Burdur

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞINDA, BURDUR KONUŞULDU

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile Vali Hasan Şıldak, Bakan Ersoy’u ziyaret ederek, Burdur’un turizm yatırımlarını görüştü.

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞINDA, BURDUR KONUŞULDU

BAKAN MEHMET NURİ ERSOY’A BURDUR TALEPLERİNİ SIRALADILAR

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile Vali Hasan Şıldak, Bakan Ersoy’u ziyaret ederek, Burdur’un turizm yatırımlarını görüştü. AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile Vali Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Burdur’un turizm yatırımlarının görüşüldüğü ziyarette, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, Bakan Ersoy’a kültür ve turizm yatırımları kapsamında Burdur’a hayata geçirilen çalışmaları aktardı.

“BURDUR’DAKİ PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ”

Ziyarette Milletvekilleri Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, turizm yatırımlarında yaşanan sorunları işaret ederek, birinci olarak Burdur Turizm Geliştirme Alan Çalışmalarının yapılması ve Burdur Stratejik Turizm Gelişim Raporunun hazırlanmasına ihtiyaç duyulduğunu, ikinci olarak ise Burdur Yeni Müze Yapımının Bakanlığımızın yatırım programına alınması Burdur Valiliğinin hazırlamış olduğu SAGALOSSOS Antik Kentine TELEFERİK fizibilitesi ve SALDA Gölü ve SALDA Kayak Merkezi arasındaki TELEFERİK fizibilitesi iki kitapçık halinde Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a takdim edilmiştir. Hem görüşleri hem de neler yapılabileceği konusunda, atılabilecek adımlar konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.

BURDUR TURİZMİNİ GELİŞTİRME ALAN ARAŞTIRMASI

Burdur Turizmini Geliştirme Alan Araştırmasının, Burdur Stratejik Turizm Gelişim Raporunun hazırlanmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Türkiye Turizm Stratejisi 2023 belgesinde Burdur, Göller Bölgesi Turizm Gelişim Bölgesi ve Ekoturizm Bölgesi olarak belirlenmiştir. Burdur’da başta Burdur ve Salda olmak üzere çok sayıda göl bulunmaktadır. Burdur’un dağları, yaylaları, gölleri, milli ve tabiat parkları, ormanları, doğal güzellikleri ile kültürel zenginlikleri çerçevesinde birçok turizm faaliyeti gerçekleştirilmesi mümkündür. Kültür ve Turizm Uzmanlarının katılımıyla Burdur Turizm Geliştirme Alan Çalışmalarının yapılmasına ve Burdur Stratejik Turizm Gelişim Raporunun hazırlanmasına ihtiyaç duyulmakta olduğunu belirterek, Sn. Bakanımıza Gelişim raporunun hazırlanması için talepte bulunduk. ” dediler.

YENİ BURDUR MÜZE BİNASI YAPIMI

Yeni Müze Binası yapımının, kültür ve turizm bakanlığı yatırım programına alınmasını talep eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Yeni Müze binası için Afyonkarahisar -Burdur- Antalya Karayolu üzeri 14.039 m²lik alanın tahsisi yapılmıştır. Yeni Müzenin projeleri 2017 yılında 345.740,00 TL + KDV bedelle ihalesi yapılmış, 2019 yılında projeler Bakanlığımızca onaylanmıştır. Yeni Müze için projede 13.086 m2 kapalı alan planlanmıştır. Burdur’daki mevcut müzemizin depolarında 67.964 adet eser bulunmakta olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2020 Yılı yatırım programın Yeni Müze Yapımının alınmasını talepte bulunduk.ç” ifadelerini kullandılar.

İNCİR HAN’IN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON PROJELERİ

Bucak ilçesindeki İncir Han’ın Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin hazırlanması ve uygulamalarının Bakanlık tarafından yapılmasını talep eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Bucak İlçesinin yaklaşık 6 km. kadar kuzeybatısında yer alan İncir Han’ın portal üzerindeki dört satırlık kitabesinden Anadolu Selçuklu Sultanı II. Keyhüsrev tarafından 1239 – 1240 yılında yaptırıldığı anlaşılmaktadır. İncir Han’ın Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda acilen rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin yapılarak turizme kazandırılması için Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sayılı yazısı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderilmişti. Kültür ve Turizm Bakanımıza İncir Han’ın Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin Hazırlanması ve uygulamalarının Bakanlığımızca yapılması konusunda talebimizi ilettik.” açıklamasında bulundular.

KREMNA ANTİK KENTİ KAZI ÇALIŞMALARININ MAKÜ TARAFINDAN YAPILMASI

Milletvekili Özçelik ve Uğur, Bakan Ersoy’dan, Bucak ilçesinde bulunan Kremna Antik Kenti kazı çalışmalarının Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından yapılmasını talep etti. Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Bucak İlçesi, Çamlık Köyü, Hacıbağ Mahallesi’nin doğusunda Antik Pisidya kentlerinden biri olan Kremna Antik Kenti, Toros Dağları’nın üzerinde 1200 m. yükseklikte Aksu Vadisi’ne hâkim bir tepe üzerindedir. Kremna Antik Kenti’nde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından kazı çalışmalarının yapılması için, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne izin talebinde bulunulmuştu. Gerekli izinlerin verilerek, kazı çalışmalarının Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından yapılması için görüşmelerimizi gerçekleştirdik.” Dediler.

