Taceddin Akbaş

Trump’a sert yanıt 'Meksika’da Söz Halkındır!'

Taceddin Akbaş'ın 'Trump’a sert yanıt 'Meksika’da Söz Halkındır!'! adlı köşe yazısı... Meksika’nın ilk kadın devlet başkanı Claudia Sheinbaum, Trump’ın sözlerine sert tepki göstererek “Meksika’da tek söz sahibi halktır” dedi. BM Genel Sekreteri Gazze’deki kıtlığın insan yapımı bir felaket olduğunu söylerken, İslam ülkelerinin yalnızca kınamayla yetinmesi tepkilere yol açtı.

Taceddin Akbaş

MEKSİKA’NIN ‘’KADIN!’’ DEVLET BAŞKANI ABD’NİN ‘ERKEK MÜSVEDDESİ’ BAŞKANI OLAN TRUMP’A MEKSİKA’DA SÖZ SAHİBİ HALKTIR. O NEDENLE, DONALD TRUMP’A ‘’SEN KENDİ ÜLKENE BAK…’’ DERKEN BM GENEL SEKRETERİ GAZZE’DE YAPILANLAR BİR SAVAŞ SUÇUDUR DEMİŞ! MÜSLAMAN ÜLKELERİNİN YÖNETİCİLERİ İSE KINAMIŞ!

Meksika Devlet Başkanı Clauida Sheinbaum, Amerika Bitişik Devletleri (ABD)’nin Siyonist uşağı ve Emperyalist Amerikan X Şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Başkan Trump’ın, Oval Ofiste yaptığı açıklamada, ülkesine yönelik “Meksika bizim söylediğimizi yapar…” şeklindeki sözlerine sert tepki göstermiş ve Trump’ın ismini dâhi kullanmaya tenezzül etmeden cevap vermiş ve “Bu arada, aklında en küçük bir şüphe olan herkese mesaj olsun, Meksika’da sözün tek sahibinin halk olduğu bilinsin-unutulmasın’’ demiş!

ADAMLIK CİNSİYET MESELESİ DĞİL, ŞAHSİYET MESELESİDİR DİYEN NECİP FÂZIL’IN RUHU ŞAD, MEKÂNI CENNET OLSUN!

Kuzey Amerika Kıtasının güneyinde ve Orta Amerika’da yer alan ve Kuzey de ABD ile Güney’de de Belize ve Guatemala ile komşu olan ve Lâtin Amerika’nın 3. Büyük ülkesi olan Meksika’nın ‘Kadın’ Devlet Başkanı; Dünyanın süper gücü olan ve jandarmalığına soyunan ABD’nin ‘erkek müsveddesi olan’ Başkanı Donald Trump’a ağzının payını vermiş ve ‘sen senî bil sen seni! Sen seni bilmezsen patlatırlar enseni!’ demiş… Dolayısıyla da Trump’ın ağzının payını verip haddini bildirmiş!

İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERİ ‘’GAZZE’DEKİ KITLIK İNSAN YAPIMI BİR FELÂKETTİR! BM GENEL SEKRETERİ ‘’BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR…’’ DERKEN İSLÂM ÜLKELERİ DE İSRAİL’İ ‘ŞİDDETLE’ KINAMIŞ

Bir)leşmiş M(illetler (BM), 2 yıla yakın bir süredir Emperyalist destekli Siyonist İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamlar ve soykırımlar bir yana, BM Genel Sekreteri Antonlo Guterres “Gazze’deki kıtlık insan yapımı bir felâkettir. O nedenle bu yapılanlar cezasızlıkla devam edemez…” derken; BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de “Gazze’nin aç bırakılması savaş suçudur…” demiş!

SİZ KINANIZI ALIN BAŞINIZA ÇALIN ‘SÖZDE’ İSLÂM ÜLKELERİ, DÜNYA MÜSLÜMANLAR!

Çoğunluğu gayri müslim ülkelerden oluşan ve yöneticileri de gayrimüslim insanlardan olan oluşumların yöneticileri bile Gazze için hayâtî şeyler söylerken; sözde 31 İslâm Ülkesinin Dışişleri Bakanları ile güya İslâm İşbirliği Teşkilâtı ve Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri İsrail’i ‘şiddetle’ kınamışlar(!) Ben de o insanlara ‘alın kınanızı başınıza yakın sözde İslâm Ülkeleri’nin ve güya Dünya Müslümanlarının kukla yöneticileri…’ diyorum.

