Taceddin Akbaş

MİLLETİN ‘BOŞ LÂFLARA’ KARNI TOGG!

Taceddin Akbaş'ın 'MİLLETİN ‘BOŞ LÂFLARA’ KARNI TOGG!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Maddeciliğin-Materyalizmin ve kapitalizmin hâkim olduğu günümüz dünyasın da birçok şeyin olduğu gibi, seçimlerin sonuçlarını da ekonomi belirler! Yani bahsime konu insanlar genelde her zaman ceplerine-keselerine veya kasalarına gireni ya da girecek olana bakarlar… Dolayısıyla da seçimlerdeki tercihlerini yine aynı kriterlere veya ölçülere göre yaparlar… Ancak, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde tercihleri soğan patates gibi ürünlerin, kısaca manavların, marketlerin belirleyecek olması hem komik hem de üzücü… Çünkü birçoğumuzun olduğu ve gerçek tarihçilerin yazdıkları gibi, benim İsmail Dedem de 20-21 yaşında katıldığı Çanakkale Savaşlarında ‘günlerce..’ aç susuz kalmış ve belki de açlıktan susuzluktan ya da herhangi bir hastalıktan dolayı şehid olmuştu ama, ‘Çanakkale’yi-îmankale’, yani ‘Çanakkale Geçilmez-geçilemez!’ yapmıştı! Eğer onlar da bugünkü gibi soğanın patatesin ve benzer ürünlerin değil pahalılığından; yokluğundan, kıtlığından yakınmış olsalar ve seçimlerini ya da tercihlerini ona göre yapmış olsalardı, bugün elimizde geçilmedik ne Çanakkale kalırdı, ne de bir başka kale!
Sadede gelir ve asıl konuma giriyorum:
FÂTİH, GEMİLERİNİ KARADAN YÜRÜTMÜŞ AMMA, SİZ
LÂFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ!
Şöyle ki; son yıllarda yaptığı ihrâcat atılımlarıyla adından söz ettiren ülkemiz, savunma sanayinde de önemli mesâfeler kat etti. Şu anda yerlilik veya millîlik oranı yüzde 70’lere varan savunma sanayimiz, yeni dönemde hedefine yurtdışı pazarlarını koyduğu gibi, İHA-SİHA, Türk Savaş Uçağı FX-1, Atak Helikopteri, Altay Tankı, Bayraktar TB-1, TB-2 (Taktik Blok 1 ve 2), Roketsan MAM-L Güdümlü füze ve şu anda aklıma gelmeyen birçok ürün hem ülkemizin savunmasını güçlendiriyor hem de Ülkemize döviz kazandırıyor.
Kısaca, savunma sanayimizin inançlı îmanlı, yerli ve millî kahramanları, geliştirdikleri birçok silâh ve savunma aracıyla dosta güven, düşmana korku veriyorlar elhamdülillah. Ancak, bazı medya kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri bütün bunları konuşmak veya daha iyisini yapmayı vaat etmek ya da proje üretmek yerine soğan, patates ve benzer ürünlerin fiyatlarını konuşuyor-bunların faydalarını anlatıyor ve bu ürünleri ucuzlatacakları vaadinde bulunuyor! Ama bütün bunların kaynaklarını nereden ve nasıl bulduklarını veya bulacakları kaynaklar için neleri, hangi maddî-mânevî değerleri vereceklerini söylemiyorlar!
Hâsılı; Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri, gemilerini karadan yürütmüş amma velâkin, bazıları lâfla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar! Benim konuşup görüştüğüm vatandaşlardan bazıları bu vaatleri inandırıcı bulmuyorlar, bazıları da riskli.. veya şaibeli buluyorlar!
BAZI KİŞİLER, ‘KURTULUŞ SAVAŞI SIRASINDA…’ İSMET
İNÖNÜ’YE DE ‘KRİSTAL ŞEKER’ BULAMADIKLARINDAN
YAKINMIŞLAR ve İNÖNÜ DE ŞEKER OLMASA DA OLUR
AMA VATAN… OLMASA OLMAZ-OLAMAZ…’ DEMİŞTİ!
Ben de ‘bugün soğan ve patates gibi ürürler değil pahalı, hiç olmasa da olur-olabilir! Ama silâhların envai türlüsü üretilen dünyamız da Cennet misâli ama dört bir yanı düşmanlarla kuşatılmış olan Ülkemiz SİHA’sız, İHA’sız, kısaca savunma sanayisiz veya savunmasız olmaz olamaz! Çünkü bizim dedelerimiz cepheden cepheye koşarlar ve ninelerimiz kağnılarla cepheye mermi taşırlarken, hattâ kağnının üzerinde ve soğuktan tir tir titremekte olan bebeği dururken, elinde bulunan tek örtüsünü top mermisinin üzerine örmüşler! Dolayısıyla da savaş yorgunu ve kıtlık vurgunu dedelerimize büyük destek ve moral vermişler!’ Ve bu gün de ‘Kurtuluş Savaşı’ gibi bir savaşla karşı karşıyayız! O nedenle ben, ‘gün soğan ya da patates fiyatlarını konuşma günü değil, kaypak, kalleş ve hain savaşçılar ile birlikte onların konvansiyonel ve nükleer, biyolojik ve kimyasal (NBC) silahlarıyla nasıl baş ederiz?’i konuşma günü!’ diyorum…
