Taceddin Akbaş

Koalisyon işlerinden 'En iyi ben anlarım!'

Taceddin Akbaş'tan 'Koalisyon işlerinden 'En iyi ben anlarım!'' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İzleyen ya da dinleyen herkesin bileceği gibi, Millet İttifâkı’nın en büyük ikinci Partisi ve İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, önceki akşam Habertürk adlı TV kanalında yaptığı bir konuşma da “Ben 90’lı yıllarda üç koalisyon da-koalisyon hükümetinde bulundum… O nedenle, koalisyon işlerinden en iyi ben anlarım… Durun ben size olacakları anlatayım:” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“7-8 tane olmazsa olmaz bakanlık vardır ve Dışişleri Bakanlığı’nın karşılığı Millî Savunma Bakanlığı’dır. İçişleri Bakanlığı’nın karşılığı Adalet Bakanlığı’dır. Mâliye Bakanlığı’nın karşılığı Hazine Bakanlığı’dır. Millî Eğitim Bakanlığı’da önemlidir. Tabii Sağlık Bakanlığı da önemlidir.”
MERAL HANIM ‘AL GÜLÜM VER GÜLÜM’ YAPACAK!
Bu konuşmasında Meral Akşener, İttifâk bileşenleriyle birlikte bakanlar kurulunu oluşturma yetkisi aldıklarında HDP dâhil İttifâkın diğer ortaklarına hangi bakanlıkları, ya da hangi önemli-hassas genel müdürlükleri.., kurum ya da kuruluşları verirler veya vermezler onu tam olarak bilmiyor veya kestiremiyorum… Ama ((Cumhurbaşkanı Yardımcılarının etki, yetki ve sorumluluk alanları ile diğer bakanlıkların, bakan yardımcılıklarının, genel müdürlüklerin, kurum veya kuruluşların paylaşımları ayrı)) ‘Dışişleri Bakanlığı’nı siz alın, Millî Savunma Bakanlığı’nı bize verin. İçişleri Bakanlığı’nı siz alın, Adalet Bakanlığı’nı bize verin…’ dedi-demek istedi! Ardından da 14 Mayıs sonrasında kuracakları muhtemel Hükümetin nasıl ve kimlerden veya hangi partilerden oluşacağını şöyle îzah etti:
“Bütün bu bakanlıkların kimde olacağı, alınan oylara göre hesaplanır. Millet İttifakında logosuyla seçime giren iki parti var. Biri CHP, diğeri ise İYİ Parti. Bakanlık dağılımı bu iki partinin milletvekili sayısına göre yapılır. CHP, ittifaktaki diğer partilere bakanlık önerebilir, bu bizi ilgilendirmez…”
MİLLET İTTİFÂKI’NIN PARTİ BAŞKANLARI DOLAŞARAK
KENDİLERİNE, KONUŞARAK DA CUMHUR İTTİFÂKI’NA
ÇALIŞIYORLAR! YANİ, KONUŞTUKÇA BOCALIYORLAR!!
Sürekli okurlarımın hatırlayacakları gibi, İlimiz de bir açık hava mitingi gerçekleştiren ve sayısız ya da yerine getirilmesi imkânsız vaatlerde bulunduğunu düşündüğüm CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledikten sonraki (26-27 Nisan tarihli) yazımın başlığını
(KILIÇDAROĞLU ‘DOLAŞARAK MİLLET İTTİFÂKI’NA,
KONUŞARAK TA ‘CUMHUR İTTFÂKINA ÇALIŞIYOR)