2 MİLYAR MÜSLÜMAN BİR OLSA.., SİYONİST İSRAL’İN TERÖRİST YÖNETİCİLERİNİ TÜKRÜK YAĞMURUNA TUTUP GEBERTEBİLİRLER Dİ!!

Filistin genelinde 77 yıldır, Gazze özelinde ise 2 yıla yakın bir süredir işlediği cinayetler, yaptığı katliam ve soykırımlar arşı âlâyı titretirken ve bu duruma gayrimüslim ülkelerin ve gayrimüslim insanlardan oluşan kurum ve kuruluşların yöneticileri dahî isyan ederlerken; sözde Müslüman ve güya İslâm Ülkelerinin yöneticileri, Emperyalist destekli Siyonist ve korsan İsrail’i ve terörist Başbakanları Netanyahu’yu ‘ŞİDDETLE’ kınıyorlar! Dolayısıyla da görevlerini yerine getirmiş oluyorlar. Demek ki, bahsime konu ülkelerin kukla/satılmış veya mutemet yöneticileri; büyük İslâm Devleti’nin büyük Başkanı ve aynı zamanda adalet timsali de olan Hz. Ömer (r.a)’in sözü olduğunu bildiğim, ancak Memed Akif Ersoy’a izafe edilen “Dicle kenarında bir kurt kapsa koyunu, gelir de adli-i İlâhî Ömer’den sorar onu!’’ şeklindeki veciz sözün anlamını bir bilselerdi, orta da ne Siyonist İsrail kalırdı ne de terörist Netanyahu!

Demem o ki, şu anda yeryüzünde yaşayan 8 milyar insandan 2 milyar kadarı Müslüman… Yani, dünyadaki her 4 kişiden biri Müslüman ki; İslâm ülkelerinden bazıları petrol, bazıları doğalgaz zengini… Ancak, bu ülkelerin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerini, ülkelerden ‘biri-ikisi hâriç’ Müslümanlar ya da Müslüman Yöneticiler değil, genelde gayrimüslim, özelde de Siyonist ve Emperyalistler yönetiyor veya yönlendiriyorlar maalesef! O nedenle ben onlara, ala dana sarı dana hikayesi ile seslenmek, görevimi yapmak istiyor, karınca misali de olsa tarafımı belli etmek ve satırlarımı bu meşhur ama gerçekçi hikâye ile noktalamak istiyorum:

Şöyle ki; bir zamanlar aynı ormanda bir aslan ile biri ala, biri sarı biride kara olmak üzere 3 dana bir arada yaşıyorlarmış. Ve günlerdir aç olan aslan gözünü danalardan birine imiş! Ancak, 3 danayla baş edemeyeceğini bildiği için bir gün yanlarına ‘güya dostça’ yaklaşarak danalara ‘kara dana sizin ahenginizi-görüntünüzü.. bozuyor! Müsaade edin ben onu yiyeyim…’ der ve saf dalanalar, aslanın o kara danayı yemesine rıza gösterirler… Günler sonra aynı aslan geride kalan o iki ala danadan birinin yanına yaklaşarak ‘bir ormanda 2 ala da olmaz-yakışmaz. Aranız da rekabet başlar, iyi olmaz! O nedenle sen bana müsaade et, ben diğer ala danayı-rakibini yiyeyim der… Akılsız dana da aslanın diğer danayı yemesini de müsaade eder… Aradan birkaç gün geçince de aslanın karnı yine acıkır ve yapa yalnız kalan dananın yanına yaklaşarak ‘sıra sende’ der ve hiç zorlanmadan o danayı da kemâl-i afiyetle yer!

Ben de ‘anlayana sivri sinek saz, anlamayana -2-3 dana az!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

MÛMİNLER ANCAK KERDEŞTİRLER. ÖYLE İSE

KARDEŞLERİNİZİN ARASINI BULUN!

Hucûrat Sûresi, Âyet 10

PARÇALANIP AYRILIĞA DÜŞENLER GİBİ OLMAYIN!

Âl-i İmrân Sûresi, Âyet 105

SEN ONLARIN DİNLERİNE UYMADIKÇA NE YAHUDİLER

NE DE HRİSTİYANLAR ASLA SENDEN HOŞNUT OLMAZLAR!

Bakara Sûresi, Âyet 120

ALLAH (c.c) VE RESÛLÜNE (sav) İTAAT EDİN!

BİRBİRİNİZLE ÇEKİŞMEYİN! SONRA KORKU İLE

ZAAFA DÜŞERSİNİZ VE KUVVETİNİZ ELDEN GİDER!

Ve BİR MÛMİN DİĞER BİR MÛMİN İÇİN ‘BİRBİRİNE

KENETLENEN’ TUGLALAR GİBİDİR…

RUHUM KUDRET ELİNDE OLAN ALLAH’A (c.c) YEMİN

EDERİM Kİ, ÎMAN ETMEDİKÇE CENNETE GİREMEZSİNİZ.

BİRBİRİNİZİ SEVMEDİKÇE DE ‘HAKKIYLA’ ÎMAN ETMİŞ

OLAMAZSINIZ… Hz. Muhammed (sav)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

13
ARALIK

2025

Hakemler 'Harama Hile' katmışlar!

