Hayat pahalılığı oyuncaklara da yansıdı. Fiyatlar yükseldiği için oyuncaklara talep azaldı.
Isparta'da 13 yıldır oyuncak satışı yapan Ufuk Erkek, oyuncakların fiyatları yükseldiği için talepte düşüş yaşandığını ve oyuncakları sadece ekonomik durumu iyi vatandaşların alabildiğini söyledi.
Erkek;' Fiyatlarda afaki bir artış var bu yüzden taleplerde düştü. Oyuncak satılıyor fakat herkes almıyor. Satışlarda düşüş söz konusudur. Bizim sektör biraz lüks olarak görüldüğü için artışlardan etkilendik. Oyuncak fiyatlarının nereye gideceğini biz de bilmiyoruz. Her oyuncak sorulduğu için tüm oyuncakları dükkânımda bulunduruyordum. Ama şimdi bir aydır yeni oyuncaklar almıyorum. 4 liraya sattığımız mal şuan 25 lira oldu. Bu dükkânda en ucuz ürün balon var o da 3 liradır. Un ucuz oyuncak bebekler 100 liradan başlıyor. Oyuncak silahlar 100 liradan başlıyor. Çocuk paten almaya kalksa 400 liradan başlıyor. Bu oyuncaklar çocuklar için olmazsa olmaz. Her çocuk mutlaka alır. Akıllı telefonlar çıktı ama yine de oyuncağa talep azalmadı. Ayrıca oyuncağa heves eden birçok müşterim var. Örneğin bir müşterim 35 yaşında kendisine kumandalı araba alıp gitti' dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)