Kremna Kültür ve Tarım Festivali’nde Buluşan Çamlık, Kültürle Harmanlandı
Çamlık Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAMDER) tarafından düzenlenen Kremna Kültür ve Tarım Festivali, 9 Ağustos 2025 Cumartesi günü Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çamlık Köyü Hacıbağ Mahallesi Top Sahası’nda coşkulu bir katılımla gerçekleşti.
Saat 15.00’te başlayan etkinlik, bölge halkının sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına katkı sunmayı hedeflerken, katılımcılara da unutulmaz bir gün yaşattı.
Festivale; Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Burdur AK Parti Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Çatlı, Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin ilk bölümü, saat 15.00 ile 18.00 arasında yerel sanatçılardan oluşan ön grup konserleriyle başladı. Saat 19.00’da yapılan keşkek ikramı ve resmi açılışın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan halk oyunları ekibi, izleyicilere görsel bir şölen sundu. Akşam saatlerinde ise müzik rüzgârı esti. Arda Kaplan saat 19.00’da, Arzu Gök ise saat 21.00’de sahne alarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Festival, yalnızca yetişkinlere değil, çocuklara da hitap etti. Şişme oyun parkurları, palyaço ve yüz boyama etkinlikleriyle minikler doyasıya eğlenirken, alandaki yeme–içme stantları da ziyaretçilere yöresel tatlar sundu.
Kremna Kültür ve Tarım Festivali, yerel halkın bir araya gelmesini sağlamakla kalmadı; aynı zamanda bölgenin kültürel değerlerinin yaşatılmasına, tarım potansiyelinin tanıtılmasına ve sosyal dayanışmanın pekişmesine katkı sundu.
Her yaştan katılımcının memnun ayrıldığı festival, ÇAMDER’in toplum yararına yönelik çalışmaları kapsamında önemli bir organizasyon olarak kayda geçti.


















Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)