şeklinde atmış ve gerekçelerini de uzun uzun açıklamaya çalışmıştım… Fakat Habertürk adlı TV kanalında konuşan Millet İttifâkı’nın ikinci büyük partisi ve İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nu da solladı ve âdetâ Cumhur İttifâkı’na çalıştı! Çünkü Z kuşağı bilmez amma bizim kuşağın ağzı koalisyon hükümetlerinden çok yandı! Onun için biri ‘Koalisyon-moalisyon’ dediğinde biz hemen ya ‘ağzından yel alsın’ ya da ‘düşman başına!’ deriz. Ki, Meral Hanım o konuşmasında koalisyon hükümetlerinin nasıl kurulduğunu ve nasıl işlediğini üstü kapalı ama çok açık bir şekilde anlattı! Dolayısıyla koalisyon sütlerinden ağzı yanan asil ve necip milletimizin tek parti hükümetlerinin ya da Başkanlık Hükümeti’nin yoğurdunu dahi üfleyerek yedirecek duruma getirdi! Ayrıca Meral Hanım, koalisyon hükümetlerinin kuruluş biçimlerini veya ülkeye verdikleri maddî mânevî zararları, seçimlere 2-3 gün gibi kısa bir süre kala yaptığı o açıklama da Demokrat Parti, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi gibi partilerin genel başkanlarının, parti yöneticilerinin, seçmenlerinin de tabii kafalarını karıştırdı, hattâ zihinlerini allak bullak etti…
AKŞENER AÇIKLAMASINDA HEM KOALİSYONLARIN
SIRLARINI İFŞA ETTİ!!! HEM DE ‘’KAŞ YAPIYORUM’’
DERKEN GÖZ ÇIKARDI! DOLAYISIYLA DA ‘CUMHUR
İTTİFÂKI’NIN ‘LEHİNE OLACAK’ CÜMLELER KURDU!
Kısacası ve açıkçası; İYİ Parti Genel Başkanı, aslında o konuşmasında çok doğru söyledi ve mâlûmu îlân etti… Ve bize koalisyon hükümetlerinin kuruluşlarını ve ülkemize kazandırdıklarından kat be kat fazlasını kaybettirdikleri dönemleri hatırlattı… Dolayısıyla da hem koalisyon hükümetlerinin kuruluş sırlarını ifşâ etti, hem de ‘kaş yapıyorum’ derken göz çıkardı!..
Yani, böyle bir konuşmayı Cumhur İttifâkı’nın Genel Başkanlarından veya etkili ya da yetkililerinden biri yapmış olsaydı, hem kimseye inandıramazdı, hem de Millet İttifâkı’na bu kadar zarar veremezdi!..
Meral Hanım’ın o konuşmaları hakkında Millet İttifâkı’nın bileşenleri ne düşünür, ne der, ne ederler bilmiyorum ama o açıklamalar bana Hz. Mevlânâ’nın, “Onların taşı bizi incitmez ama halden anlayan bir dostun attığı gül bile bizi incitti, canımızı acıttı!’’ şeklindeki özlü sözü ve yine bir Allah (c.c) dostunun, “Düşmanların taş attıkları esnâ da dostların attıkları gül de taş yerine geçer!” mealindeki sözlerini hatırlattı!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; ben şahsen koalisyon hükümetlerinin Ülkemizi nasıl yönettiklerini yaşayan, bilen kişi ve kuşaklardan ve bunları okuyup yazanlardan biriyim! Çünkü ben rahmetli Erbakan ve Türkeş’in koalisyon hükümet ortağı olduğu dönem de Erbakan Hocamızın Partisi’nin 4 yıl Gençlik Kolları Başkanlığını yaptım ve koalisyon ortağı partilerinin ve hükümetlerinin işleyişlerini Meral Hanım kadar olmasa da az çok bilir ve ‘Mevlâ ülkemizi bir daha koalisyon hükümetleriyle yönetilmek durumunda bırakmasın!’ derim… Ve bu konuda son olarak ‘14 Mayıs günü yapılacak olan seçimlerin ülkemize, devletimize, milletimize, gönül coğrafyamıza, Türk İslâm dünyamıza, seçilecek olan Cumhurbaşkanımıza ve Milletvekillerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, herkese ‘koalisyonsuz’ saygılar sunuyorum.