Taceddin Akbaş'ın 'Hakemler 'Harama Hile' katmışlar!' adlı köşe yazısı... Devamı

11
ARALIK

2025

Önemli olan haftaları kutlamak değil, ruhuna uygun davranmak

Taceddin Akbaş'ın 'Önemli olan haftaları kutlamak değil, ruhuna uygun davranmak' adlı köşe yazısı... Devamı

10
ARALIK

2025

Akran zorbalığı mı ekran zorbalığı mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Akran zorbalığı mı ekran zorbalığı mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

09
ARALIK

2025

İnsanlığın öldüğü bir dünyada İnsan Hakları Günü'nü kutlamak

Taceddin Akbaş'ın 'İnsanlığın öldüğü bir dünyada İnsan Hakları Günü'nü kutlamak' adlı köşe yazısı... Devamı

08
ARALIK

2025

Özür dile(me) gününde kaç kişiden özür diledik?

Taceddin Akbaş'ın 'Özür dile(me) gününde kaç kişiden özür diledik?' adlı köşe yazısı... Devamı

05
ARALIK

2025

Maduro, Trump'ı madara etti!

Taceddin Akbaş'ın 'Maduro, Trump'ı madara etti!' adlı köşe yazısı... Devamı

04
ARALIK

2025

'Dünya Kadın Hakları Günü'nün 'Türk Kahvesi ve Toprak Günü'nün günümüzdeki yeri, anlamı ve önemi

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Kadın Hakları Günü'nün 'Türk Kahvesi ve Toprak Günü'nün günümüzdeki yeri, anlamı ve önemi' adlı köşe yazısı... Devamı

03
ARALIK

2025

Madencilerin 'Günleri Kutlu Olsun' ve hiçbirinin burnu dahi kanamasın!

Taceddin Akbaş'ın 'Madencilerin 'Günleri Kutlu Olsun' ve hiçbirinin burnu dahi kanamasın!' adlı köşe yazısı... Devamı

02
ARALIK

2025

'Engelsiz engelli' olmayalım engellileri ve hediyeleşmeyi hiçbir zaman unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın ''Engelsiz engelli' olmayalım engellileri ve hediyeleşmeyi hiçbir zaman unutmayalım!' adlı köşe yazısı... Devamı

01
ARALIK

2025

Bu 'Ara tatil ve zehirlenmeler nereden çıktı' bir bilen var mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Bu 'Ara tatil ve zehirlenmeler nereden çıktı' bir bilen var mı?' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Ulusal Muhafızlara yönelik saldırı hakkında konuştu
Dünya

ABD Başkanı Trump, Ulusal Muhafızlara yönelik saldırı hakkında konuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray yakınlarında 2 Ulusal Muhafız personeline yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının tüm ABD ulusuna karşı işlenmiş bir suç ve terör eylemi olduğunu belirtere

ABD donanmasından "Güney Mızrağı Operasyonu" açıklaması
Dünya

ABD donanmasından "Güney Mızrağı Operasyonu" açıklaması

ABD donanması, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford liderliğindeki taarruz filosunun Anegada Geçidi'nden geçerek Karayip Denizi'ne ulaştığını açıkladı.

Filistin'de Kalıcı barış ve refah için Trump deklarasyonu 4 liderin imzayla yayımlandı
Dünya

Filistin'de Kalıcı barış ve refah için Trump deklarasyonu 4 liderin imzayla yayımlandı

Gazze'de Kalıcı barış ve refah için Trump deklarasyonu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump, Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdel Fettah El-Sisi ve Katar Devleti Emiri Tamim bin Hamad Al-Thani'nin ortak imzasıyla yayımlandı.

Trump, Knestte protesto edildi
Dünya

Trump, Knestte protesto edildi

ABD Başkanı Donald Trump, Knesset'ta konuşluğu sırada yapılan milletvekilleri Ayman Odeh ve Ofer Cassif'in "soykırım" yazılı pankartlar taşıyarak gerçekleştirdiği protestonun ardından "Çok etkiliydi" dedi. Detaylar haberimizde..

 Trump "Türkiye ile F-35'ler konusunda kolayca anlaşabiliriz"
Dünya

Trump "Türkiye ile F-35'ler konusunda kolayca anlaşabiliriz"

Trump, "Türkiye, birçok seçeneğe sahip. Erdoğan harika bir Cumhurbaşkanı, çok zeki bir adam ve doğru olanı yapacaktır. Askeri teçhizat alımıyla ilgili çok iyi bir görüşmemiz oldu" dedi. Türkiye'ye F-35 satışı konusunda bir anlaşmanın söz konusu olup olmadığı yönünde bir soruya Trump, "Kolayca anlaşabiliriz, belki bunu yaparız, evet" dedi.

İklim Krizi Trump’ın sözleriyle yeniden gündemde!
Yaşam

İklim Krizi Trump’ın sözleriyle yeniden gündemde!

Donald Trump’ın 'iklim değişikliği en büyük dolandırıcılık' sözleri, dünyada tartışma yarattı. Bilim insanlarının uyarılarına rağmen fosil yakıt lobisi güç kazanıyor. Peki bu sözlerin arkasında ne var?