Günlük hayatta mesleki deformasyon, uzun süreli masa başında çalışmak, telefon kullanımının artması ve bazı hastalıklara sekonder olarak gelişmiş gibi çeşitli nedenlerle kişiler yanlış duruş pozisyonları gözlemlenmektedir.
Bu durum ise duruş (postür) bozukluğuna neden olmaktadır. Uzun süreli duruş bozuklukları kas-eklem ağrılarına neden olurken aynı zamanda bireylerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Vücudu bir bütün olarak ele alırsak bu yapının zincirleme bir sistem olduğu ve herhangi bir halkanın hasar görmesi durumunda tüm sistemin etkilendiği görülmektedir. Peki bunu nasıl düzeltebiliriz ?
Fizyoterapist olarak öncelikle problemi değerlendiriyoruz. Kişinin neye ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz ve kişiye özel bir egzersiz reçetesi veya manuel tedavi planı oluşturuyoruz. Egzersiz temelli gittiğimiz bu süreçte en iyi verimi reformer pilates aleti ile alıyoruz. Kulağa en başta spor aleti gibi gelse de reformer pilatesin ilk çıkış amacının savaş zamanı askerleri tedavi etmek için tasarlandığını hatırlatmakta fayda var. Kasları güçlendirme , gerekli kasları esnetmede son derece başarılı kombinasyonlar yaparak egzersizi daha kolay ,yapılabilir hale getirip sevdirmek asıl amacımız. Sürdürülebilir egzersizde en iyi yöntem olarak tercih edilen reformer pilates ile duruş bozukluklarını düzeltmek , ağrılarla vedalaşmak mümkün. Doktorlardan da aldığımız onay ve yönlendirmeler sonucu fizik tedaviye yönlendirilen bir çok hasta grubu (boyun fıtığı,bel fıtığı,kifoz,skolyoz,kalça çıkığı,kireçlenme,menisküs,romatizma v.b) ile bireysel veya grup egzersizleri sayesinde ağrıları azaltıp yaşam kalitesini arttırıyoruz.
Bu tür rahatsızlıklarda sığındığımız ilaçların bir çoğunun ağrı kesici olduğunu ,aslında hareket olmadan onların sadece durumu anlık kurtarmak için kullanıldığını, en iyi tedavinin egzersiz ve hareket olduğunu hatırlatmak isterim. Kendine bir iyilik yap ve yaşamına hareket kat.
2023
Fizyoterapist Kübra Uysal'ın 'Yanlış duruş bozuklukları ağrılarınızın nedeni olabilir!' adlı köşe yazısı Devamı
Parla Akademi’nin kurucusu PHD Çağrı Çınar, Bucak ekibinden Osman Çitekçi ve Murat Mutlucan ile birlikte NNC Medya’yı ziyaret etti.
Ağrı'da polis ekiplerince nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli hırsızlık suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 hükümlü yakalandı.
Ağrı Valiliği, sosyal medyada küçük çocuklarla uygunsuz içerikler içeren videoların paylaşılmasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde öğrenciler ve aileler doğaya sıcak bir dokunuş yaptı.
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde öğrenciler ve aileler doğaya sıcak bir dokunuş yaptı. Detaylar haberimizde..
Ağrı'nın Diyadin ilçe Kaymakamı Mustafa Karali, ilçede bulunan Trafo Merkezini ziyaret etti. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)