Taceddin Akbaş

Mansur Yavaş 'Kız vermediği gibi dünür de küstürmeyen bir kız babası gibi' davranıyor

Taceddin Akbaş'ın “Mansur Yavaş 'Kız vermediği gibi dünür de küstürmeyen bir kız babası gibi' davranıyor" kutlanmalı adlı köşe yazısı.

Taceddin Akbaş

Benim bugünkü Konuğum Ankara Büyükşehir, yani Başkent-Başşehir Belediye Başka Mansur Yavaş olacak. O nedenle ben önce Kendisini tanımayan ya da unutan okurlarım için, soyadı ve bazı konularda olduğu gibi parti ya da lider seçiminde de yavaş hareket eden Mansur Bey’i etraflıca ve oldukça teferruatlı bir şekilde tanıtarak girmek istiyorum:

Şöyle ki; 23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara’nın Beypazarı İlçesinde doğan ve an itibariyle 72 yaşına giren Ankara Büyükşehir (ABB) Belediye Başkanı Mansur Yavaş eski bir Ülkücü! Çünkü Yavaş, 1985-1989 yılları arasında merhum Alparslan Türkeş’in (yasakçı 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinin lütfen müsaade ederek kurduğu) Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Beypazarı İlçe Başkanı iken; Partisi’nin kapatılmasıyla birlikte yeniden kurulan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ne katılmış ve 1994 yılında yapılan Yerel Seçimler de MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememişti! Fakat 1999 yılında yapılan Yerel Seçimlerde yeniden ve MHP’den aday olmuş ve bu sefer seçilmişti.

Yani, siyâseti Ülkü Ocaklarında başlayan ve aslında bir MHP’li ya da milliyetçi kökenli bir siyasetçi ve inatçı da bir politikacı olan Mansur Yavaş; 2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde yine MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak o zaman da yüzde 27,3 gibi oldukça düşük bir oy almış, dolayısıyla da seçimi 3. sırada tamamlayabilmişti!

Yavaş, Sağcı ya da milliyetçi partilerden Ankara gibi büyük, kalabalık ve kozmopolit insan yapısına sahip bir kente Başkan olamayacağını deneyerek öğrenmiş, o nedenle 2013 yılında CHP’ye katılmış, 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde yine CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş, ancak yine seçilememiş, bir(kaç) oy farkıyla Melih Gökçek’e karşı mağlup olmuştu! Yani, o seçimin galibi, soyadı gibi yavaş hareket eden.. Mansur Bey değil, soyadı gibi sevecen, sevimli ve güzel gözüken Melih Bey (Gökçek) olmuştu!

Yavaş, yaşadığı ayrı ayrı mağlubiyetlere dayanamamış olacak ki, 2016 yılında CHP’den de istifa etmiş, ancak 2018 yılında yeniden CHP’ye katılmış ve 2019 yılında yapılan Yerel Seçimler de Millet İttifakının ortak adayı olarak girmiş ve seçimlerde yüzde 50,9 oranında bir oy alarak Ankara Büyükşehir (ABB) Belediye Başkanı olmuş; 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanı Seçimlerine de, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olarak katılmış, ancak orada da seçilememişti!

CHP’nin Genel Başkanı ve Millet İttifakının ortak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kaybetmesi, yani CHP’nin seçim yenilgisinin ardından Partide kuvvetli bir değişim rüzgârı, hattâ kasırgası esmeye başlamış, o sıra da ilgili ve yetkili Mahkemeden bir de Mutlak Butlan kararı çıkmış, bu karar nedeniyle Parti yönetimi bir Kurultay kararı almış ve Yavaş yapılan 38. Kurultayda Özgür Özel’e destek vermiş ve Kurultayın galibi Özgür Özel, mağlûbu ise Kılıçdaroğlu olmuştu!

Ve Mutlak Butlan kararının ardında parti ikiye bölünmüş, bu bölünme nedeniyle Özgür Özel ve sevenleri 24 Temmuz 2026 da Yeni Parti adında bir parti kurmuş ve Mansur Yavaş’ın bu Parti’ye katılma ihtimalleri konuşulmaya-dillendirilmeye başlamıştı! Ancak, Yavaş o gün bugündür, iki cami arasında kalmış beynamaz (bînamaz) gibi iki parti arasında gidip gelen ve sosyal medya hesabından “Önceliğimiz Ankara…” şeklinde bir mesaj atmış, dolayısıyla da kaçak güreşmeyi tercih etmişti!