İDEALLER YILDIZLAR GİBİDİR. ONLARA BELKİ
ULAŞAMAZSINIZ AMA BAKARAK YÖNÜNÜZÜ TAYİN
EDEBİLİRSİNİZ… Ve DALINDAN KOPAN YAPRAĞIN
AKİBETİNİ RÜZGÂR TAYİN EDER… MİLLETİ VE VATANI
BÖLMEK İSTEYENLERLE KAVGAMIZ VARDIR!
Alparslan Türkeş
BU BAYRAK ÖYLE BİR BAYRAKTIR Kİ; İÇİNDE VATAN VARDIR
DÖKÜLEN KAN VARDIR, İKİ CİHAN VARDIR, DİN-ÎMAN VARDIR!
Muhsin Yazıcıoğlu
SEN BENDİNİ YIKAN ÂSİ SU, SEN ENGEL TANIMAYAN
RÜZGÂR, SEN ERGENEKON DAĞINDAN DOĞAN GÜNEŞ
SEN ALLAH’IN (c.c) ÎMAN VE BİLEK GÜCÜYLE DONATTIĞI
ŞANSLI KUL! SENİN ADIN TÜRK!..
Ziyâ Gökâlp

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
MART

2024

Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!

Taceddin Akbaş'ın 'Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!' adlı köşe yazısı Devamı

26
MART

2024

‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimalimiz Geçmedi!!

Taceddin Akbaş'ın '‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimâlimiz Geçmedi!!' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Amillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Âmillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı Devamı

20
MART

2024

Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü

Taceddin Akbaş'ın 'Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü' adlı köşe yazısı Devamı

19
MART

2024

Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'' adlı köşe yazısı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özdemir İnce'den Diyânet'e Tepki! Şarap Fetvası Tartışma Yarattı Devamı

18
MART

2024

Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?

Taceddin Akbaş'ın 'İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar
Bölgesel

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi'nde düzenlenen Komşu Buluşması'nda Muratpaşa'da geçmiş dönem Millet İttifakı'nı da aşan bir taban ittifakı olduğunu açıkladı. Uysal, Muratpaşa'da nitelikli bir yaşam standardı oluşturduklarını ve bunu bozmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Uysal Güzeloba'da "Ekmek Büyüyecek" Sözü Verdi
İş Dünyası

Uysal Güzeloba'da "Ekmek Büyüyecek" Sözü Verdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba'da düzenlenen Komşu Buluşması'nda Muratpaşa'da geçmiş dönemdeki Millet İttifakı'nı da aşan bir ittifak olduğunu söyledi.

Sinan Oğan Millet İttifakını neden desteklemediğini açıkladı
Bölgesel

Sinan Oğan Millet İttifakını neden desteklemediğini açıkladı

İkinci turda Cumhur İttifakı’na destek veren Sinan Oğan, Millet İttifakı’nı desteklememesinin sebebini ilk kez paylaştı. Sinan Oğan neden Millet İttifakını desteklemedi? İşte cevabı....

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ; 4 Yılda Alanya'ya 1 Milyar 462 milyon Tl Yatırım Yaptık
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ; 4 Yılda Alanya'ya 1 Milyar 462 milyon Tl Yatırım Yaptık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Alanya’ya 4 yıllık süre içerisinde 1 milyar 462 milyon TL’lik yatırım ve hizmet yaptıklarını

Akşener, Denizli’de 1 oy kendine, 1 oy Kılıçdaroğlu’na istedi
Bölgesel

Akşener, Denizli’de 1 oy kendine, 1 oy Kılıçdaroğlu’na istedi

Denizli’de düzenlenen açık hava toplantısında partilileriyle bulaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “14 Mayıs akşamı ben Başbakan olacağım, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

Bucak'ta Millet İttifakından sahada aralıksız çalışma
Bölgesel

Bucak'ta Millet İttifakından sahada aralıksız çalışma

Burdur'un Bucak ilçesinde çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı stant açarak vatandaşlardan destek istedi. İşte detaylar...