SAVUNMA MI DAHA ÖNEMLİ, YOKSA SOĞAN MI?
Bazı kişiler patates ve soğanın fiyatlarını ‘TOGG’dan, tüfekten, İHA’dan, SİHA’dan, kısaca savunma sanayinden daha önemli buluyorlar! O nedenle, genelde Başkan Erdoğan’a, özelde de muhterem, sevgi ve saygıdeğer Bayraktar Ailesine demediklerini bırakmıyorlar… Ama hem ayıp ediyorlar, hem de vebal altına giriyorlar!
Mâlum medya organları, sosyal medya fenomenleri ve maksatlı anketörler kime mikrofon uzatsalar katılımcılara tuzak ya da çanak sorular yöneltiyorlar! Meselâ, soğan, patates, domates, biber gibi ürünlerin fiyatlarını soruyorlar… Onlar da sorulan sorulara şöyle ya da böyle ama mutlaka ‘olumsuz’ cevaplar vermek durumunda kalıyorlar! … Oysa o insanlara yurt savunmasından ve devlet-millet bekâsından sorular yöneltilecek olsa, o insanlar ülke savunmasının, terör belâsından kurtulmanın ve bekânın korunmasının her şeyden daha önemli, daha hayâtî olduğunu söyleyecekler ve vatansızlığın ne demek olduğunu hatırlayacak ve hatırlatacakladır!
HEMEN HERŞEYİN AVRUPASINI TERCİH EDEN BAZI KİŞİLER
YÜZDE 100’Ü YERLİ OLAN TOGG’A GELİNCE BURUNLARINI
KIVIRIYORLAR! VE ‘ÂNINDA’ GAYRİ MİLLÎLEŞİVERİYORLAR!
Ara başlımda da ifade etmeye çalıştığım gibi, yüzde 100 yerlisi, organiği ve lezzetlisi varken, muzun bile ithalini, dolayısıyla da pahalısını tercih eden tuzu kuru insanlar; ayağındaki ayakkabısından ve üzerindeki giysisinden tutun bindiği otomobiline ve kullandığı telefonuna ve sairesine varıncaya kadar hemen her şeyin Avrupa’sını, kısaca yabancısını ve ithali tercih ederlerken, yüzde yüze yakını yerli ve milli olan elektrikli, dolayısıyla da yakıt tasarruflu bir otomobil olan TOGG’a gelince burunlarını kıvırıyorlar ve bunu da ya Avrupa hayranlıklarından ya da Hükümete veya Erdoğan’a olan kızgınlıklarından.. yapıyorlar!
İHSAN DA BULUNMUYORSUNUZ, BARİ GÖLGE ETMEYİN!
Hâsıl-ı kelâm; vaktiyle dedelerimiz azim, ceht, îman ve inançlarıyla birlikte bir törpü ile ürettikleri tank, top veya tüfeklerle düşmana galip gelirlerken, ülkemiz daha yeniye gelene kadar iğneden ipliğe her şeyi dışarıdan alıyordu… Ancak gerisi varsa da, Anadolu’nun tertemiz bağrından çıkan birkaç girişimci, inançlı îmanlı ailenin kurduğu ve başlarında Bayraktar Ailesinin bulunduğu bir şirketin ‘ülke savunması ve teröristlerin imhası için ürettiği onca silâhı görmezden geldiği, hattâ yerdiği-kötülediği gibi, yüzde 100 yerli kişi, kurum veya kuruluşlardan birinin, yani Türkiye’nin Otomobil Girişim Gurubu’nun ürettiği TOGG marka otomobilin üreticilerini tebrik edeceği yerde türlü bahanelerle eleştiriyorlar… Ki benim bu otomobili alma ihtimalim ve imkânım olmadığı halde üretenlere minnet duyuyor, kendilerine teşekkür ediyor, alabilenlere hayırlı uğurlu olsun’ diyorum. Ve yerli üretimin yeminli muhaliflerine, ‘herhangi bir ihsanda veya katkı da bulunmuyorsunuz, bâri gölge etmeyin!’ diyorum ve bu konuda son olarak, ‘bu millet bir zamanlar soğan ekmek bulamadı ama Ülkesini kanının son damlasına kadar korudu… O nedenle halkımız bekâra hanım boşamanın kolay olduğu gibi, iktidara gelme ihtimali sıfır olan partilerin vaatleri ne de fazla îtibar etmeyecektir! Yani, ‘bu milletin boş lâflara karnı toktur, dolayısıyla da uçuk, yerine getirilmesi mümkün olmayan vaatlere veya sözlere inanma imkânı ve ihtimâli yoktur!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
OTOBÜSÜN SOL CAMINDAN ETRAFI İZLERKEN
SAĞ CAMINDAN KAÇIRDIKLARIMIZDAN
İBÂRETTİR BÂZEN HAYAT…
Özdemir Âsaf
İNSANI NE SIRTINDA NE DE OMZUNDA TAŞIDIKLARI
YORAR. İNSANI ASIL YORAN ŞEY; YÜREĞİNDE
TAŞIDIKLARINDAN GÖRMEDİĞİ VEFADIR!..
SAHİP OLDUKLARINA ŞÜKRETMEYİ BİLYEYENİN,
KAYBETTİKLERİNE İSYAN ETMEYEDE HAKKI YOKTUR!
Anonim
ZAFER ASLA MAHVOLDUKLARINI ZANNEDENLER
TARAFINDAN KAZANILAMAZ…
Başbuğ Alparslan Türkeş

