Taceddin Akbaş

Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!

Taceddin Akbaş'ın 'Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

PROMOSYON ÖDEMELERİNE STANDART GETİRİLMELİ ve EMEKLİ AYLIKLARINA SEYYANEN ZAM YAPILMALI!

Bilindiği gibi Ülkemizdeki bankalar bir müddet önce, sayıları 16 milyonu bulan emeklilerin maaşlarını kendilerine çekebilmek için ‘promosyon’ adı altında bir yöntem geliştirdiler… Ve zaten zer zor geçinmekte olan ve bilhassa benim gibi tek maaşlı ve asgarî ücretin bile altında aylık alan gariban emekliler için bankaların verecekleri asgarî 5-10, âzamî 12-15 bin TL tutarındaki promosyonlar önem arz ediyor…

Yine ilgilenenlerin bilecekleri gibi, bankalar önceleri emeklilere özel promosyon miktarının altında para veren kamu bankaları son günlerde bu miktarı emeklilerin maaş durumlarına göre 8 ile 12 bin lira arasında bir promosyon veriyorlar… Yani kamu bankalarının promosyon tutarını artırması üzerine, aylıklarını belli başlı bankalara taşıyan emeklilere halen 3 yıl için çeşitli kampanyalarla ve 5 ile 15 bin TL arasında özel bankalarında artış yapması zorunlu hale geldi. Ve SGK emeklilerin aylıklarını önceden yatırıyor ve yatırılan aylıkları ödeme gününe kadar kullanan, dolayısıyla da para kazanan bankalardan birkaçı olan Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Finansbank’ında aralarında bulunduğu özel bankalar mevcut emeklileri kaçırmak istemeyecekleri gibi yenilerini eklemek isteyeceklerdir. O nedenle bankalar seçim öncesi cimri davranmamalılar ve promosyon miktarını artırdıklarını emeklilere duyurmalılar. Dolayısıyla da emeklilerin torunlarına verecekleri bayram harçlıklarına katkı sağlamalılar…

Hâsılı; SGK, sayıları 16 milyon civarında olan emeklilere bankalar, PTT aracılığıyla her ay 198 milyar ve yılda 2 Trilyon 376 milyon TL tutarında aylık ödüyor…Ve bu miktar tüm bankaların iştahını kabartıyor… O nedenle bankalar ramazan bayramı öncesinde emekliye bir lütuf değil, haksız kazançları yerine, süper kârlarından ‘promosyon’ payı vermeliler!

PROMOSYON ALMAK ‘CÂİZ Mİ DEĞİL Mİ’ ONU BİLMİYORUM AMA. HOCALARIMIZ ASGARÎ ÜCRETTİLER ALABİLİR DİYORLAR

Günümüzde hiç faiz alıp vermeyen ve faizden canavardan kaçar gibi kaçan insanlar bile bu illetin rüzgârına çarpılıyorlardır… Çünkü faiz çarkı durmadan dönüyor ve gününüzde bu çarkın bir dişlisine bile dokunulacak olsa piyasa altüst olur… Ki, saygıdeğer hocalarımız ‘faiz kesinkes haramdır, ama muhtaç durumda olan kişiler promosyon paralarını alabilir ve harcayabilirler’ diyorlar! Ki, bence insanlar faizleri olduğu gibi promosyon paralarını da bankalara bırakmamalılar. Yani az ya da çok birikimlerini bankalarda tutmak zorunda kalan Müslümanlar paralarının faizlerini de promosyon paralarını da bankalara bırakarak faiz müesseselerinin güçlenmesine katkı sağlamamalılar! O nedenle inananlar bahsime konu paraları bankalara bırakmak yerine almalılar ve hiçbir sevap beklemeden dînin cevaz verdiği, uygun gördüğü yerlerde harcamalılar!

Her neyse, konu uzmanlık isteyen bir konu. O nedenle ben bu konuyu burada kapatıyor, sözü emekli aylıklarına getirmek istiyorum:

SEÇİM YEREL, EMEKLİ MAAŞLARI GENEL ANCAK, BAZILARI YERELLEŞTİRİYORLAR!

Bilindiği gibi, önümüzdeki pazar günü ülkemizde Mahalli İdareler Seçimi yapılacak. Yani merkezi yöneticiler değil, emekli maaşlarının artırılmasında ya da eksiltilmesinde dahilleri olmayacak olan yerel yöneticiler seçilecek! Ancak bazı kesimler bir müddet önce EYT konusunu gündem de tuttukları gibi, şimdi de emekli maaşlarını gündemde tutarak mevcut hükümete zarar vermek istiyorlar! Ve Cumhurbaşkanı ile Milletvekili Genel Seçimleri öncesi, ülkeye büyük bir mâli külfet getireceği kesin gözüyle bakılan olan ve bunun böyle olacağı herkes tarafından bilinen EYT yasasını çıkarmak zorunda kalan AK Parti ve Erdoğan; bir müddettir de emekli maaşları üzerinden sıkıştırılmaya, dolayısıyla da yıpratılmaya çalışılıyor ve başarılı da olunuyor… Ancak, ülkenin ya da ekonominin EYT külfetinin yükünü üzerinden uzun süre atılamayacağını düşünen, bilen gören Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetimi EYT’ den ağzı yandığı için, emeklilere verileceği söylenilen seyyanen zammın yine başta emekliler olmak üzere tüm dar gelirlilerin aleyhine dönüşebileceğini hatırlatıyorlar!