Demem o ki, Mansur Yavaş yazı başlığımda da özetlediğim gibi, kız vermeyen, ancak dünür de küstürmeyen bir kız babası konumunu sürdürüyor.
KILIÇDAROĞLU YAVAŞ VE BENZER DURUMDA
OLAN PARTİLİLERİ.. UYARDI VE “PARTİMİZ DE
SİYASET YAPMAYI TERCİH EDİYORLARSA CHP
VE PARTİMİZİN… KİMLİĞİNE UYGUN ŞEKİLDE
UYGUN HARAKET ETMELERİNİ BEKLİYORUZ!”
Dedi ve sözlerini şöyle özetledi:

“Sadece belediye başkanlarımızın değil, belediye meclisi üyelerimizde de, il genel meclisi üyelerimizden de aynı tutumu bekliyoruz… Yani kurumsal bir kimlik içinde hareket etmelerini, eğer bunu yapmayacaklarsa da bir an önce ‘yollarını ayırmalarını’ bekliyoruz…”

YAVAŞ BİRAZ OTOSTOPÇU POLİTİKACILARA
BİRAZ DA “KIZ VERMEDİĞİ GİBİ! DÜNÜR DE
KÜSTÜRMEYEN KIZ BABALARINA BENZİYOR


Bir partinin üyesi plan politikacıların, siyasi görüş ve düşünceleri kendi dünya görüş ve düşüncelerine yakın olan partilere katılmaları, üye olmaları, pasif ya da aktif görev almaları normal görülebilir! Ancak, bence tam tersi durumunda olan ve bunu da defalarca ikrar eden-dile getiren, yani dün yerden yere vurdukları liderlerin, yöneticilerin ve programlarını beğenmedikleri partilere bugün geçmeleri ve bilhassa ‘milletin vekili olanların’ ve ‘şehremini’ olan belediye başkanlarının da geçmemeleri gerekir! Ki, bu bütün beledi başkanları belediye ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte tüm milletvekilleri için de aynıdır-aynı olmalıdır! Amma velâkin günümüzde bu pek geçerli bir uygulama değil maalesef.
Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; CHP’nin Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen politikacılardan biri olan ve halen Ankara gibi büyük bir Kentin Belediye Başkanlığını yürütmekte olan ve oldukça da ‘siyâsî’ zikzak çizen Mansur Yavaş, en kısa sürede tarafını belli etmeli… Değilse ‘siyâseten’ bertaraf olabilir!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

TARAF TUTMAYAN İNSAN, ŞAHSİYETİ
FELCE UĞRAMIŞ İNSANDIR. O YÜZDEN
BEN TARAFIM HAKÎKATİN TARAFIYIM…
Cemil Meriç
SAMÎMİ OLMAYI VAAT EDEBİLİRİM.
TARAFSIZ OLMAYI İSE ASLA! Goothe
İTFÂİYE İLE ATEŞ ARASINDA TARAFSIZ
KALINMAZ..! Winston Chucihll
ADÂLETİN OLMADIĞI BİR DURUM DA
TARAFSIZ KALIYORSAN, ZÂLİMİN
TARAFINI TUTUYORSUN DEMEKTİR!
Desmond Tutu
KENDİNE YABABCILAŞAN İNSAN, İDEALİZE
ETTİĞİ GÜCE DAHA ÇOK YANINLIK DUYAR
BAĞLANIR. KENDİNE GÜVENİNİ YİTİRDİĞİNDE
İSE İDEALİZE ETTİĞİ KİŞİYE GÜVENİR! Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
EYLÜL

2026

Mansur Yavaş 'Kız vermediği gibi dünür de küstürmeyen bir kız babası gibi' davranıyor

Taceddin Akbaş'ın “Mansur Yavaş 'Kız vermediği gibi dünür de küstürmeyen bir kız babası gibi' davranıyor" kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

18
EYLÜL

2026

Yaşayan Gazilerimizin günleri kutlu; Vefat etmiş olanların af ve marifetleri bol olsun!

Taceddin Akbaş'ın “Yaşayan Gazilerimizin günleri kutlu; Vefat etmiş olanların af ve marifetleri bol olsun!" kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

17
EYLÜL

2026

Burdur Dostlar Sitesi'nin 20 yıllık yöneticisi İrfan Kocabıyık 21. kez ve oybirliğiyle seçildi

Taceddin Akbaş'ın “Burdur Dostlar Sitesi'nin 20 yıllık yöneticisi İrfan Kocabıyık 21. kez ve oybirliğiyle seçildi" kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

14
EYLÜL

2026

Büyüklerin bilmiyorum! Ancak küçük... işletme ve esnafların darda olduklarını biliyorum

Taceddin Akbaş'ın “Büyüklerin bilmiyorum! Ancak küçük... işletme ve esnafların darda olduklarını biliyorum" kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

14
EYLÜL

2026

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kenan Evren ve arkadaşlarınca darbelenişimizin 46. yıldönümü idi

Taceddin Akbaş'ın “Geçtiğimiz Cumartesi günü Kenan Evren ve arkadaşlarınca darbelenişimizin 46. yıldönümü idi " kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

13
EYLÜL

2026

Gri boşanma oranlarında 3.6 katlık bir artış olmuş!!

