Antalya

Kozmetik sektörü Antalya'da buluştu

Kimyagerler Derneği tarafından düzenlenen 15. Kozmetik Kongresi, Antalya'da başladı. Kongreye standıyla katılım sağlayan Auran Kozmetik Kurucusu Abdullah Karataş, 2024 yılında 35 farklı fuar ve kongreye katıldıklarını belirtti.

Kozmetik sektörü Antalya'da buluştu

Kimyagerler Derneği tarafından düzenlenen 15. Kozmetik Kongresi, Antalya'da başladı. Kongreye standıyla katılım sağlayan Auran Kozmetik Kurucusu Abdullah Karataş, 2024 yılında 35 farklı fuar ve kongreye katıldıklarını belirterek, "Hem workshoplar hem de akademisyenlerin sunumlarıyla güçlü bir network sağlıyoruz" dedi.

Kimyagerler Derneği tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen ve sektörün en önemli buluşmalarından biri haline gelen Kozmetik Kongresi, Antalya'da başladı. Bu yıl 15'incisi düzenlenen kongre, Kimyagerler Derneği ve Atatürk Üniversitesi'nin ortak organizasyonu ile 20-22 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın turizm bölgesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde gerçekleştiriliyor.

Kozmetik bilimi ve kozmetik sektörüyle yolu kesişen tüm paydaşları bir araya getiren kongre, sürdürülebilir kozmetik ürünler ve yeşil ürünler üzerine yoğunlaşırken, sektör temsilcileri ve akademisyenleri aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da buradayız"

Auran Kozmetik Kurucusu Abdullah Karataş, Kimyagerler Derneği'nin düzenlediği 15. Kozmetik Kongresi'nde bu yıl da yer aldıklarını belirterek, "Biz Kimyagerler Derneği olarak 15. Kozmetik Kongresi'ni düzenliyoruz ve bu yıl da düzenleme kurulundayız. Auran Kozmetik olarak sürekli kongrelere ve fuarlara katılıyoruz. 2024 yılında 35 farklı fuar ve kongreye katıldık. 10 farklı fuarda da stant açtık. Kimyagerler Derneği'nin organize ettiği bu kongre bizim için çok kıymetli. Hem workshoplar hem de akademisyen hocalarımızın değerli sunumlarıyla ciddi bir network ortamı oluşuyor. Bu tarz dernekleri çok etkili buluyoruz. Her yıl katıldığımız gibi bu yıl da burada yer aldık. Kongrede iki farklı poster sunduk; birinde yeni projemizin lansmanını, diğerinde ise markamızı tanıttık" dedi.

"500'ün üzerinde katılım sağlandı"

Kongre Başkanı, Atatürk Üniversitesi Organik Kimya Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Serdar Burmaoğlu, 15'inci kez düzenlenen bu kongrenin kozmetik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdiğini belirterek, "Çok büyük bir katılım sağladık. Bu sene daha yoğun bir ilgiyle karşılaştık. 500'ün üzerinde katılım oldu. Kongrede, sürdürülebilir kozmetik ürünler, yeşil ürünler, kozmetik ürünlerin faydaları ve yan etkilerin minimuma indirilebilmesi gibi konuları ele alıyoruz. Bilimsel temelli bu organizasyonda, hem kamuya hem akademiye hem de sektör temsilcilerine maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Bilim ve sektörü buluşturuyoruz"

Kongre Başkan Yardımcısı Fatih Uluçay ise yoğun katılıma dikkat çekerek, "Bu sene 15.'sini düzenlediğimiz Kozmetik Kongresi'nde, sektör ve bilimi bir araya getirerek paydaşların iletişim kurmasını sağlıyoruz. Sürdürülebilirlik ve kozmetik alanındaki yenilikler konusunda katılımcılara eğitimler ve bilgilendirmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

15.Kozmetik Kongresi, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler için önemli bir buluşma noktası olurken, kozmetik alanındaki yenilikçi yaklaşımların ve sürdürülebilir çözümlerin tartışılmasına zemin hazırlıyor.

Kozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştuKozmetik sektörü Antalya'da buluştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.