden almak oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında dikkat çeken bir karara imza attı. Mahkeme, kurultayın “mutlak butlan” kapsamında kesin hükümsüz sayılmasına hükmetti.
Yorumlar (0)