Taceddin Akbaş'ın “Gri boşanma oranlarında 3.6 katlık bir artış olmuş!!" kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

10
EYLÜL

2026

Çölaşan'a göre, değil Avrupa Dünya Şampiyonu bile olsanız filelerin sultanı olamazsınız!

Taceddin Akbaş'ın “Çölaşan'a göre, değil Avrupa Dünya Şampiyonu bile olsanız filelerin sultanı olamazsınız! " kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

09
EYLÜL

2026

Öğrencilere biraz medrese dersi, biraz tekke terbiyesi ve kışla disiplini verilmeli!

Taceddin Akbaş'ın “Öğrencilere biraz medrese dersi, biraz tekke terbiyesi ve kışla disiplini verilmeli! " kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

08
EYLÜL

2026

Japon Tarihçi Masatake Kozluca'nın kitabını yazmış!

Taceddin Akbaş'ın “Japon Tarihçi Masatake Kozluca'nın kitabını yazmış! " kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

08
EYLÜL

2026

Ülkemiz'de Drone'a bile "Şeriatçı.." yakıştırması yapan gazeteciler var!!

Taceddin Akbaş'ın “Ülkemiz'de Drone'a bile "Şeriatçı.." yakıştırması yapan gazeteciler var!! " kutlanmalı adlı köşe yazısı. Devamı

İlgili Haberler

TİGAD Başkanı Okan Geçgel:Basına Uzanan Yumruk Siyasetin Çürüyen Dilinin Aynasıdır
3. Sayfa

TİGAD Başkanı Okan Geçgel:Basına Uzanan Yumruk Siyasetin Çürüyen Dilinin Aynasıdır

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, siyasette giderek sertleşen dilin toplumu gerdiğini belirterek, basın mensuplarına yönelik saldırıların demokrasiye zarar verdiğini söyledi. Gazetecilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Geçgel, “Basına uzanan el, milletin haber alma hakkına uzanmıştır” ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Yavuz: Seçim Yenileme Kararı Alınırsa Erdoğan’ın Yeniden Adaylığının Önü Açılacak
Siyaset

Ali İhsan Yavuz: Seçim Yenileme Kararı Alınırsa Erdoğan’ın Yeniden Adaylığının Önü Açılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim takvimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yavuz, seçimlerin normal takviminde Mayıs 2028'de yapılacağını belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçimlerin yenilenmesine karar vermesini arzu ettiklerini söyledi.

Erdoğan: Türkiye İle Amerika’nın Yakın Diyalog İçinde Olması Gerekiyor
Siyaset

Erdoğan: Türkiye İle Amerika’nın Yakın Diyalog İçinde Olması Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen “100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri” etkinliğinde Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan çatışma, savaş ve krizlerin iki ülkenin yakın diyalog içinde olmasını gerekli kıldığını söyledi.

Ankara Mamak’ta Asfalt Ve Yol Bakım Çalışmaları İlçe Genelinde Sürüyor
Yerel Yönetim

Ankara Mamak’ta Asfalt Ve Yol Bakım Çalışmaları İlçe Genelinde Sürüyor

Ankara Mamak Belediyesi, ilçe genelinde yol bakım, onarım ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı mahallelerde yürütülen çalışmalarla, bozulan yol yüzeyleri yenilenirken ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Ankara Avrupa Hareketlilik Haftası Mamak’ta Sporla Başladı
Yerel Yönetim

Ankara Avrupa Hareketlilik Haftası Mamak’ta Sporla Başladı

Ankara Mamak Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Üreğil Millet Bahçesi’nde spor ve koşu etkinliği düzenledi. Etkinlikte Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri bir araya gelerek haftanın ilk gününe spor yaparak başladı.

Bucak çarşısına yeni soluk Self Servis Vesso Coffee Co. açıldı
Tanıtım

Bucak çarşısına yeni soluk Self Servis Vesso Coffee Co. açıldı

Burdur’un Bucak ilçesinde kahve sektörüne yeni bir işletme daha katıldı.