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
MART

2024

Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!

Taceddin Akbaş'ın 'Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!' adlı köşe yazısı Devamı

26
MART

2024

‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimalimiz Geçmedi!!

Taceddin Akbaş'ın '‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimâlimiz Geçmedi!!' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Amillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Âmillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı Devamı

20
MART

2024

Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü

Taceddin Akbaş'ın 'Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü' adlı köşe yazısı Devamı

19
MART

2024

Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'' adlı köşe yazısı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özdemir İnce'den Diyânet'e Tepki! Şarap Fetvası Tartışma Yarattı Devamı

18
MART

2024

Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?

Taceddin Akbaş'ın 'İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

 Meta Title: Bursa'da TOGG Sürücüsünden Trafikte Şok Anlar!
3. Sayfa

Meta Title: Bursa'da TOGG Sürücüsünden Trafikte Şok Anlar!

Bursa'da seyir halindeki bir TOGG sürücüsü, gece yarısı zikzak çizerek trafiği tehlikeye attı. Direksiyon başındaki kişinin alkollü olduğunu düşünen bir sürücü ise o anları kayda aldı. Görüntüler üzerine soruşturma başlatan trafik ekipleri, sürücüyü bulmak için çalışma başlattı.

Her 3 tanesinden birisi TOGG! Türkiye'de Elektrikli Araç Sayısı Hızla Artıyor
İş Dünyası

Her 3 tanesinden birisi TOGG! Türkiye'de Elektrikli Araç Sayısı Hızla Artıyor

Türkiye'de elektrikli araçların trafiğe kayıtlı sayısı 2022'de 14 bin 552 iken, geçen yıl itibarıyla 80 bin 43'e yükseldi. Elektrikli otomobillerin otomobil trafiği içindeki payı ise 2022'de yüzde 0,5'ten 2023'te yüzde 6,9'a çıktı.

Togg T10X'te Bu Yıl Çekiliş Olmayacak, Teslimatlar Sıralamaya Göre Yapılacak
İş Dünyası

Togg T10X'te Bu Yıl Çekiliş Olmayacak, Teslimatlar Sıralamaya Göre Yapılacak

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, 2024 yılı için sipariş takvimini duyurdu. Buna göre, bu yıl çekiliş yapılmayacak, teslimatlar sipariş sırasına göre gerçekleştirilecek.

Dört gözle bekleniyordu! Artık çekiliş yok! TOGG siparişleri için tarih belli oldu
İş Dünyası

Dört gözle bekleniyordu! Artık çekiliş yok! TOGG siparişleri için tarih belli oldu

Togg, 2024 yılı için sipariş takvimini açıkladı. Bu yıl çekiliş yapılmayacak, teslimatlar sipariş sırası ve konfigürasyon özelliklerine göre gerçekleşecek.

TOGG Üretimi Durdu
İş Dünyası

TOGG Üretimi Durdu

Togg’dan son dakika haberi geldi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik’teki üretim tesislerinde üretim faaliyetinin durduğu öğrenildi

TOGGla birlikte üretim canlanıyor! 2024'e bomba gibi giriliyor
İş Dünyası

TOGGla birlikte üretim canlanıyor! 2024'e bomba gibi giriliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 5 yıllık siyasi istikrarın devam edecek olması ve makro ekonomide sağlanan iyileşme, üretimi canlandırıyor. Türkiye, 2024'e 6.250 yeni fabrika ile giriyor.