EMEKLİYE...“ SEYYANEN” ZAM VERİLMEZ İSE BU, YEREL SEÇİMLERİN SONUCUNU ETKİLER

Bazılarının kasten, bazılarının da gerçekten yaydıkları ‘emekliye seyyanen zam’ haberleri emeklileri oldukça ümitlendirdi… Ancak, öyle anlaşılıyor ki, böyle bir zam yapılmayacak ya da yapılamayacak! Ve bu da Cumhur İttifakının aleyhine olacak. O nedenle, EYT Yasası, 14-28 Mayıs 2023 de yapılan seçimlerde Cumhur İttifâkının kazanmasına ne kadar katkısı oldu ise ki, bence çok oldu; emekli aylıklarına yapılacak ya da yapılmayacak artışlarda önümüzdeki pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerin sonuçları konusunda da o kadar etkili olacaktır!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; ben şahsen kıt kanaat geçinmeme rağmen, oyumu emekli aylığıma yapılacak ya da yapılmayacak olan artışlara göre değil; ülkemizin gerçeklerine ve millî hassasiyetlerime göre kullanacak, tercihimi ülkemin bekâsından yana yapacağım inşaAllah!’ diyor, herkese ‘millî’ saygılar sunuyorum.

DÜNYA MENFAATLERİ İÇİN İYİLİK EDENLERİN İYİLİKLERİ

AVCILARIN BALIKLARA VEYA KUŞLARA YEM ATMASI GİBİDİR!

EN TEMİZ VE EN GERÇEKÇİ SEVGİLER, İÇİNDE HİÇ MENFAAT

OLMAYAN MUHABBETLERDİR!.. DOSTLUĞU MENFAATİ KADAR

OLANIN, YOKLUĞU KAZANÇTIR! BİRTAKIM KEMSELERİ KÖR EDEN

MENFAAT, BAŞKALARININ GÖZÜNÜ AÇAR!

BU GÜNLERDE NE DOST BELLİ NE DE DÜŞMAN! HERKES

MENFAATİNCE İNSAN… NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN VİRGÜL

GİBİ EĞELİNLER, SONUNDA DÜZ HAT OLUP ÇİĞNEMYEYE

MAHKUMDURLAR… YALNIZ KENDİNİ DÜŞÜNEN İNSAN,

YUMURTASINI PİŞİRMEK İÇİN, GEREKİRSE KOMŞUSUNUN

EVİNİ YAKAR… YALNIZ KENDİ MENFAATİNİ GÖZETEN DOSTA

GÖNÜL BAĞLAMA! ÇÜNKÜ O FAYDA GÖRMEZSE DÜŞMAN

KESİLİR SANA: Özlü sözlerden seçmeler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Odunpazarı’nda çalışan işçiler için promosyon ihalesi
Bölgesel

Odunpazarı’nda çalışan işçiler için promosyon ihalesi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı A.Ş’de çalışan işçiler için banka promosyon ihalesi düzenledi.

Luna Promosyon'dan 31 Mart Seçimlerine Özel Tasarımlar!
Tanıtım

Luna Promosyon'dan 31 Mart Seçimlerine Özel Tasarımlar!

Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren Luna Promosyon, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için başkan ve muhtar adaylarına özel ürünler ve tasarımlar sunuyor. Kalem, çakmak, termos, şapka, broşür, bardak, çanta ve magnet gibi ürünler ile unutulmaz bir seçim kampanyası hazırlayabilirsiniz.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından promosyon ihalesi gerçekleştirildi
Bölgesel

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından promosyon ihalesi gerçekleştirildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından promosyon ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucunda İlçe Milli Eğitim çalışanlarına ödenecek 30 bin liralık promosyon bedelinin Türkiye’de şimdiye kadar ödenen en yüksek meblağ olduğu belirtildi.

Tarihi Rekor! Böylesi görülmedi! Yapı Kredi'den Tam 115 bin TL Maaş Promosyonu
İş Dünyası

Tarihi Rekor! Böylesi görülmedi! Yapı Kredi'den Tam 115 bin TL Maaş Promosyonu

2024 yılına damgasını vuran dev bir anlaşma! Yapı Kredi Bankası, tarihi bir rekorla 115.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapacak. 2022 ortalarından sonra promosyonlarda gözlenen artış trendi, 2024 yılında yeni bir ivme kazandı. Detaylar haberimizde!

Emekli Promosyon Kampanyaları! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon Veriyor? Detaylar Burada!
İş Dünyası

Emekli Promosyon Kampanyaları! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon Veriyor? Detaylar Burada!

SSK ve Bağkurlular için emekli promosyon kampanyalarında yeni gelişmeler! Emekliler 15 bin TL'ye varan emekli promosyonu fırsatını kaçırmayın! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor, detaylar haberimizde! Emeklilerin yakından takip ettiği güncel emekli banka promosyon kampanyaları ve promosyon ödeme tutarları hakkında bilgi almak için tıklayın.