BURDUR MİLLET KIRAATHANESİ PROJESİ

Burdur Millet Kıraathanesi restorasyon projeleri uygulamaları ile tefrişinin 2020 yılında Kültür Bakanlığı bütçesinden karşılanmasını talep eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Mülkiyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait “Burdur Garı” içerisinde yer alan toplam alanı 373,62 m²’lik Binanın Millet Kıraathanesi olarak yapılması ile ilgili Burdur Valiliğimizin hazırlamış olduğu proje ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdik. ” ifadelerini kullandılar.

KEMER ELMACIK KÖYÜ KAZI ÇALIŞMASI

Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, Bakan Ersoy’dan, Kemer ilçesi Elmacık Köyü Omurgalı Fosilleri Kurtarma kazı çalışmalarının başlamasını ve ödenek ayrılmasını talep etti.

ÇAVDIR DENGERE CAMİİ

Çavdır Dengere Camisinin bakım, onarım ve restorasyon çalışması için ödenek ayrılmasını talep eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Burdur Valisi Hasan Şıldak “ Osmanlı döneminde (XV-XVI yy ) Doğu- Batı ekseninde dikdörtgen planlı şekilde inşa edilen, nitelikli ahşap işçiliği ve kalem işi bezemeleri bulunan ve Koruma Kurulundan onaylı restorasyon projeleri mevcut olan Çavdır Dengere (Bölme Pınar) Köyü Camii’nin bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarının 2020 yılı yatırım programına alınmasını talepte bulunduk.” diye konuştular.

“MELİKLER YOLU YAPIMI İÇİN ÖDENEK TALEBİ”

Melikler Yolunun yapımı için mali yardım talebinde bulunan Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Ülkemizin en önemli kanyon ve tabiat parkları arasında yer alan Yazılı Kanyona ulaşım, Bucak İlçemiz, Elsazı Köyü ile Isparta Sütçüler İlçesi melikler Köyü arasındaki yol ile sağlanmaktadır. Burdur İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım hizmetleri Müdürlüğünün, İlimiz Bucak İlçesi Elsazı-Melikler köyleri arasında ulaşım sağlayan yola (Yazılı Kanyon) 8,5 km yolun sıcak asfaltlama yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan İl Özel İdaremize ek ödenek gönderilmesi ile ilgili talebimizi ilettik.” dediler.

ULU CAMİİ, SAAT KULESİ VE ÇEVRE RESTORASYONU

Ulu Camii ve çevresinde hayata geçecek restorasyon çalışması için Bakan Ersoy’dan destek isteyen Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak, “Burdur Ulu Camii ve Saat Kulesi çevresinde tarihi ve kültürel özelliklere sahip tescilli 77 konut, 53 dükkan, 6 adet cami, 5 adet çeşme, 1 adet hamam yer almaktadır. Bakanlığımızın destekleri ile Burdur Ulu Camii ve Saat Kulesi çevresinde yer alan tarihi ve kültürel yapıların bir bölümünde daha önceki yıllarda restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları AK Parti’li Burdur Belediye Başkanlığı, Burdur İl Özel İdaresi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmıştı. Burdur Ulu Camii ve Saat Kulesi çevresi restorasyon ve sokak sağlıklaştırması yapılmayan Ulu Camii ve Saat Kulesi Çevresi (58 adet konut,6 adet konut+dükkan, 53 adet dükkan, 2 adet çeşme), (13 adet konut, 4 adet cami, 3 adet çeşme, 1 adet hamam) Kentsel Sit-Etkileme Geçiş Alanı, Sivil Mim. Örn.(77 adet), Endüstriyel ve Ticari Yapı (53 adet) Anıt ve Abide (6 adet) Dinsel Yapı (4 adet), tarihi ve kültürel yapılarla ilgili çalışmalarının hızlandırılması ile ilgili görüşmelerimizi gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundular.

“BAKAN ERSOY’U BURDUR’A DAVET ETTİLER”

Bakan Ersoy’u Burdur’a davet ettiklerini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ve Vali Hasan Şıldak“ Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaretimizde Burdur’umuza davette bulunduk. Sn. Bakanımız İlimiz ziyaretlerini programlarına alacağını belirtti. İlimizle ilgili iletmiş olduğumuz taleplerle ilgili destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederiz.” Açıklamasında bulundular.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur turizmi brifingi aldı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur turizmi brifingi aldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur turizmi brifingi aldı. Burdur Valisi Türker Öksüz, Turizm Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştay Raporu'nu inceledi. İşte detaylar...

Burdur'un turizm potansiyeli konuşuldu
Bölgesel

Burdur'un turizm potansiyeli konuşuldu

Burdur Valiliği, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) işbirliğinde düzenlenen “Turizm Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nda Burdur'un turizm potansiyeli konuşuldu.

Burdur turizm sezonuna hazırlanıyor
Bölgesel

Burdur turizm sezonuna hazırlanıyor

Burdur'da kurumlar bir araya gelerek, turizm destinasyon çalışması başlığı altında toplantı gerçekleştirdi. İşte detaylar..

Burdur turizminde kalkınma hamlesi
Bölgesel

Burdur turizminde kalkınma hamlesi

Burdur turizminin mevcut sorunları ve buna bağlı olarak çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantı düzenlendi.

Burdur turizmi konuşuldu
Bölgesel

Burdur turizmi konuşuldu

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İbrahim Emre Gürsoy, Burdur’un Turizm Sektör Temsilcileri ile Burdur Kültür Merkezinde bir araya geldi.

BURDUR İNSUYU MAĞARASI SEZONA HAZIR
Bölgesel

BURDUR İNSUYU MAĞARASI SEZONA HAZIR

Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor.